Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Μαζικές συγκεντρώσεις σε Λόφο και Νέα Ζωή (φωτό)

Uncategorized
Μοιραστείτε το:

ΝΕΑ ΖΩΗ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις στις γειτονιές του Περιστερίου με μία πολύ μαζική εκδήλωση που πραγματοποίησε η Κ.Ο. της Νέας Ζωής.

Στη συγκέντρωση έκανε σύντομο χαιρετισμό ο Γρηγόρης Τιμπλαλέξης, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δημήτρης Ψαρράς, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιώργος Σιδέρης, υποψήφιος Δήμαρχος Περιστερίου όπου μεταξύ άλλων ανέφερε:.

“…Στις μέρες που απομένουν δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να φτάσει παντού το κάλεσμα του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης. Για να φτάσει παντού η Διακήρυξη μας, η φωνή μας, τα ψηφοδέλτια μας.

Απευθυνόμαστε στο Περιστέρι των εργαζόμενων, των ανέργων, των ανθρώπων του μόχθου στα μαγαζιά και τις βιοτεχνίες, των μεταναστών, των γυναικών και της νεολαίας. Στο Περιστέρι των αγώνων και της προσφυγιάς, σε όλους αυτούς που δεν χωράνε στη φυλακή της ΕΕ και της αντιλαϊκής πολιτικής της κάθε κυβέρνησης.

Δυναμώστε το ΚΚΕ γιατί είπε την αλήθεια, για να τιμωρήσουμε τους ενόχους, γιατί δε συμβιβάστηκε παρά το όποιο εκλογικό κόστος, γιατί έχει συνέπεια, γιατί πάλεψε ενάντια στο φασισμό την ώρα που οι άλλοι χαριεντίζονταν. ΚΚΕ και Λαϊκή Συσπείρωση σε όλες τις κάλπες. Για να πάρουμε πίσω ότι μας πήρανε, γιατί πρέπει να δυναμώσει η πάλη απέναντι στην ΕΕ της οποίας οι κατευθύνσεις εξειδικεύονται από την κάθε κυβέρνηση και εφαρμόζονται από τους Δήμους και τις Περιφέρειες. Σήμερα κρίνεται αν θα συνεχίσουμε στον ίδιο δοκιμασμένο δρόμο ή αν θα πάμε αλλιώς με στόχο να ικανοποιήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες. Εδώ δε χωράνε συγγενείς, γνωστοί και φίλοι που μπορεί να έχει ο καθένας σε διάφορα δημοτικά ψηφοδέλτια. Ο λαός μας χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ και Λαϊκή Συσπείρωση γιατί μόνο έτσι θα εμποδίσουμε τα χειρότερα που έρχονται, θα αποσπάσουμε κατακτήσεις και θα επιστρέψει η αισιοδοξία (…)

Γιώργος Σιδέρης, υποψήφιος Δήμαρχος Περιστερίου

Ταυτόχρονα σας προειδοποιούμε. Θα μεγαλώσει ο σκυλοκαβγάς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ γύρω από υπαρκτές και ανύπαρκτες διαφορές.

  • Συμφωνία Πρεσπών λέγεται; Θα τσακώνονται ενώ και οι 2 συμφωνούν με την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ
  • NOVARTIS λέγεται; Θα τσακώνονται ενώ και οι 2 συμφωνούν με το μεγάλο σκάνδαλο που είναι η υποχρηματοδότηση της υγείας και το φάρμακο να είναι εμπόρευμα.
  • Πολάκης και Κυμπουρόλοπουλος λέγεται; Θα τσακώνονται ενώ τα κόμματα που υπηρετούν και οι 2 πετσοκόβουν κατά 900 εκατομμύρια ευρώ κατά έτος τα κονδύλια για την Πρόνοια, κόβουν επιδόματα ή δικαιούχους, συμφωνούν με το αίσχος των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας, το σφαγείο των ΚΕΠΑ.
  • Βενεζουέλα λέγεται; Θα τσακώνονται ενώ και οι 2 συμφωνούν με το πραξικόπημα των ΗΠΑ και τους στόχους του αχυρανθρώπου Γκουαίδο, ενώ και οι 2 αρνούνται το δικαίωμα ενός λαού να καθορίζει τη μοίρα του (…)

Γίνεται επίσης μία πολύ μεγάλη προσπάθεια αποπολιτικοποίησης των δημοτικών εκλογών. Τάχα στην Τοπική Διοίκηση δεν συγκρούονται πολιτικές, τάχα δε συγκρούονται σχέδια. Αρκεί να αγαπάς την πόλη σου. Και έχουμε πήξει στην κοροιδία γιατί εμφανίζονται πολλοί εραστές της πόλης, κάποιοι μάλιστα με ευφάνταστα ονόματα.

Πάνω- κάτω λένε το εξής: Είσαι ΝΔ; έλα μαζί μας. Δεν είσαι ΝΔ; Δεν πειράζει, είμαστε ανεξάρτητοι. Και ούτω καθεξής. Όλοι στο μαντρί για να διαχειριστούμε εμείς για σας τη μετεκλογική βαρβαρότητα που τα κόμματα μας έφτιαξαν.  Ανεξάρτητοι, ακομμάτιστοι και αυτοδιοικητικοί δεν υπάρχουν. Όλοι τους έχουν αναφορές σε κόμματα, μα πάνω απ’ όλα σε πολιτικές. Όλοι τους είναι με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, με τον Κλεισθένη. Όλοι τους στηρίζουν τα επιχειρηματικά σχέδια που υλοποιούνται. Στηρίζουν την ανταποδοτικότητα που φορτώνει νέα οικονομικά βάρη στις λαϊκές οικογένειες. Όλοι τους είναι με την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η εντατικοποίηση της εργασίας, να πληθαίνουν τα εργατικά ατυχήματα στους δήμους (…)”

ΛΟΦΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

Συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις στις γειτονιές του Περιστερίου με μία ακόμα πολύ μαζική εκδήλωση που πραγματοποίησε η Κ.Ο. Λόφου Αξιωματικών.

Στη συγκέντρωση έκανε σύντομο χαιρετισμό ο Γρηγόρης Τιμπλαλέξης, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιώργος Σιδέρης, υποψήφιος Δήμαρχος Περιστερίου όπου μεταξύ άλλων ανέφερε.

“…Σκεφτείτε από την ίδια σας την πείρα, ειδικά οι μεγαλύτεροι σε ηλικία. Το ίδιο λέγαμε επί πολλές δεκαετίες για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Φαινόταν αδιανόητο να συγκυβερνήσουν οι δύο αντίπαλοι τριών δεκαετιών. Έγινε δυνατό όμως ακριβώς γιατί η στρατηγική τους είναι κοινή. Μαζί ψήφισαν 2 μνημόνια και φόρτωσαν την κρίση στις πλάτες του λαού. Το ίδιο ακριβώς επιβεβαιώνει και η πείρα της «πρώτη φορά αριστερής διακυβέρνησης». Τι είναι αυτό που έκανε τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ να γίνει μνημονιακότερος των μνημονιακών; Και μάλιστα πουλώντας παραμύθι πολύ μεγαλύτερο από αυτό των πρηγούμενων. Από το θα σκίσω το μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο σε 3ο μνημόνιο, από το Go back κυρία Μέρκελ σε ταξιδάκια, αγκαλιές και στήριξη της Μέρκελ, από το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα στο ΝΑΙ σε μια βάρβαρη συμφωνία. 

Ισχυρό λοιπόν ΚΚΕ και Λαϊκή Συσπείρωση παντού για να κοπεί ο αέρας του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ και να μην επιτρέψουμε άλλο να μας διαλύσει η λογική του λιγότερο κακού γιατί πάντα είναι κακό και πάντα μεγαλύτερο. Γιατί και οι 2 μας φόρτωσαν με 3 μνημόνια, με 700 εφαρμοστικούς νόμους, γιατί συμφωνούν στα ματωμένα πλεονάσματα έως το 2060, γιατί προσκυνούν το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και άλλους γνωστούς βαρβάρους, χασάπηδες που ματοκυλάνε τους λαούς και την ώρα που μιλάμε για άλλη μια φορά σφαγιάζουν το λαό της Παλαιστίνης. Σε αυτά είναι φωτοτυπία, καρμπόν.

Γρηγόρης Τιμπλαλέξης, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος

(…) Σήμερα οι Δήμοι έχουν αλλάξει από ότι ήταν τη δεκαετία του 70 και του 80. Είναι πιο σφιχτό το πλαίσιο λειτουργίας τους. Καποδίστριας, Καλλικράτης, Κλεισθένης δεν είναι νόμοι που αφορούν το πως θα ενωθεί η μία περιοχή με την άλλη, δεν αφορούν το εκλογικό σύστημα.Είναι ακόμα πιο αντιδραστική αλλαγή του έτσι κι αλλιώς αντιδραστικού χαρακτήρα των Δήμων. Η πείρα των τελευταίων χρόνων έδειξε πιο καθαρά ότι η Τοπική Διοίκηση έχει μετατραπεί σε “όργανο” υλοποίησης την αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο, δεμένο στις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Οι Δήμοι πλέον έχουν σα βασικό τους στόχο να προωθούν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων, να φορολεηλατούν και να φοροληστεύουν, να ενσωματώνουν με διάφορους θεσμούς και με τρελά εκατομμύρια σε ΜΚΟ και άλλα πάρτυ. Αυτός είναι ο Κλεισθένης που όλοι μαζί, ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ψήφισαν στη βουλή.

(…) Έχει ξεχάσει κανείς ότι ο Παχατουρίδης ήταν να κατέβει υποψήφιος Περιφερειάρχης αλλά τον μάζεψε πίσω η ΝΔ  για να δώσει μετά το χρίσμα στον Πατούλη; Έχει ξεχάσει κανείς ότι στις εμφανίσεις του Παχατουρίδη ακολουθούν πάντα καμιά 20αριά υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ και 3-4 από το ΠΑΣΟΚ; Έχει ξεχάσει ότι στην προεκλογική συγκέντρωση του έδωσε το παρών και ο Σγουρός και ο Πατούλης; Ότι στις προηγούμενενες εκλογές πανηγύριζε ο Σαμαράς μετά τα αποτελέσματα;

Ή μήπως μπορεί να ξεχάσει ότι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν χρόνια στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, κολλητός του ψαλιδοχέρη Κατρούγκαλου, πως ήταν πρόεδρος του Ταμείου των Επικουρικών Συντάξεων που και αυτός υπέγραψε να μειωθούν κατά 80%;

Πως ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη προεκλογική του συγκεντρωση φωτογραφιζόταν μαζί με τον ανεκδιήγητο Κουρουμπλή που λίγο μετά μοστράριζε με τον φασιστόπαπα χρυσαυγίτη Αμβρόσιο;

Ή μήπως να ξεχάσουμε ότι μόλις πριν λίγες μέρες κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση αυτής της παράταξης ήταν ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, ο άλλος ανεκδιήγητος Σκουρλέτης μαζί με άλλους 4 από το Υπουργικό Συμβούλιο;

Ισχυρό ΚΚΕ και Λαϊκή Συσπείρωση και για να τους τιμωρήσουμε…”

Μοιραστείτε το:
Tagged