Ανυπότακτη Αττική: Η Ρ. Δούρου και οι άνθρωποί της, έχασαν κάθε μέτρο

Φυλή

Η Ρ. Δούρου και οι άνθρωποί της, έχασαν κάθε μέτρο: νομικές απειλές απέναντι σε πρωτοβουλίες και αγωνιστές του κινήματος

Από ότι φαίνεται πια, η Διοίκηση Δούρου και ο κύκλος της βρίσκεται σε πανικό. Ενώ τρέχει να μπαλώσει «τρύπες» που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων πριν τις εκλογές, παράλληλα στέλνει εξώδικα προσπαθώντας να φιμώσει όσους στέκονται απέναντι στα σχέδια της.

Ο κ. Βρούστης, περιφερειακός Σύμβουλος Βόρειου Τομέα και διορισμένο μέλος της Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ, «απέστειλε “εξώδικη διαμαρτυρία, δήλωση, πρόσκληση”, κατά του Θωμά Μπιζά, μέλους του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ. Στο Θ. Μπιζά καταλογίζεται η αναδημοσίευση, στο προσωπικό του ιστολόγιο, πρόσφατης ανακοίνωσης του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, με τίτλο: “Οι άνθρωποι της κ. Δούρου χρησιμοποιούν τον κορεσμό του ΧΥΤΑ Φυλής, για να εξυπηρετήσουν επιχειρηματικά συμφέροντα”. Του ζητείται να ζητήσει συγνώμη, να αποκηρύξει την ανακοίνωση του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ και να σταματήσει στο εξής να φιλοξενεί δημοσιεύματα που τον θίγουν, μέσα από το ιστολόγιο του», όπως ενημερώνει σε ανακοίνωση του το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, «Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής – Δ. Αθήνας, για το οριστικό κλείσιμο της Φυλής».

Το εξώδικο εστάλη στον αγωνιστή Θ. Μπιζά, ως μέλος της γραμματείας του ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, καθώς στο προαναφερθέν κείμενο, ο Συντονισμός αποκάλυπτε το εύρος των παρανομιών και των περιβαλλοντικών εγκλημάτων που σχεδίαζε η Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ και η Διοίκηση Δούρου, στο ζήτημα της επέκτασης του ΚΔΑΥ ιδιοκτησίας WATT Α.Ε. στη Φυλή. Μια επέκταση που έχει ήδη κριθεί ως αυθαίρετη από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Υπουργείου Ενέργειας και έρχεται αμέσως μετά το «δώρο» της επέκτασης του ΕΜΑΚ (συμφερόντων Μπόμπολα)

Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι μια βόμβα που θα σκάσει, αργά ή γρήγορα, για όλη την Αττική. Οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας και Αττικής πληρώνουν τις συνέπειες της γιγάντωσης αυτού του εγκλήματος, χρόνια τώρα.

Η Διοίκηση Δούρου, όχι μόνο συμβάλει ενεργά σε αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα (με οσμή οικονομικού σκανδάλου), αλλά οι άνθρωποι της απειλούν και όσους παλεύουν χρόνια τώρα ενάντια στους σχεδιασμούς που καταστρέφουν το περιβάλλον και τροφοδοτούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η αφωνία των υποψηφίων για την περιφέρεια και η σιωπή όλων των media, δείχνει το πλέγμα συμφερόντων που υποστηρίζει το κυρίαρχο μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων.

Καλύτερη απάντηση απέναντι στο εξώδικο του κ. Βρούστη, από αυτήν που έδωσε το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, δεν υπάρχει: «Και λίγα λέμε κ. Βρούστη».

  • Να κλείσει τώρα η Φυλή
  • Να σταματήσει η χρηματοδότηση των επιχειρηματιών που συμβάλουν ενεργά στο περιβαλλοντικό έγκλημα
  • Δημόσια, αποκεντρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, με γνώμονα το περιβάλλον και τις ανάγκες των κατοίκων

Αθήνα, 28.03.2019

Tagged