Ληστεία ΑΧΕΠΑ: Γνωστοί αντεξουσιαστές με πλούσιο «βιογραφικό» οι τρεις συλληφθέντες

Γεγονότα
Μοιραστείτε το:

Με τη σφαίρα στη θαλάμη ήταν οι συλληφθέντες

Οπλισμένοι με δύο όπλα έτοιμα προς χρήση  και έτοιμοι για μάχη με την αστυνομία ήταν οι τρεις συλληφθέντες για τη ληστεία χρηματαποστολής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ. Παράλληλα μετά τις συλλήψεις η αντιτρομοκρατική προχώρησε σε έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων.

Οι τρεις συλληφθέντες από την ληστεία στο ΑΧΕΠΑ και ευρήματα από τα σπίτια τους

Τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής ήταν «πλούσια» από τις έρευνες στα σπίτια των τριών συλληφθέντων (δύο ανδρών και μιας γυναίκας). Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ από τις έρευνες σε οικίες των συλληφθέντων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις οποίες μέχρι στιγμής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • αλεξίσφαιρο γιλέκο,
  • μπουφάν με την ένδειξη « POLICE »,
  • μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών,
  • πλήθος τηλεφωνικών συσκευών και καρτών SIM ,
  • 4 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (λαπτοπ),
  • πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (φορητές συσκευές αποθήκευσης, ψηφιακών δεδομένων USB, κάρτες μνήμης, σκληροί δίσκοι).

Κατά την σύλληψη των δύο ληστών κατασχέθηκαν:

  • Δύο πιστόλια, έτοιμα προς χρήση (με σφαίρα στη θαλάμη) και
  • Δύο «κασετίνες» με χρήματα, προερχόμενα από τη ληστεία.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό το όχημα που χρησιμοποίησαν για τη διάπραξη της ληστείας είναι ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, που αντιστοιχούν σε ιδίου τύπου και χρώματος αυτοκίνητο.

Σύμφωνα πάντα με τις επίσημες ανακοινώσεις κατά τη σύλληψή τους κατασχέθηκαν στην κατοχή τους 2 πιστόλια, έτοιμα προς χρήση – με σφαίρα στη θαλάμη – και δυο «κασετίνες» με χρήματα, προερχόμενα από τη ληστεία.

Η γυναίκα-συνεργός στην ληστεία του ΑΧΕΠΑ οδηγείται στον Εισαγγελέα

Προθεσμία να απολογηθούν

Στο μεταξύ προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη 18 Ιουνίου πήραν από τον 6ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης οι τρεις συλληφθέντες. Νωρίτερα η εισαγγελέας πλημμελειοδικών, μελετώντας τη δικογραφία, απήγγειλε εις βάρος τους ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και τρία πλημμελήματα.

Ο ένας συλληφθείς για την ληστεία του ΑΧΕΠΑ οδηγείται στον Εισαγγελέα

Όπως έγινε γνωστό, ο 35χρονος κι ο 41 ετών συγκατηγορούμενός του διώκονται για ληστεία από κοινού με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ η 39χρονη διώκεται για απλή συνέργεια στην κακουργηματική αυτή πράξη.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η συλληφθείσα φέρεται να κατόπτευε την περιοχή και να ενημέρωνε τους δυο συγκατηγορούμενούς της, φυσικούς δράστες της ληστείας, για την άφιξη της χρηματαποστολής.

Επιπλέον, κατηγορούνται για τα πλημμελήματα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως από κοινού, επειδή το όχημα με το οποίο σκόπευαν να διαφύγουν έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, της παράνομης οπλοφορίας και της κατοχής μικροποσοτήτων ναρκωτικών, που εντοπίστηκαν από αστυνομικούς κατά τις κατ’ οίκον έρευνες που ακολούθησαν τις συλλήψεις.

Μέχρι να απολογηθούν παραμένουν σε καθεστώς κράτησης.

Ο έτερος συλληφθείς για την ληστεία του ΑΧΕΠΑ οδηγείται στον Εισαγγελέα

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τους ληστές του ΑΧΕΠΑ οι οποίοι είναι παλιοί γνώριμοι των αρχών. 

Ένας 41χρονος παλιός «ληστής με τα μαύρα» και ένας 35χρονος που είχε συλληφθεί ενώ μετέφερε οπλισμό, επιτηρήθηκαν φυσικά και ηλεκτρονικά, σε όλο τους το δρομολόγιο από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και οι κινήσεις τους εκεί, έως την διάπραξη της ληστείας στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Οι δράστες ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους της εταιρείας security που μετέφεραν χρήματα για εφοδιασμό ΑΤΜ στο ΑΧΕΠΑ και με την απειλή όπλων άρπαξαν τα χρήματα. Στη συνέχεια βγήκαν στην οδό Αγίου Δημητρίου προκειμένου να επιβιβαστούν σε ΙΧ και να τραπούν σε φυγή. Ωστόσο στο σημείο βρίσκονταν άνδρες της ΕΚΑΜ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες πρέπει να γνώριζαν πως σήμερα είχε προγραμματιστεί μεταφορά του μεγάλου χρηματικού ποσού για τα ΑΤΜ, καθώς καταβάλλεται η μισθοδοσία του προσωπικού. Παράλληλα όμως πληροφορίες για τους δράστες έχει και η αντιτρομοκρατική, καθώς φαίνεται πως τους παρακολουθούσε, γι αυτό και ήταν σε ετοιμότητα η ΕΚΑΜ.

Πώς η αντιτρομοκρατική αιφνιδίασε τους ληστές του ΑΧΕΠΑ

Οι δύο παλιοί γνώριμοι του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, ήταν σε διαρκή φυσική και ηλεκτρονική παρακολούθηση το τελευταίο χρονικό διάστημα. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι οι δύο δράστες έφυγαν από Αθήνα για Θεσσαλονίκη το βράδυ της περασμένης Κυριακής με το αυτοκίνητο του 41χρονου. Έμειναν στο σπίτι της 39χρονης, που είχε ρόλο «τσιλιαδόρου» στη ληστεία, ενώ την Δευτέρα και την Τρίτη είχαν πάει στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου κατόπτευσαν και χαρτογράφησαν τον χώρο για τον τρόπο προσέγγισης και διαφυγής τους από αυτόν. Κάπως έτσι τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αμέσως μετά την εκδήλωση της ληστείας, αιφνιδίασαν και συνέλαβαν τους δράστες.

Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η τέταρτη (απόπειρα εν προκειμένω) ληστείας στο ΑΧΕΠΑ με την ΠΟΕΔΗΝ να καταγγέλλει ότι αλωνίζουν στο νοσοκομείο κακοποιοί και να κάνει καταγγελίες για τη φύλαξή του.

Τα κατασχεθέντα κατά την σύλληψη και στης κατ’ οικία έρευνες:

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged