Χρήστος Σταϊκούρας, για ομιλία Τσίπρα σε Λαμία: Επανάληψη υποσχέσεων με θα… για το μέλλον

Κυβέρνηση Φθιώτιδα,
Μοιραστείτε το:

Χρήστος Σταϊκούρας: «Ο κ. Τσίπρας επιχείρησε, στην ομιλία του στη Λαμία, να καλύψει την έλλειψη σχεδιασμού, την αδιαφορία και την αδράνεια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για μείζονα ζητήματα της περιοχής, υποσχόμενος, για ακόμη μία φορά μελλοντικά, την υλοποίηση νέων έργων. Έργα για τα οποία δεν έκανε τίποτα επί 4,5 χρόνια. 

Πριν από 2 χρόνια, όμως, ο Πρωθυπουργός, και πάλι από τη Λαμία, είχε δεσμευτεί για την επίλυση ορισμένων ζητημάτων. Ενδεικτικά:

1ον. ΛΑΡΚΟ.

Είχε αναφερθεί, το 2017, στην ανάγκη εκπόνησης «στρατηγικού σχεδίου» για την εταιρεία. Είμαστε στο Μάιο του 2019 και τέτοιο σχέδιο δεν υπάρχει. Επιπροσθέτως, η Κυβέρνηση αρνείται να ενημερώσει δημόσια για τις προθέσεις της. Συνέπεια είναι η συνεχής επιδείνωση της βιωσιμότητας της εταιρείας. Η Κυβέρνηση, αδυνατώντας να προωθήσει λύση, σπρώχνει το πρόβλημα διογκωμένο στην επόμενη Κυβέρνηση. Με αυτή όμως την πρακτική, η χώρα και η περιοχή δεν μπορούν να προχωρήσουν. 

2ον. Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας (ΠΕΛ).

Είχε μιλήσει, το 2017, για την ανάγκη αναπτυξιακού σχεδίου και τη δημιουργία φορέα διαχείρισης της ΠΕΛ. Είμαστε στο Μάιο του 2019 και μόλις πριν από 2 μήνες θεσμοθετήθηκε ο φορέας. Όμως η Έκθεση, με ευθύνη της Κυβέρνησης, δεν πραγματοποιήθηκε ούτε το 2017, ούτε το 2018 και δεν προβλέπεται – προς το παρόν – να γίνει ούτε το 2019.

3ον. Μεγάλα δημόσια έργα.

Είχε πει το 2017, ότι η σιδηροδρομική γραμμή Τιθορέα-Δομοκός, «θα παραδοθεί στους πολίτες οριστικά την άνοιξη του 2018». Είμαστε στο Μάιο του 2019 και τελικά αυτό συνέβη, και μάλιστα βεβιασμένα, μόλις χθες. Πρόκειται για έργο που είχε σχεδιασθεί, ξεκινήσει και προωθηθεί από προηγούμενες Κυβερνήσεις. Για τον Ε-65, λησμόνησε να πει ότι σχεδιάστηκε και προχώρησε κατασκευαστικά επί Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 2005-2009, όπως επίσης λησμόνησε να αναφερθεί στη στάση του τότε ως Αντιπολίτευση.

4ον. Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Έρευνα και Καινοτομία.

Το 2017, δεν είχε αναφερθεί στη διαμόρφωση κατάλληλων κτιριακών υποδομών και τη συγκρότηση των δομών που είχε διασφαλίσει η προηγούμενη Κυβέρνηση το 2014-2015. Στο μεσοδιάστημα, αντί να προωθήσει την ανάπτυξη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της Έρευνας και Καινοτομίας, τις συρρίκνωσε δια πειραματισμών. Στέρησε τη Λαμία από έδρα τριτοβάθμιου ιδρύματος, και της εκχωρεί πολύ μικρό μερίδιο στο εθνικό σύστημα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Σήμερα, και αφού υποβάθμισε την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην περιοχή, έκανε αδρή αναφορά στην αξιοποίηση της περιοχής της πρώην ΠΑΒΥΠ για τη δημιουργία πανεπιστημιακών κτιριακών υποδομών, αποσιωπώντας ότι αυτό είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση την περίοδο 2013-2014 και ο ίδιος επί 4,5 χρόνια δεν έκανε τίποτα.

5ον. Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. 

Πέρασαν πάνω από 4 χρόνια για να γίνει προμήθεια νέου αξονικού και μαγνητικού τομογράφου. Η προμήθεια και η έναρξη λειτουργίας τους αποτελούν θετική εξέλιξη, αφού πρόκειται για μηχανήματα άκρως αναγκαία για το Νοσοκομείο. Υπενθυμίζεται ότι η Νέα Δημοκρατία ως Κυβέρνηση, το 2014, είχε ικανοποιήσει άμεσα το αίτημα για αξονικό τομογράφο, με τις προδιαγραφές που έθεσαν οι υπηρεσίες και η τότε Διοίκηση του Νοσοκομείου, εξασφαλίζοντας το ποσό των 250.000 ευρώ. Μετά από 4,5 χρόνια, η σημερινή Κυβέρνηση αξιοποίησε αυτό το ποσό, προσθέτοντας ισόποσους πόρους. Σε κάθε περίπτωση, όμως, τα χρόνια που μεσολάβησαν είναι χαμένα για τους πολίτες. Αφού στερήθηκαν την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή μας, επιπροσθέτως το Νοσοκομείο αναγκάστηκε να επωμιστεί επιπλέον οικονομικά βάρη εξαιτίας των –γνωστών σε όλους πλέον– παραλείψεων της σημερινής Κυβέρνησης.

Οι πολίτες της περιοχής είναι βαθύτατα ενοχλημένοι από τους χειρισμούς της Κυβέρνησης και απαισιόδοξοι για το μέλλον. Όμως η Λαμία, η Φθιώτιδα και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δεν μπορούν να παρακολουθούν τις ιδεολογικές και πολιτικές πιρουέτες του κ. Τσίπρα. Έχουν κουραστεί από τις πολιτικές πρακτικές του. Και γι’ αυτό στις 26 Μαΐου δρομολογούν την απομάκρυνση του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ από τη διακυβέρνηση της χώρας. Με τη στήριξή τους η Νέα Δημοκρατία θα φέρει την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα για να γυρίσει σελίδα».

Μοιραστείτε το:
Tagged