Επικίνδυνοι και «παράνομοι» Διευθυντές Σχολείων;

Β/θμια
Μοιραστείτε το:

Τα πράγματα φαίνεται ότι ξεφεύγουν σε ορισμένες περιπτώσεις στην Β/θμια Εκπαίδευση. Υπεύθυνοι γι’ αυτό συγκεκριμένοι Διευθυντές Σχολείων που αντί να εφαρμόζουν το νόμο με ευλάβεια, ακολουθούν τελείως αντίθετο μονοπάτι, με αποτέλεσμα στο βασίλειό τους να ισχύουν τελείως διαφορετικοί κανόνες από τα άλλα σχολεία, ακόμη και απ’ όσα ορίζει το Υπουργείο Παιδείας με τις σχεδόν καθημερινές αποφάσεις και εγκυκλίους που εκδίδει, λειτουργώντας πολλές φορές, όχι προληπτικά αλλά πυροσβεστικά.

Με απλά λόγια, οι συγκεκριμένοι Διευθυντές σχολείων, -που πάντων είναι μία ελάχιστη μειοψηφία-, φτιάχνουν νέους δικούς τους κανόνες σε ότι αφορά τη λειτουργία της σχολικής μονάδας την οποία διευθύνουν, με τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σ’ αυτά να γίνονται κατά κανόνα «άθελά» τους συνένοχοι στις πράξεις τους.

Οι αρμόδιες Διευθύνσεις Β/θμιας Εκπαίδευσης φέρεται να μην γνωρίζουν τίποτα για την δράση και τον επίσημο διοικητικό βίο των συγκεκριμένων Διευθυντών, αν και τίποτα δεν είναι κρυφό στις τοπικές εκπαιδευτικές κοινότητες.

Από την άλλη, το Υπουργείο Παιδείας, παρότι έχει όλα τα «εργαλεία» για να ελέγξει τα πράγματα, αδρανεί και ποιεί την νήσσα.

Κανείς δεν γνωρίζει πως θα εξελιχθεί η κατάσταση, αυτό που έχει όμως βαρύνουσα σημασία είναι ότι τα σχολεία που διοικούνται από τους συγκεκριμένους Διευθυντές, τείνουν να γίνουν, αν δεν έχουν ήδη γίνει σχολεία σφραγίδες, κάτι αντίστοιχο με τα πάλαι ποτέ ιδιωτικά σχολεία που λειτουργούν ως παραμάγαζα πιστοποίησης σπουδών, χωρίς μαθητές αλλά γι’ αυτούς.

Περισσότερα σε επόμενο σημείωμα, με ονόματα και όχι μόνο…

Μοιραστείτε το:
Tagged