Λαϊκή Συσπείρωση: Περιοδεία στο Γκαράζ και τις υπηρεσίες πρασίνου του Δήμου Περιστερίου

Uncategorized
Μοιραστείτε το:

Περιοδεία στο Γκαράζ και τις υπηρεσίες πρασίνου του Δήμου πραγματοποίησε κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης αποτελούμενο από τους Γιώργο Σιδέρη, υποψήφιο δήμαρχο Περιστερίου, Χρύσανθο Κυριαζή, υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Δυτικού Τομέα και Ελεάνα Διαμαντοπούλου, υποψήφια δημοτική σύμβουλο Περιστερίου. 

Ο Γιώργος Σιδέρης μεταξύ άλλων ανέφερε:

“… οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου εργαζόμενοι το 2010 ήταν 1150. Σήμερα δεν ξεπερνούν τους 750. Η εντατικοποίηση αυξάνεται, όπως και τα εργατικά ατυχήματα. Κι όμως η δήθεν ανεξάρτητη διοίκηση Παχατουρίδη (Ν.Δ.) κορδώνετε για τα ματωμένα πλεονάσματα τους τα οποία ξεπερνούν τα 15 εκατομμύρια ευρώ, ενώ εμείς ως εργαζόμενοι βιώνουμε την αύξηση της κεντρικής και τοπικής φοροληστείας μέσω του ΕΝΦΙΑ , των δημοτικών και ανταποδοτικών τελών.

Παράλληλα, οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό αναμένεται να διογκωθούν με την «τετραετή στρατηγική για τις προσλήψεις προσωπικού 2020 – 2023», που αποφασίστηκε πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστεριού. Όχι μόνο δεν καλύπτονται οι ανάγκες αλλά θα δημιουργηθούν ακόμα μεγαλύτερα κενά, αφήνοντας έδαφος στους εργολάβους να δράσουν σε τομείς ευθύνης του δήμου.

Οι μόνιμες θέσεις εργαζομένων σε δομές και υπηρεσίες του δήμου μεθοδικά αντικαθίστανται με ελαστικές και κακοπληρωμένες σχέσεις εργασίας. Οι συμβασιούχοι σήμερα στο Δήμο ξεπερνούν το 40% του συνόλου των εργαζομένων, με αυτή τη μέθοδο προωθεί η διοίκηση Παχατουρίδη τις ιδιωτικοποιήσεις. Ιδιωτικοποιούνται η φύλαξη και η καθαριότητα των κολυμβητηρίων και δημοτικών κτηρίων, μεγάλο μέρος των υπηρεσιών στο πράσινο, επισκευές δημοτικών οχημάτων, δομές πολιτισμού και αθλητισμού.

Από τη μια οι εργαζόμενοι τα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης έχουμε χάσει το 13ο και 14ο μισθό, το 30- 35% του βασικού μισθού. Και από την άλλη η διοίκηση Παχατουρίδη υλοποιώντας κατευθύνσεις κυβέρνησης και ΕΕ επιβάλει εξαήμερη εργασία, διπλοβάρδιες πρωί –απόγευμα, δεν αποδίδει το επίδομα ΒΑΕ σε δικαιούχους εργαζόμενους, καθυστερεί στην εφαρμογή των Σ.Σ.Ε.

Η φοροληστεία από την πλευρά της δημοτικής αρχής δε στοχεύει σε όλους το ίδιο. Από τη μια, δηλώνει δήθεν αδυναμία να εισπράξει βεβαιωμένα χρέη εκατομμυρίων από μεγαλοεπιχειρηματίες. Από την άλλη, την ίδια ώρα, σε λαϊκές οικογένειες του Περιστερίου κόβουν το ρεύμα και τους απειλούν με κατάσχεση από το Δήμο με χρέη πάνω από 500 ευρώ!. Αντί να ψάχνουμε τις διαφορές, κάνουμε την πραγματική διαφορά, δυναμώνουμε τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ παντού και να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των πέντε κομμουνιστών δημάρχων που στήριξαν τους εργαζόμενους στους δήμους τους”.

Ο Χρύσανθος Κυριαζής ανέφερε:

“…Να εκφράσουμε την αγανάκτηση, τη διαμαρτυρία μας και την πλατιά καταδίκη της κυρίαρχης πολιτικής που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ και με την οποία ουσιαστικά συμφωνούν η ΝΔ και τα άλλα κόμματα. Να αποκαλύψουμε και να δυσκολέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές κυβερνήσεων, περιφερειακής και δημοτικής διοίκησης που μας κάνουν το βίο αβίωτο.

Να αναδείξουμε Κομμουνιστές και συνεργαζόμενους μαζί τους, που δε δίνουν ψεύτικες υποσχέσεις, αλλά δεσμεύονται ότι την επόμενη μέρα θα μπουν μπροστά για την ανάπτυξη της πάλης του συνόλου των δικαιωμάτων μας. Με ταυτότητα την καθημερινή παρουσία, δράση και συμμετοχή ελέγχονται και λογοδοτούν στους χώρους δουλειάς και στην συνοικία που ζει ο καθένας μας.

Να μην επιβραβεύσουμε με την ψήφο μας υπηρέτες κυβερνήσεων και επιχειρηματικών συμφερόντων που εντείνουν τα βάσανά μας. Να αντεπιτεθούμε μαζικά και δυναμικά παντού για να ανοίξει ο δικός μας δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών μας…”

Μοιραστείτε το:
Tagged