Συζυγοκτονία Κρήτης: Άνοιξαν τα στόματα – Περίεργη η στάση της Αστυνομίας

Γεγονότα
Μοιραστείτε το:

Προβληματίζει η στάση της Αστυνομίας στην οποία είχε απευθυνθεί η δολοφονηθείσα

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η κοινωνία της Κρήτης τις εξελίξεις γύρω από τον στραγγαλισμό 32χρονης μητέρας από τον 36χρονο εν διαστάσει σύζυγό της και μάλιστα τραγικοί αυτόπτεις μάρτυρες του συμβάντος τα δυο μωρά παιδιά τους ηλικίας 6 και 18 μηνών.

Χρειάστηκαν μόλις μερικά δευτερόλεπτα για να πέσει νεκρή η 32χρονη Κατερίνα, μετά από έναν ακόμη καυγά από τους πολλούς που είχαν κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους. Την άτυχη μητέρα βρήκε νεκρή ο αδερφός της, ενώ την ίδια ώρα ο 36χρονος παραδιδόταν στο Αστυνομικό Τμήμα Σητείας.

“Την έσφιξα από το λαιμό πάνω στον καυγά” δήλωσε ο δράστης

Ο 36χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ισχυρίζεται ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση. Όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου. Θόλωσε, την έσφιξε από το λαιμό πάνω στον καυγά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive.gr, ο 36χρονος ενώ ήταν υπό κράτηση ξέσπασε σε λυγμούς. Εκτός από τα δύο παιδάκια που είχε αποκτήσει με την άτυχη 32χρονη, έχει μια κόρη  – 11 ετών –  από τον πρώτο του γάμοπου  μένει ορφανή καθώς έχει χάσει και την μητέρα της.

Τον υπερασπίζονται τα πεθερικά από τον πρώτο του γάμο

Κόντρα σε ό,τι υποστηρίζεται από την οικογένεια της 32χρονης περί του βίαιου χαρακτήρα του, οι μαρτυρίες από το περιβάλλον του, ακόμα και από τα πρώην πεθερικά του, μιλούν για έναν καταπληκτικό άνθρωπο. Όλοι έχουν να λένε πόσο υπερπροστατευτικός ήταν με τα παιδιά του, με την γυναίκα του από τον πρώτο γάμο με την οποία γνωρίστηκαν στο Πανεπιστήμιο όπου σπούδαζαν και οι δύο. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν στο Cretalive.gr ότι ενώ εκείνη ήδη νοσούσε με καρκίνο, παντρεύτηκαν, απέκτησαν το κοριτσάκι τους και την στήριξε μέχρι τέλους.

“Του δώσαμε το δικαίωμα να βλέπει τα παιδιά του και τι μας έδωσε ο φονιάς;” τα λόγια του αδερφού της 32χρονης

Ο αδερφός της αδικοχαμένης 32χρονης μητέρας μιλώντας στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου σημείωσε “Ήθελε να είναι παρών στα παιδιά του, είπαμε εντάξει, και στο νοσοκομείο αν χρειαστεί να τα πηγαίνεις πατέρας τους είσαι του είπαμε” ενώ πρόσθεσε “Του δώσαμε το δικαίωμα να βλέπει τα παιδιά του δεν του το απαγορεύσαμε αυτό το πράγμα, και αυτός τι μας έδωσε ο φονιάς;”.

Είχε γίνει καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία αλλά αδιαφόρησαν οι Αρχές

Ο ίδιος σημείωσε ότι είχε γίνει καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία στην αστυνομία ωστόσο όπως καταγγέλλει δεν ελήφθη σοβαρά υπόψη.

“Όταν μας τα είπε η αδερφή μου πήγαμε στον διοικητή της αστυνομίας όλη η οικογένεια μου, τα αδέρφια μου, η νύφη μου, ο γαμπρός μου, η συγχωρεμένη η αδερφούλα μου έδωσε καταθέσεις, υπάρχουν στα γραφεία της αστυνομίας και του διοικητή και αδιαφόρησαν. Είπαν δε είναι τίποτα θα περάσει, αδιαφόρησαν παντελώς”.

“Έλεγε η αδερφή μου θα με σκοτώσει, η απάντηση του διοικητή ήταν ότι δε θα σου κάνει κακό. Αυτή τη στιγμή ας έρθει να μου απαντήσει πως θα μου τη δώσει τώρα πίσω ζωντανή.”

«Της έβγαζε μαχαίρια και τη χτυπούσε», λέει η αδερφή του θύματος

Η δίδυμη αδερφή της γυναίκας μίλησε τηλεοπτική εκπομπή του Star. Υποστηρίζει πως ο 36χρονος άντρας, με τον οποίο ήταν παντρεμένη η αδερφή της και ήταν πια σε διάσταση, είχε χρησιμοποιήσει πολλές φορές βία εναντίον της.

«Είχαμε πάει στην αστυνομία γιατί την απειλούσε με μαχαίρια συνέχεια. Τη χτυπούσε. Έφυγε η αδερφή μου και πήγε στη μητέρα μας και αυτός έκανε τον καλό για να βγάλει συναινετικό διαζύγιο. Ήταν τέσσερα χρόνια μαζί. Τρία χρόνια παντρεμένοι με πολιτικό γάμο», είπε η γυναίκα.

Πρόσθεσε πως ο γαμπρός της ήταν πολύ νευρικός και πως η αδερφή της πίστευε πως θα της πάρει τα παιδιά για αυτό είχε απευθυνθεί σε κοινωνικό λειτουργό. Για την αδερφή της αναφέρει πως ήταν «χαμηλών τόνων» και ένας ήρεμος άνθρωπος.

“Η οικογένεια της τη σκότωσε κανονικά, όχι ο εγγονός μου” δηλώνει η γιαγιά του δράστη

Από την πλευρά της η γιαγιά του 36χρονου δράστη ανέφερε ότι ο ίδιος αγαπούσε τη σύζυγο του και ήθελε την επανασύνδεση ωστόσο η παρέμβαση της οικογένεια της απομάκρυνε το ζευγάρι.

“Προσπαθούσε να τον κάνει δολοφόνο μέχρι που το πέτυχε” σημείωσε η γιαγιά. “Όλοι γνωρίζουν την οικογένεια μας, τον είχα μεγαλώσει με αρχές, καταστράφηκε το παιδί μου και αιτία ήταν η οικογένεια της” πρόσθεσε.

Η ίδια σημείωσε “ό,τι της έλεγαν έκανε, η οικογένεια της τη σκότωσε κανονικά, όχι ο εγγονός μου γιατί την αγαπούσε μέχρι τελευταία στιγμή. Έλεγε αυτή η γυναίκα με έσωσε, και μπήκε στη μέση η οικογένεια της και τους κατέστρεψε”.

“Της μιλούσε ήρεμα, γαλήνια, γιατί ήθελε να τα ξαναβρούν. Δυστυχώς τον έφερε στο απροχώρητο συνέβη αυτή η κακή στιγμή. Τα παιδιά ήταν αιτία, σκεφτόταν πως θα μεγαλώσουν εκεί μέσα σε τέτοιο περιβάλλον …”

Πηγή: infokids.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged