Περιστερίου Κλήμης προς Ιερείς: Δε θα ανεχτώ συνήθειες του παρελθόντος – Ξεκινάμε από λευκό χαρτί…

Uncategorized
Μοιραστείτε το:

Άστραψε και βρόντηξε στην Α’ Ιερατική Σύναξη ο νέος Περιστερίου Κλήμης. Τάραξε τα λιμνάζοντα νερά της ζαφειρένιας λίμνης που έχει δημιουργηθεί από τα χρόνια της αδράνειας στην νευραλγική Μητρόπολη, ο νεόκοπος πλην όμως έμπειρος νέος Μητροπολίτης. Σαν έτοιμος από καιρό, ο νέος Μητροπολίτης Περιστερίου Κλήμης συγκάλεσε την επομένη κιόλας της ενθρονίσεώς του στο Περιστέρι Ιερατική Σύναξη, χθες Παρασκευή 19 Απριλίου, όπου έθεσε τις προδιαγραφές που πρέπει να έχουν εφεξής οι κληρικοί που ανήκουν στην Μητρόπολη Περιστερίου.

Τάραξε τα λιμνάζοντα νερά της ζαφειρένιας λίμνης που έχει δημιουργηθεί από τα χρόνια της αδράνειας στην νευραλγική Μητρόπολη, ο νεόκοπος πλην όμως έμπειρος νέος Μητροπολίτης. Χωρίς ρεβανσιστική διάθεση, αλλά με εκκλησιαστικό φρόνημα και λόγο, έθεσε τις βάσεις που θα πορευτεί ως ποιμενάρχης και ζήτησε από τους ιερείς του να τον ακολουθήσουν σε αυτή την προσπάθεια. Όπως είπε κηρύττει μια εκκλησιαστική πανστρατιά στην Μητρόπολη Περιστερίου για το καλό του λαού του Θεού, που θρησκεύεται άδολα και έχει την Εκκλησία ως μοναδική του ελπίδα. Δεν θα πρέπει να απογοητεύσουμε αυτό το λαό που περιμένει πολλά από μας, είπε στους ιερείς .

Ξεκαθάρισε το θέμα αμφίεσης των ιερέων σε δημόσιους χώρους. Τέρμα οι βόλτες χωρίς ράσο και καλυμμαύκι, είπε. Δεν θα υπάρχει κληρικός του Περιστερίου που θα γυρίζει χωρίς να φορεί το ράσο του. Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση, είπε με ύφος που δεν σήκωνε αντιρρήσεις.

Επίσης είπε τέλος στα σόγια, στις αδελφές και στα παλικάρια που μέχρι σήμερα θεωρούσαν ότι έχουν μπάρμπα στο Περιστέρι και έκαναν ο,τι ήθελαν. Δε θα ανεχτώ άλλο συνήθειες του παρελθόντος που δημιουργούσαν μίαν εσωστρέφεια για την Μητρόπολή μας. Δεν είναι δυνατόν να είμαστε μία Μητρόπολη της οποίας ο λαός της είναι κατεξοχήν εργατικός εμείς να προκαλούμε με την συμπεριφορά μας. Ο,τι έγινε, έγινε στο παρελθόν. Καιρός να γίνει μια νέα αρχή, στην ιστορική αυτή Μητρόπολη.

Επίσης ο νέος Μητροπολίτης Περιστερίου Κλήμης, ξεκαθάρισε ότι ο Προκάτοχός του Γέρων Χρυσόστομος θα είναι εφεξής υπό την δική του φροντίδα και επιστασία. Ασφαλώς και μπορεί να τον επισκέπτεται και να τον βλέπει όποιος θέλει, αλλά την ευθύνη την έχει ο ίδιος και δεν θα επιτρέψει να συνεχιστούν λάθη του παρελθόντος και συνήθειες που εκθέτουν την Εκκλησία. Το θέμα βέβαια σε αυτό τον τομέα είναι να το καταλάβει και η …άλλη πλευρά και να σταματήσει τις κακές συνήθεις, να ζητά δηλαδή χρήματα και τα συναφή.

Με λίγα λόγια ο νέος Περιστερίου έδειξε με ξεκάθαρο τρόπο το πως θα πορευτεί ως νέος Μητροπολίτης.

Θα είμαι πάντα στη διάθεση όλων είπε και η πόρτα του γραφείου του θα είναι ανοιχτή προς όλους. Τέλος εξέφρασε την επιθυμία να γνωρίσει τις οικογένειες όλων των κληρικών της επαρχίας του ενώ από αύριο Κυριακή και εως την Ανάσταση του Κυρίου και το Άγιο Πάσχα, θα επισκεφθεί πρωί και βράδυ, όλες τις ενορίες του Περιστερίου, μεταφέροντας το μήνυμα της Εκκλησίας και γνωρίζοντας από κοντά όλο το Χριστεπώνυμο πλήρωμα.

Σε μια εποχή που η Εκκλησία βάλλεται πανταχόθεν και αμφισβητείται, ο τρόπος που εγκαινιάζει την Ποιμαντορία του, ο νέος Μητροπολίτης Περιστερίου Κλήμης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και δείχνει το νέο πρόσωπο που πρέπει να έχει η Εκκλησία σε μια Μητρόπολη που τα τελευταία χρόνια έχει περάσει πολλά.

Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά και ο ιερός κλήρος θα ανταποκριθεί στη νέα γραμμή που θέλει να επιβάλλει ο Μητροπολίτης Περιστερίου στη νευραλγική Μητρόπολη του λεκανοπεδίου.

Σωτήρης Τζούμας

Πηγή: newpost.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged