Ο Μιχάλης Σελέκος και ο Γιώργος Σιδέρης με τους εργαζόμενους του ΨΝΑ Δαφνίου

Χαϊδάρι
Μοιραστείτε το:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 11/4/2019, σύσκεψη- συζήτηση με εργαζόμενους στο ΨΝΑ Δαφνίου και ομιλητές το Δήμαρχο Χαϊδαρίου και εκ νέου Υποψήφιο Δήμαρχο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Μιχάλη Σελέκο και το Γιώργο Σιδέρη, Υποψήφιο Δήμαρχο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Περιστερίου.

Στην ομιλία του, ο Μιχάλης Σελέκος, αναφέρθηκε «στις επιπτώσεις που έχουν τόσο οι αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ καθώς και των προηγούμενων κυβερνήσεων, όσο και της πλειονότητας των δημοτικών και περιφερειακών αρχών που στηρίζουν ή ανέχονται αυτές τις πολιτικές στη δημόσια υγεία».

Αναφέρθηκε επίσης, «στις κινητοποιήσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα με πρωτοβουλία του Δ. Χαϊδαρίου για την υπεράσπιση του δικαιώματος του λαού της Δυτικής Αθήνας στη δημόσια υγεία».

Ανέδειξε, τέλος, «την αναγκαιότητα καταδίκης όλων των πολιτικών που ευθύνονται για ό,τι βιώνει ο λαός σήμερα, σε συνδυασμό με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, στις ευρωεκλογές, στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και στις βουλευτικές, όποτε και αν γίνουν».

Στην παρέμβασή του ο Γιώργος Σιδέρης τόνισε:

«Το νήμα που συνδέει την  αντιλαϊκή πολιτική που εκπορεύεται από την ΕΕ και εξειδικεύεται από την κάθε κυβέρνηση μπορούμε να το δούμε και στην περίπτωση των ψυχιατρικών νοσοκομείων.

Ένα πρώτο παράδειγμα είναι η ψυχιατρική μεταρρύθμιση. Η ΕΕ θεωρεί πως η κακή ψυχική υγεία κοστίζει το 5% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης. Κόστος εννοούν τα φάρμακα, τα επιδόματα, τα έξοδα νοσηλείας και κυρίως την παραγωγικότητα που μειώνεται. Η ελληνική κυβέρνηση της ΝΔ παλαιότερα και του ΣΥΡΙΖΑ τώρα κόβει επιδόματα και δικαιούχους, μειώνει τη χρηματοδότηση και ταυτόχρονα με το ψευτοπροδευτικό περιτύλιγμα της αποασυλοποίησης και στο όνομα του κοινωνικού στίγματος και αποκλεισμού κλείνει κάμποσα ψυχιατρικά νοσοκομεία, παραδίδει δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, τους ξενώνες και την  σε ΜΚΟ και ιδιώτες.  Δεν τους νοιάζει πως θα βελτιωθεί η ψυχική υγεία με πρόληψη, παρακολούθηση, θεραπεία, εξάλειψη των κοινωνικών παραγόντων που σχετίζονται με αυτή.  Τους νοιάζει να μην ονομάζεται νόσος κάτι που είναι νόσος. Όλα στη ζυγαριά του κόστους.

Ένα δεύτερο παράδειγμα είναι το 18 ΑΝΩ. Στα πλαίσια της φιλοναρκωτικής πολιτικής της ΕΕ η ελληνική κυβέρνηση μαζί με τη ΝΔ προχωράνε το αίσχος των χώρων εποπτευόμενης χρήσης. Τα δημόσια στεγνά προγράμματα μειώνονται αφού βλέπετε προϋποθέτουν δέκα μήνες αποχή από την παραγωγική δραστηριότητα. Τη θέση τους παίρνουν τα υποκατάστατα που πλέον δίνονται από τα νοσοκομεία, η πιάτσα στην περιοχή μας είναι στον ΟΚΑΝΑ στο Αττικό Νοσοκομείο. Η μόνη δομή πρόληψης στο Περιστέρι υπολειτουργεί, δεν έχει σχέδιο ανοίγματος στα σχολεία,  ο Δήμαρχος Περιστερίου αρνείται μέχρι και μία συνάντηση με το ΕΣΥΝ. Δεν μιλάμε καν για το θέμα της επανένταξης. 

Αυτά τα προβλήματα μαζί με τα δεκάδες των υγειονομικών και των ασθενών τα παλέψαμε οι κομμουνιστές και πολλοί ακόμα εργαζόμενοι(…) 

Φαίνονται ξεκάθαρα οι δύο διαφορετικοί κόσμοι που συγκρούονται κάθε μέρα και οι δύο διαφορετικές πολιτικές επιλογές και σε επίπεδο Δήμων. 

Από τη μία μαζί τα σωματεία της περιοχής, οι μαζικοί φορείς και ο Δήμος Χαϊδαρίου έκαναν κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις. 

Από την άλλη η Διοίκηση του Δήμου Περιστερίου, παρά το ότι είναι ταγμένη με τη ΝΔ και για αυτή δουλεύει, έδινε συγχαρητήρια και στήριζε όλα τα μέτρα του Υπουργείου Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι και αυτό μία απόδειξη της στρατηγικής ταύτισης των δύο πόλων που στήνονται για εγκλωβίσουν το λαό…»

Μοιραστείτε το:
Tagged