Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Περιστερίου: Δεκαέξι χρόνια παραμένεις στο ίδιο έργο θεατής

Uncategorized
Μοιραστείτε το:

Δεκαέξι χρόνια παραμένεις στο ίδιο έργο θεατής. Προσδοκίες και διαψεύσεις…Οι ελπίδες στραγγαλίζονται από καθεστωτικές δυνάμεις μέσα και έξω από την πόλη.

Βλέπεις τις γειτονιές σου λησμονημένες και αφρόντιστες…κατεστραμμένα πεζοδρόμια ,το πράσινο ανύπαρκτο στην Ανθούπολη, το Λόφο,  τον Τσαλαβούτα. Πνίγεσαι στην πρώτη βροχή, καταστρέφονται περιουσίες ,η Πολιτεία και ο Δήμος τραγικά απόντες .Το Ρουπάκι γίνεται μικρή Βενετία…τα αντιπλημμυρικά έργα παραπέμπονται στις καλένδες. Εξάλλου δεν φέρνουν ψήφους.

Η λαϊκή περιουσία ,όταν δεν βγαίνει στους πλειστηριασμούς της ντροπής απ’ τα κοράκια των τραπεζών ,κινδυνεύει απ’ όσους  εποφθαλμιούν ακόμα και κοινόχρηστους χώρους ,πάρκα πλατείες, σχολεία. Οι αξιώσεις της Ιεράς Μονής Λαμίας στην Χρυσούπολη και το βόρειο Περιστέρι.

Καθημερινά μικρομάγαζα κλείνουν και επενδύσεις τύπου ΜALL στην Ακαδημία Πλάτωνα προαναγγέλλουν τον ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ.Η ανεργία ,η φτώχεια και η υποαπασχόληση γίνονται μόνιμοι συνοδοί των ουραγών της κοινωνίας και στα κοινωνικά παντοπωλεία της ντροπής η σακούλα των τροφίμων συχνά συνοδεύεται από τις φωτογραφίες δημοφιλίας των τοπικών αρχόντων. 

Ο Δήμος ,αποσιωπώντας τα μεγάλα του δάνεια, επιχαίρει για τα πλεονάσματα που προέρχονται από την φορολόγηση των απλών πολιτών ενώ παραμένουν ανείσπρακτα περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ από μεγαλοοφειλέτες..

Όλες οι δράσεις που αφορούν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό αλλά και τα τροφεία των παιδικών σταθμών επιβαρύνουν τους δημότες.

Μένει μόνο το απαστράπτον κέντρο περιοχή πέριξ του Δημαρχείου, το Άλσος και η Α Παιδική Χαρά. Η φανταχτερή πρόσοψη που παραπλανεί και κερδίζει τις εντυπώσεις των επισκεπτών…οι δημότες στην περιφέρεια γνωρίζουν…Ένα σύστημα χρόνια τώρα αδικεί την πόλη..

Το προηγούμενο διάστημα απευθύναμε κάλεσμα συμπόρευσης και συνεργασίας σε δυνάμεις που αντιστέκονται στη λογική της Δημοτικής Αρχής. Περίσσεψε η διάθεση…Ωστόσο χωρίς αποχρώντες λόγους προκρίθηκε η λογική της καθαρότητας του δικού τους χώρου ενώ η πρόταση αφορούσε ΕΝΤΙΜΗ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ…Πολύ άδικο για την πόλη.

Υπάρχουν βέβαια και οι αυτόκλητοι “σωτήρες” που προαναγγέλλουν την  υποψηφιότητά τους και στη συνέχεια την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενοι ζητούν συμπόρευση και συνεργασία…η αποθέωση της ΔΗΜΑΡΧΟΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ περιμένοντας το πολυπόθητο χρίσμα. Από εκπεπτωκότα κόμματα διαφθοράς και συναλλαγής. 

Υπάρχει και η λογική των “κουβανών” υποψηφίων που ανακαλύπτουν τα προβλήματα της πόλης και την υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου. Αντιλαμβάνονται όμως ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες για το Ποικίλο Όρος ,για την αποδιοργάνωση των δομών Υγείας, την απουσία αντιπλημμυρικών έργων, το ΧΥΤΑ της ΦΥΛΗΣ? Οι πολίτες δεν είναι χρυσόψαρα…

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ  ΕΝΩΤΙΚΑ ΓΙΑ:

  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους στο Δήμο
  • Υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών αλλά και των ελεύθερων χώρων
  • Δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες κόντρα στις λογικές της ανταποδοτικότητας. Περίθαλψη για όλους  τους κατοίκους .Στελέχωση των δομών υγείας.
  • Διαχείριση των απορριμμάτων με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος .Απομάκρυνση του ΣΜΑ από το Άλσος.
  • Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας 
  • Σχολεία ανοιχτά στην κοινωνία. Άλση ,παιδικές Χαρές ανοιχτά στους κατοίκους με την επιβαλλόμενη προστασία

ΚΑΛΟΥΜΕ τους συμπολίτες να μας εμπιστευτούν και να βοηθήσουν στη διαμόρφωση αυτοδιοικητικού προγράμματος.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΈΤΟΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΜΑΓΙΚΟ ΡΑΒΔΑΚΙ.

ΣΕ ΣΥΣΤΡΆΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΠΟΛΗ.

Μοιραστείτε το:
Tagged