Γ.Πατούλης για την χωρίς ενημέρωση εγκατάσταση προσφύγων στα Βίλλια

Περιφέρειες
Μοιραστείτε το:

Αντίδραση Πατούλη στην χωρίς ενημέρωση εγκατάσταση προσφύγων στα Βίλλια

Με αφορμή τη χθεσινή απόφαση της Κυβέρνησης να μεταφέρει μετανάστες σε ξενοδοχείο της Δημοτικής Ενότητας Βιλίων του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας χωρίς να προηγηθεί ενημέρωση των τοπικών Αρχών, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης δήλωσε τα εξής:

«Έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε πως χθες η κυβέρνηση, επιλέγοντας για άλλη μία φορά την τακτική του αιφνιδιασμού, αποφάσισε να μεταφέρει περίπου 100 μετανάστες σε ξενοδοχείο των Βιλίων στη Μάνδρα Αττικής, για τη στέγαση τους.

Το παράλογο είναι ότι δεν φρόντισε προηγουμένως να ενημερώσει σχετικά την αρμόδια τοπική Αρχή και συγκεκριμένα τη Δήμαρχο Μάνδρας-Ειδυλλίας Ι. Κριεκούκη για αυτή την πρωτοβουλία, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στην τοπική κοινωνία.

Για άλλη μία φορά ενήργησε, αγνοώντας επιδεικτικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες, αποδεικνύοντας πως συνεχίζει να αντιμετωπίζει το μεταναστευτικό ζήτημα, αποσπασματικά και χωρίς σχέδιο, σε μία προσπάθεια να καλύψει την αναποτελεσματικότητα της και την απουσία εθνικού σχεδίου διαχείρισης.

Καταδικάζουμε αυτή τη συνεχιζόμενη πρακτική της κυβέρνησης καθώς για εμάς το μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα εθνικής σημασίας στο οποίο δεν χωρούν τακτικισμοί και ερασιτεχνισμοί.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όλο αυτό το διάστημα, από τότε που ξέσπασε η προσφυγική κρίση έβαλε πλάτη και διαχειρίστηκε το ζήτημα με σχέδιο και με γνώμονα τόσο τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των τοπικών κοινωνιών όσο και την προστασία της ζωής και της αξιοπρέπειας των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται, δείχνοντας το ανθρώπινο της πρόσωπο.

Ωστόσο δεν θα επιτρέψουμε άλλους αιφνιδιασμούς που κλονίζουν την κοινωνική συνοχή και διαταράσσουν τη λειτουργία των πόλεων μας. Καλούμε την κυβέρνηση να δώσει άμεσα εξηγήσεις για αυτή  την απόφαση καθώς και να μας ενημερώσει για το σχεδιασμό της σχετικά με τη διαχείριση αυτού του τόσο κρίσιμου ζητήματος.

Πηγή: epoli.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged