Μαζική σύσκεψη Κ.Ο. Κατασκευών στο Περιστέρι

Uncategorized
Μοιραστείτε το:

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15 Απρίλη, σύσκεψη στο μεζεδοπωλείο «Αγροτικόν», που διοργάνωσε  μπροστά στις επερχόμενες Ευρωεκλογές και τις Δημοτικές – Περιφερειακές εκλογές η Κ.Ο. Κατασκευών στο Περιστέρι, με ομιλητές τον Γιάννη Πρωτούλη, Υποψήφιο Περιφερειάρχη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, καθώς και τον Γιώργο Σιδέρη, υποψήφιο Δήμαρχο Περιστερίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στην ομιλία του ο Γιάννης Πρωτούλης κάλεσε τους παρεβρισκόμενους να ψηφίσουν ενιαία το ΚΚΕ γιατί αυτή είναι η μόνη λύση απέναντι στην κοροϊδία και τη βαρβαρότητα, αναφέρθηκε στην ανάγκη για περισσότερους κομμουνιστές δημάρχους, να είναι περισσότεροι αυτοί που θα είναι με τον αγώνα του λαού και λιγότεροι αυτοί που θα είναι απέναντι του.

Επίσης αναφέρθηκε σε μια σειρά από ζητήματα που βασανίζουν όλους τους εργαζόμενους γενικότερα αλλά και τους εργαζόμενους στον κλάδο των κατασκευών ειδικότερα, που την ευθύνη για αυτά φέρει και η σημερινή κυβέρνηση, η οποία μαζί με όλο το αστικό πολιτικό σύστημα και τους “άρχοντες” στην τοπική διοίκηση και την περιφέρεια, άφησαν απροστάτευτα τα λαϊκά στρώματα, αφού οι προτεραιότητες τους ήταν τα κέρδη του κεφαλαίου, τα πριμ σε επιχειρηματικούς ομίλους, στο Ίδρυμα Σ.Νιάρχος, σε ιδιοκτήτες ΠΑΕ. Έγινε επίσης εκτενής αναφορά στις πρόσφατες εξελίξεις στη ΓΣΕΕ και την περήφανη και αποφασιστική στάση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ να ξεβρωμίσουν τα συνδικάτα από νόθους και εργοδότες.

Ο Γιώργος Σιδέρης ανέφερε μεταξύ άλλων: “…Όλοι έχουμε ακόμα στη μνήμη μας το θάνατο του οικοδόμου στο υπό κατασκευή γήπεδο της ΑΕΚ. Κάτι τέτοιο γίνεται και στους Δήμους. Στο Περιστέρι πριν λίγους μήνες σακατεύτηκε ένας εργαζόμενος στους ΟΤΑ στο Περιστέρι την ώρα της δουλειάς του και προστέθηκε στη λίστα των πάνω από 300 τραυματισμένων και 60 νεκρών εργαζομένων στους δήμους.

Η ΕΕ και οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις βλέπετε θεωρούν την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων κόστος. Βαφτίζουν τα εργοδοτικά εγκλήματα “κακιά στιγμή”. Η Διοίκηση Παχατουρίδη, παραβιάζοντας ακόμα και τον άθλιο αυτό νόμο, αξιοποιεί ως εργάτες στα απορριμματοφόρα τους εργαζόμενους από τα 8μηνα του ΟΑΕΔ, γεγονός που απαγορεύεται. Ούτε καν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας δεν παίρνει. “Η πιο καθαρή πόλη” έχει πλέον τον δικό της τραυματία”.

Στη συζήτηση έγινε εκτενής αναφορά στον αντιλαικό χαρακτήρα της ΕΕ τόσο όσον αφορά τα εργασιακά και τη νεολαία αλλά και τα πρόσφατα αντικομμουνιστικά νομοθετήματα και πράξεις στις οποίες προβαίνουν μια σειρά κυβερνήσεις της ΕΕ.

Μοιραστείτε το:
Tagged