Πολύ μεγάλη προσέλευση στη «Ημερίδα για την Παιδεία» στους Αγίους Αναργύρους που οργάνωσε ο Χαρ. Αλεξανδράτος με βασικό ομιλητή τον Γ. Πατούλη

Uncategorized
Μοιραστείτε το:

Στις 20-3-2019 στους Αγίους Αναργύρους στο κτίριο πολλαπλών χρήσεων – Α΄ ΚΑΠΗ, πραγματοποιήθηκε συζήτηση σε ανοικτή θεματική ημερίδα με θέμα: «Σχολεία και Β΄ Βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Παρεμβάσεις και Προοπτικές.».

Την ημερίδα διοργάνωσε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Αθήνας Αλεξανδράτος Χαράλαμπος (Μπάμπης)  με κεντρικό ομιλητή τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη και συντονίστρια την τ. Λυκειάρχη κ. Αποστολοπούλου- Χρυσανθάκη  Νατάσσα.

Την ημερίδα χαιρέτισε με μήνυμά του δια εκπροσώπου του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας.

Παραβρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους  ο  Περιφερειακός Σύμβουλος  και υποψήφιος βουλευτής ΝΔ κ. Μαραβέλιας Δημήτριος, ο  Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Αγίων Αναργύρων κ.  Νίκος Σαράντης και Παπαγεωργίου Περικλής αντίστοιχα, οι εκπαιδευτικοί και Δημοτικοί σύμβουλοι  Ιλίου κ. Δαλαμάγκας Δημήτριος και κ. Γαλούνης Δημήτριος, ο Δημοτικός σύμβουλος Ίλίου κ. Κανελλόπουλος Γεώργιος, οι υποψήφιοι βουλευτές ΝΔ κ. Καούκης Χαράλαμπος  και κ. Καραθάνος Χαράλαμπος, η Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ.  Αγίων Αναργύρων κ. Σαπέλα Μαρία και Παπαϊωάννου Αναστασία αντίστοιχα, υποψήφιοι περιφερειακοί  και δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι του γονεϊκού κινήματος.  

Η αίθουσα γέμισε από εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Χαράλαμπου Αλεξανδράτου. Με τον τρόπο αυτό εξέφρασαν την αμέριστη στήριξή τους προς τον συνάδελφό τους  και τον αγώνα του, αλλά και το διαρκές και αμείωτο ενδιαφέρον τους για την Παιδεία και τα Σχολεία μας, που μαζί με τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους  το ανέδειξαν με τους προβληματισμούς και τις προτάσεις που κατέθεσαν.

Στη γόνιμη και εποικοδομητική ανοιχτή συζήτηση που έγινε τέθηκαν θέματα όπως:

  • Κτιριακή υποδομή, παλαιότητα σχολικών κτιρίων, στατικός και αντισεισμικός έλεγχός τους, πυρασφάλεια.
  • Ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων και μείωση της ενεργοβόρας δαπάνης τους. Αναβάθμιση των αύλειων χώρων.
  • Χρηματοδότηση των Γραφείων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και περιφερειακών υπηρεσιών Εκπαίδευσης από την Περιφέρεια.
  • Γενίκευση και ενίσχυση του ολοήμερου σχολείου, ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στο ρόλο του προς εξυπηρέτηση τόσο των μαθητών, όσο και των γονέων. Στελέχωσή του με κατάλληλο προσωπικό.
  • Ενίσχυση των διαδημοτικών και υπερτοπικού χαρακτήρα σχολείων (πχ Ειδικά,  Μουσικά κτλ). Ειδικά μαθητικά λεωφορεία.
  • Ειδική μέριμνα για Ρομά και μετανάστες  (με τη συνεργασία Δήμων και Περιφέρειας)
  • Φύλαξη σχολείων σε 24ωρη βάση,  τοποθέτηση επιστατών στα σχολεία.
  • Έμφαση και ενίσχυση της συνεργασίας Γονέων και Σχολείου, σχολές γονέων, τοπικές βιβλιοθήκες με παιδαγωγικά , εκπαιδευτικά και γενικού ενδιαφέροντος βιβλία.
  • Η υποχρηματοδότηση των σχολείων εξακολουθεί να παραμένει μεγάλο πρόβλημα.
  • Να ληφθεί μέριμνα ούτως ώστε να υπάρχουν καθαρίστριες και κατά τις ώρες λειτουργίας των σχολείων και όχι μόνο το απόγευμα.
  • Οργάνωση από την Περιφέρεια ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων (κυκλοφοριακής αγωγής, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, ανακύκλωσης κτλ., γιατί η ποιότητα ζωής των πολιτών ξεκινάει από το σχολείο).
  • Έμφαση στην επαγγελματική εκπαίδευση και σύνδεσή της με την τοπική κοινωνία και τις ανάγκες της.
  • Σχέδια για πολιτική προστασία και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και φυσικών καταστροφών σε επίπεδο Δήμων και περιφέρειας, όσον αφορά τα σχολεία, τους μαθητές και τους  εκπαιδευτικούς.
  • Να δοθεί έμφαση  στην Παιδεία στην Υγεία και στην Ασφάλεια, δηλαδή στους  τρεις βασικούς πυλώνες της Κοινωνίας.

Συζητήθηκαν και άλλα θέματα όπως  η εκμάθηση Α΄ Βοηθειών από το Νηπιαγωγείο, το  Ηλεκτρονικό σχολείο με καθολική ενημέρωση των παιδιών, ώστε να  μην παίρνουν αβίαστα οποιαδήποτε “τροφή” τους προσφέρεται, οι σωστές διατροφικές συνήθειες, η πρόληψη σωματικής και ψυχικής υγείας  κτλ.

Ο  Γιώργος Πατούλης αναφερόμενος  στην ανάγκη της άμεσης κτιριακής αναβάθμισης  τόνισε και την ανάγκη της  αξιοποίησης των αύλειων χώρων για άθληση το απόγευμα με την κατάλληλη διαμόρφωσή τους.

Τόνισε επίσης:

  • Την ανάγκη εξασφάλισης της προσβασιμότητας σε άτομα με ειδικές ανάγκες.
  • Την εκπαίδευση των μαθητών στην παροχή Πρώτων Βοηθειών.
  • Την δημιουργία σχολικών προνοιακών ομάδων για την αντιμετώπιση προβλημάτων όπως ο σχολικός εκφοβισμός (bullying), η εξάρτηση από ουσίες κτλ
  • Την εξοικείωση των μαθητών στην αναγκαιότητα της ανακύκλωσης.
  • Αναφέρθηκε ακόμη στην άσκηση επιδοτούμενης προληπτικής ιατρικής και τη δημιουργία γραφείου της Περιφέρειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για άμεση επαφή με σύγχρονες πρακτικές.

Ο Αλεξανδράτος Χαράλαμπος τόνισε ότι, και ως εκπαιδευτικός και ως γονέας, γνωρίζει «από μέσα»  και «από πρώτο χέρι» τα προβλήματα των σχολείων και της Εκπαίδευσης.  Ως εκπαιδευτικός  υπηρέτησε σε όλες τις βαθμίδες της (Δάσκαλος, υποδιευθυντής και διευθυντής σχολείων, διευθυντής Εκπαίδευσης), αλλά και ως γονέας ασχολήθηκε ενεργά με το γονεϊκό κίνημα (σύλλογοι γονέων, ομοσπονδία γονέων Αθήνας).  Γι’ αυτό συναισθάνεται  απόλυτα  την αγωνία και το ενδιαφέρον τόσο των συναδέλφων του, όσο και των γονέων και της κοινωνίας γενικότερα.

Υποσχέθηκε  ότι, από την επόμενη μέρα των εκλογών, όταν με τη στήριξη των παρευρισκόμενων αλλά και όλων των φίλων και συμπολιτών του  εκλεγεί περιφερειακός σύμβουλος Δυτικού Τομέα Αθηνών  με το συνδυασμό «Νέα Αρχή για την Αττική» του Γιώργου Πατούλη, θα  συνεχίσει να έχει «ευήκοα ώτα» για προβληματισμούς και προτάσεις.

Άλλωστε, όπως επισημάνθηκε από πάρα πολλούς παρευρισκόμενους, έχει δώσει  ήδη «δείγματα γραφής», γιατί το ίδιο έπραξε και στην μέχρι τώρα αυτοδιοικητική πορεία του ως Νομαρχιακός Σύμβουλος Αθηνών – Πειραιώς  και ως Αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών, αλλά και σε όποια θέση ευθύνης και αν υπηρέτησε.

Τόνισε επίσης ότι θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για να έχουμε καλύτερα σχολεία και Παιδεία με προοπτικές για τα παιδιά μας και τη νέα γενιά.

Μοιραστείτε το:
Tagged