Τσίπρας στη Βουλή: «Ο Πολάκης μας εκπροσωπεί με το «ήθος» του πλήρως»

Κυβέρνηση
Μοιραστείτε το:

Ο Τσίπρας ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης για τα… μάτια του Πολάκη

Σε ψήφο εμπιστοσύνης μετατρέπει ο Αλέξης Τσίπρας την πρόταση δυσπιστίας που θα καταθέσει η Ν.Δ. κατά του Παύλου Πολάκη καλύπτοντας πλήρως τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας για τη χυδαία επίθεσή του στον υποψήφιο ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο και υιοθετώντας όσα είπε. Επίθεση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στον πολιτικό κόσμο αλλά και σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία ο Πρωθυπουργός επιχειρεί τώρα να μαζέψει με τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης συνολικά προς την κυβέρνηση.

Με την κίνηση αυτή ο πρωθυπουργός όχι μόνο υψώνει ασπίδα προστασίας στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, αλλά θεωρεί ότι ξεφεύγει από τη δύσκολη θέση να χρειαστεί να ταυτιστεί μαζί του στη Βουλή σε πανελλήνια τηλεοπτική μετάδοση. Μάλιστα, αποδεικνύοντας ότι επιθυμεί πάση θυσία να αλλάξει την ατζέντα, αφού ήδη οι τριγμοί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι ισχυροί, κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι «επιχειρεί να αποφύγει τη συζήτηση για τα κρίσιμα και τα μεγάλα και να βάλει στοπ επίκεντρο το αν το ήθος έιναι καλό ή κακό αν είναι αγενής ή ευγενής». Εντύπωση, δε, προκάλεσε ότι χαρακτήρισε το ύφος του Πολάκη «αψύ», δηλαδή οξύθυμο, ευέξαπτο, επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα!  

Εφευρίσκοντας δήθεν επιχειρήματα ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι με την πρόταση μομφής που κατέθεσε, θέλει να αποφύγει μια «πρόσωπο με πρόσωπό αντιπαράθεση», εν όψει της κρίσιμης αναμέτρησης των ευρωεκλογών. Ο πρωθυπουργός προσέθεσε ότι η ΝΔ δεν θέλει να συζητήσει τα ζητήματα της οικονομίας, της Ευρώπης αλλά και θέματα που απασχολούν τους Έλληνες ψηφοφόρους.

«Επίλεξε έναν αντιπερισπασμό που αναδεικνύει τον πανικό που βρίσκεται ο ίδιος και το επικοινωνιακό του επιτελείο», ισχυρίστηκε ο κ. Τσίπρας, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι θέλει να αποφύγει μια συζήτηση για το κόψιμο των επιδομάτων, την υπόθεση της Novartis, τα θαλασσοδάνεια κλπ. «Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη. Ενημερώστε ότι όποτε καταθέσει πρόταση μομφής θα τη μετατρέψω σε ψήφο εμπιστοσύνης τα μεγάλα και τα κρίσιμα. Εδώ θα συζητήσουμε εφ’ όλης της ύλης», υπογράμμισε.

Απαντώντας στον κ. Τσίπρα ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Τζαβάρας υπογράμμισε ότι ενώ ο Ν. Φίλης τον άδειασε ο πρωθυπουργός ταυτίζεται μαζί του. «Δεν θα περίμενε ποτέ κανείς μετά τη δήλωση και του κ. Φίλη από βήματος Βουλής ότι η συμπεριφορά Πολάκη δεν εκπροσωπεί το δημοκρατικό ήθος που πρέπει υπηρετούμε σε αυτή την αίθουσα, ο πρωθυπουργός που έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής να ταυτίζεται απόλυτα με αυτό τον άνθρωπο», τόνισε, με τον κ. Τσίπρα να τονίζει ότι δεν θέλει να μιλήσει στη Βουλή για τον Π. Πολάκη.

«Δεν θα συζητήσουμε για τον Πολάκη αλλά για τους πολλούς που υποφέρουν και βγαίνουν από την κρίση», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι δεν θα επιτρέψει στη ΝΔ να εκτρέψει τη συζήτηση εκεί που θέλει. Μάλιστα, ισχυρίστηκε -καλύπτοντας εκ νέου τον Πολάκη- ότι το ύφος και το ήθος του καθενός μετριέται στην εντιμότητά του, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ντροπή για τη δημοκρατία είναι «τα θαλασσοδάνεια που δίνονταν νύχτα με τροπολογίες σε αυτή Βουλή, οι μίζες, η διαφθορά η διαπλοκή».

Σημειώνεται πως όλη η τοποθέτηση του Α. Τσίπρα είχε στόχο να καλύψει πλήρως τον Π. Πολάκη. Υιοθετεί όμως και τις δηλώσεις του και τις αναρτήσεις του και τις συκοφαντικές τοποθετήσεις. Στέλνει μήνυμα προς όλους εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ ότι ο αναπληρωτής υπουργός εκφράζει και τον ίδιο. Άλλωστε τον έχει καλύψει ακόμη και για το Δόγμα σχετικά με τη φυλάκιση πολιτικών αντιπάλων προκειμένου να κερδίσει ξανά τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έχει αφήσει στα συρτάρια και τη δικογραφία κατά Πολάκη για την καταγραφή της συνομιλίας του με τον Γιάννη Στουρνάρα. Μια δικογραφία που δεν μπορεί όπως αναφέρουν στη Βουλή να θεωρηθεί πως αφορά υπουργικά καθήκοντα και δύσκολα θα καταστεί εφικτό να μη συζητηθεί η άρση ασυλίας του.  

«Άδειασμα» Ν. Φίλη σε Π. Πολάκη: «Δεν εκπροσωπεί το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ»  

Ισχυρούς τριγμούς στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η αήθης επίθεση του Παύλου Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλου, καθώς μετά τον Γ. Μπαλάφα ακόμα ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «αδειάζει» τον Π. Πολάκη.

Ο Νίκος Φίλης, μιλώντας στην Ολομέλεια, εξαπέλυσε τα πυρά του προς τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, λέγοντας ότι δεν εκπροσωπεί το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι υπογράμμισε πως με τη θέση του θεωρεί ότι διερμηνεύει και εκπροσωπεί τα αισθήματα όλων των συναδέλφων του, του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Πολάκης αδικεί τον εαυτό του και την προσπάθεια της κυβέρνησης να στηρίξει τα άτομα με αναπηρία. Πρέπει να βρει ένα τρόπο να επανορθώσει αυτή την αστοχία του. Πιστεύω ότι διερμηνεύω και εκπροσωπώ τα αισθήματα όλων των συναδέλφων του ΣΥΡΙΖΑ», ήταν η φράση του Ν. Φίλη.

Γ. Μπαλάφας και Στ. Κούλογλου «αδειάζουν» Π. Πολάκη για την επίθεση σε Στ. Κυμπουρόπουλο

H αήθη επίθεση που εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης κατά του υποψήφιου Ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου φαίνεται ότι ενόχλησε και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με τα πρώτα εσωκομματικά «πυρά» να μην αργούν να πέσουν.

«Ο κ. Πολάκης έκανε λάθος» σχολίασε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου για την ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή της,

«Τα ΑΜΕΑ στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα. Οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν, σε σύγκριση με χώρες όπως το Βέλγιο, είναι η μέρα με τη νύχτα» τόνισε, καλώντας ευρύτερα όλο το πολιτικό προσωπικό να μεταφέρει τη συζήτηση στην ουσία, δηλαδή στα σοβαρά θέματα που απασχολούν την Ευρώπη.

«Ατυχής η δήλωση, δε νομίζω ότι εκφράζει τον Παύλο. Θα πρέπει να την πάρει πίσω» δήλωσε με τη σειρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας, παίρνοντας ξεκάθαρες αποστάσεις από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Ο Παύλος Πολάκης επέλεξε ως στόχο τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή της ΝΔ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο τον οποίο κατηγόρησε με χυδαίο τρόπο ότι αν και μιλά για ίσες ευκαιρίες προσελήφθη στο ΕΣΥ με τα μόρια ως ΑΜΕΑ. «ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΡΙΜΑ να λες αυτά που λες!!!» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έχει αναρτήσει και την πράξη με την οποία διορίσθηκε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Αλέξανδρος Διαμάντης

Πηγή: liberal.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged