Κώστας Παπαγεωργίου – Σιωράς: Ψήφος αντάρτικη από την Περιστεριώτικη νεολαία!

Uncategorized
Μοιραστείτε το:

Σ’ αυτές τις εκλογές οι νέοι και οι νέες πρέπει να δείξουμε ότι δεν μασάμε στα παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ για τέλος των μνημονίων! Δεν συνηγορούμε σε μια ζωή με επιδόματα και ψίχουλα! Δεν θα θυσιάσουμε τις ζωές μας για τα κέρδη των εφοπλιστών και των επιχειρηματικών ομίλων!

Είμαστε μια γενιά που της περισσεύουν οι μνήμες και τις λιγοστεύουν οι αυταπάτες. Οι νέοι και οι νέες στο Περιστέρι και στα δυτικά προάστια το ξέρουμε καλά. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τσακώνονται ενώ στην πραγματικότητα υποκλίνονται στην πολιτική της ΕΕ που επιβάλλει τον εργασιακό μεσαίωνα: την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, τη μαθητεία, την κοινωφελή εργασία, την εργοδοτική τρομοκρατία. Από κοντά και η δημοτική αρχή Παχατουρίδη με τις «λευκές νύχτες» και τις φιέστες που στήνει με τον ΟΑΕΔ.

Οι νέοι και οι νέες στο Περιστέρι ξέρουμε πως μεγαλώνουμε σε μια γειτονιά με ηρωική ιστορία κοινωνικών αγώνων. Μια γειτονιά αγώνα και αλληλεγγύης που σήμερα την διατηρεί πόλη αντιφασιστική!

Το κεντρικό πολιτικό δίλημμα των εκλογών δεν είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης. Το κεντρικό πολιτικό ζητούμενο είναι το κατά πόσο αποδεχόμαστε σαν μονόδρομο τη μνημονιακή βαρβαρότητα και την επιβίωση μέσα από αντίδωρα, πληρωμένα από ένα παγκάρι που οι ίδιοι γεμίσαμε, μέσα από τα αιματηρά πλεονάσματα. Θα κριθεί αν η νέα γενιά θα δώσει άλλοθι και στήριξη στην ΕΕ των πολέμων και του αυταρχισμού, στην ΕΕ της διαπλοκής, ακόμα και με τη λειτουργία των τοπικών κρατών μέσα από τα ΕΣΠΑ. Ή αν θα βροντοφωνάξουμε ότι η ΕΕ δεν μεταρρυθμίζεται, ότι μόνος δρόμος για την έξοδο συνολικά από την κοινωνική εξαθλίωση που βιώνουμε είναι η διεθνιστική αποδέσμευση από την ΕΕ και το ευρώ! Αυτό είναι το πραγματικό ερώτημα και δίλημμα των εκλογών και πρέπει κάθε νεολαίος να υψώσει το ανάστημα του! Να αρνηθούμε το συμβιβασμό και την υποταγή στην πολιτική ΕΕ-κεφαλαίου! Να διαγράψουμε το χρέος που αυτοί δημιούργησαν για να το πληρώνουμε εμείς! Να τα πάρουμε όλα πίσω!

Τα όνειρά µας για τη ζωή και το μέλλον µας μπορούμε να τα κατακτήσουμε!

Για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για ολοκληρωμένη μόρφωση και δημόσια δωρεάν παιδεία, για δημοκρατικές ελευθερίες και πόλεις ανοιχτές σε πρόσφυγες και μετανάστες χωρίς πόλεμο, φτώχεια, ανεργία, φασισμό, για ελεύθερο χρόνο και πόλεις που να καλύπτουν τις ανάγκες της νεολαίας δωρεάν.

Με μαζική, αντικαπιταλιστική και ανατρεπτική αριστερά!

Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ χρειαζόμαστε μια άλλη Αριστερά ισχυρή και μετωπική, αντι-ΕΕ – διεθνιστική, αντικαπιταλιστική! Εκείνη την Αριστερά που δεν ζητάει απλώς να εκπροσωπήσει εκλογικά την οργή, αλλά επιδιώκει να τη μετασχηματίσει σε κίνημα ανατροπής και συλλογικής δημιουργίας μίας νέας κοινωνίας προς όφελος των εργαζομένων και του λαού. Σε αυτή τη Αριστερά θέλουμε να συμβάλουμε.

“Ξελασπώστε το μέλλον” ήταν και παραμένει η ρητή προτροπή του ποιητή. Βαθιές ανάσες, σηκώνουμε κεφάλι, με λογισμό και μ’ όνειρο θα την αλλάξουμε την ζωή.

Ψηφίζουμε ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΑΝΤΙΑΦΑΣΙΣΤΙΚΑ.

Κάνουμε ανταρσία σε δήμο, περιφέρεια, ευρωεκλογές!

Κώστας Παπαγεωργίου – Σιωράς, μέλος της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου

Μοιραστείτε το:
Tagged