Το Βόλεμα – Περί της «αποκατάστασης» των πρώην Περιφερειακών Δ/ντών Εκπ/σης το «ανάγνωσμα»

Υπουργείο Παιδείας
Μοιραστείτε το:

Το βόλεμα

Οι «άνθρωποι» σώθηκαν. Μπορεί η θητεία τους να τελείωσε «άδοξα», αφού στις επιλογές των νέων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, μόνο ο ένας κατάφερε να σωθεί από τους 13 παλιούς, στοιχείο που αν μη τι άλλο δείχνει την ποιότητα και τον πλούτο των προσόντων που διέθεταν, δεν πρόκειται, όμως να πάνε χαμένοι, όπως δεν πρόκειται να πάει χαμένη η διοικητική και εκπαιδευτική σοφία που κουβαλούν.

Και για να μην πάνε αδιάβαστοι, σαν το σκυλί στ’ αμπέλι, όπως αναφέρει και ο σοφός λαός, δηλαδή για να μην μείνουν με τον ταπεινό μισθουλάκο τους, φρόντισε ο πολύς, αδέκαστος και αδιάφορος αναγεννητής του εκπαιδευτικού συστήματος κος Κώστας Γαβρόγλου, να τους «τακτοποιήσει» σε θέσεις, προσωποπαγείς, με επιμίσθιο, αλλά και όλα τα άλλα μπόνους που θα τους επιδαψιλεύσει, νομίμως πάντα, το σύστημα στο οποίο εντάσσονται πλέον.

Πέντε χρόνια υποχρεωτική για όλους ένταξη, στο νέο Σύστημα Μεταλυκειακής Κατάρτισης, που στήθηκε μέσα στα Πανεπιστήμια, ενόψει της οριστικής κατάργησης των ΙΕΚ που λόγω κακοδιαχείρισης και κακού έως ανύπαρκτου προγραμματισμού του μητρικού οργανισμού τους, πνέουν τα ολίσθια.

Το ωραίο και ταυτόχρονα περίεργο, είναι ότι η χρυσοφόρα θέση στην οποία τοποθετούνται, προβλέπεται από τον σχετικό νόμο (Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και άλλες διατάξεις) να πληρώνεται από μέλος των ΔΕΠ, μετά από απόφαση της Συγκλήτου κάθε ΑΕΙ, στο οποίο θα λειτουργεί ο νέος θεσμός των «Διετών Προγραμμάτων Μεταλυκειακής Κατάρτισης», θεσμός που ήδη έχει ξεκινήσει στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Με απλά λόγια, ο ερίτιμος Κος Γαβρόγλου, τροποποιεί δικό του πρόσφατο νόμο, για να βολέψει τα «παιδιά», που κατά τα φαινόμενα δεν μπορούν ή θεωρούν υποβάθμισή τους να επιστρέψουν στα προηγούμενα καθήκοντά τους, σαν απλοί καθηγητές. Κι όπως προαναφέρθηκε και επειδή ο κος Υπουργός δεν είναι μίζερος για όσους ο ίδιος συμπαθεί ή μήπως το κυβερνητικό κόμμα, δεν τους αφήνει στην τύχη τους, αλλά ορίζει ότι θα πάρουν επιμίσθιο (το ύψος του οποίου αγνοείται προς το παρόν), ενώ οι γνώστες των πραγμάτων αναφέρουν ότι πέραν του επιμισθίου έχουν την δυνατότητα να ενταχθούν και σε άλλους καταλόγους πρόσθετων αμοιβών για κάθε πρόγραμμα κατάρτισης που θα «συντονίζουν», αφού επειδή αυτά τα προγράμματα είναι χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ, καμία θέση δεν μένει χωρίς αμοιβή.

Το σπουδαίο δε είναι ότι τις αμοιβές αυτών που συμμετέχουν ή θα συμμετέχουν σ’ αυτά τα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ προγράμματα κατάρτισης, τις καθορίζει ο «Οργανωτικός Συντονιστής» τους. Είδες τα «παιδιά»!!!

Να θυμίσουμε ότι το δίδυμο Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου, είχε προβλέψει μία αντίστοιχη τακτοποίηση για τους Περιφερειακούς Διευθυντές, τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και Προέδρους Οργανισμών του Υπουργείου Παιδείας, που αποχωρούσαν από τις θέσεις τους και λόγω αυτής της πρόβλεψης καταλάμβαναν προσωποπαγείς θέσεις Σχολικών Συμβούλων. Τελικά η διάταξη αυτή καταργήθηκε ως ρουσφετολογική.

Τι είναι, όμως το βόλεμα;

Σύμφωνα με το Βικιλεξικό (el.wiktionary.org), το βόλεμα είναι ουδέτερο, παράγωγο της λέξης βολεύω που επεξηγείται ως:

  • η τακτοποίηση σε μια άνετη θέση, συνήθως ανθρώπων
  • η τεμπελιά, η βολή ως άνεση που δεν προϋποθέτει κόπο και κατακτήσεις
  • το αποτέλεσμα της κατάχρησης εξουσίας για να τακτοποιηθεί κάποιος ημέτερος στο δημόσιο
  • η χρήση πλάγιων μέσων και η δίχως αξιοκρατικά κριτήρια τοποθέτηση ενός ατόμου επιλογής σε εργασία σίγουρη και εύκολη
  • τακτοποίηση των πραγμάτων με τον πιο κατάλληλο τρόπο σε χώρο φαινομενικά ανεπαρκή….
  • εξασφάλιση των μέσων μιας άνετης ζωής (επαγγελματική αποκατάσταση κυρίως) (όλοι κυνηγάνε το βόλεμα) 

Διαβάστε στην συνέχεια την είδηση για την «αποκατάσταση’ των πρώην Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, όπως δημοσιεύθηκε σε γνωστή εκπαιδευτική ιστοσελίδα…

Ρύθμιση για τους πρώην Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης και Διευθυντές Εκπαίδευσης

Α. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Συμβουλίου των Κέντρων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Κ.Ε.Ε.) που θα λειτουργήσεουν στα Πανεπιστήμια, μπορεί να αποσπώνται στο Κ.Ε.Ε., για πενταετή θητεία, που μπορεί να ανανεώνεται, εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι έχουν διατελέσει Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης ή Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ως Οργανωτικοί Συντονιστές των προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Β. Οι Οργανωτικοί Συντονιστές ασκούν καθήκοντα συντονισμού των προγραμμάτων και μεριμνούν για τη διασύνδεσή τους με τη δευτεροβάθμια και ιδίως την δευτεροβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση, καθώς και με τις  τοπικές και περιφερειακές αναπτυξιακές ανάγκες, την οικονομία και την αγορά εργασίας.

Γ. Στους Οργανωτικούς Συντονιστές καταβάλλεται επιμίσθιο, το ύψος του οποίου καθορίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομίας και Οικονομικών.

Τα παραπάνω προβλέπει ρύθμιση η οποία συμπεριλήφθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Μοιραστείτε το:
Tagged