Αλέξης Σταυρούλιας: Η διαχείριση αριθμών μπορεί να γίνει προς όφελος των ανθρώπων

Uncategorized
Μοιραστείτε το:

Θεωρείται από πολλούς ο ειδικός στην διαχείριση των αριθμών και των δεικτών. Παραμένει ενεργός και δραστήριος καθοδηγώντας ταυτόχρονα τα οικονομικά του Δήμου Περιστερίου και μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες οικονομικών υπηρεσιών.

Είναι ο μακροβιότερος Αντιδήμαρχος Οικονομικών στον πολυπληθή Δήμο Περιστερίου και όλοι παραδέχονται ότι έχει έναν εντελώς δικό του τρόπο. Τον τρόπο να αντιλαμβάνεται τα οικονομικά δεδομένα με έναν δημιουργικό τρόπο. Ο Αλέξης Σταυρούλιας φαίνεται πως έκανε ένα βήμα παρακάτω στους οικονομικούς δείκτες γιατί κατανόησε το νόημα τους.

Πολλά χρόνια  επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου του Δήμου Περιστερίου κ. Σταυρούλια. Έτυχε  τελικά ή πέτυχε;

Ξεκίνησε από το …έτυχε και κατέληξε στο πέτυχε. Ανέλαβα τα οικονομικά του Δήμου, πριν 9 χρόνια.  Το διάστημα εκείνο οι Έλληνες   ήταν πεπεισμένοι πως αυτοί που ήταν ειδικοί στην διαχείριση αριθμών, χρησιμοποιούσαν άδικα δείκτες και ποσοστά. Η απάντηση δόθηκε σε τοπικό επίπεδο, όπου αποδείχθηκε στην πράξη  ότι αυτή η διαχείριση αριθμών μπορεί  και πρέπει να γίνει προς όφελος των ανθρώπων.

Πιστεύετε ότι τελικά αυτό το πετύχατε;

Είναι διαρκής ο στόχος. Δεν επιτυγχάνεται οριστικά τίποτα. Προσπάθεια γίνεται προς αυτή την κατεύθυνση. Αλλά δεν είμαι ο κατάλληλος να απαντήσω. Ο δημότης καλείται να απαντήσει στην συγκεκριμένη ερώτηση και πρέπει να τον ακούσουμε προσεκτικά.

Διανύετε το 9o έτος της θητείας σας ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Περιστερίου. Ποιο είναι το μυστικό;

Η εμπιστοσύνη του Δημάρχου της πόλης μας κ. Ανδρέα Παχατουρίδη, ενός Δημάρχου που καλλιεργεί μονίμως όχι μόνο σε μένα αλλά σε όλους τους συνεργάτες του ένα περιβάλλον υγιές, κατάλληλο για σχεδιασμό και δράσεις. Ένα περιβάλλον δημιουργικό. Αυτός ο άνθρωπος κάνει συνεχώς τους συνεργάτες του να νιώθουν ότι βρίσκονται μονίμως στην αρχή της προσπάθειας. Το ίδιο νιώθω και εγώ πολύ έντονα κάθε μέρα. Αισθάνομαι δημιουργικός αλλά και υπεύθυνος με την θετική έννοια της λέξης.

Εσείς θα αναρωτηθεί κάποιος δεν υπακούσατε τους λογιστικούς δείκτες;

Δικαίως  θα αναρωτηθεί. Κοιτάξτε. Ζω και εργάζομαι μέσα στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Διαχειρίζομαι τις οικονομικές δραστηριότητες των επιχειρήσεων που παλεύουν με μεγάλες δυσκολίες.  Αυτό κάνω αρχικά κάθε μέρα,  και αμέσως μετά ξεκινάει η προσπάθεια για τα οικονομικά του Δήμου. Άρα βλέπω, γνωρίζω καταλαβαίνω. Δεν είμαι ξεκομμένος από τα προβλήματα και τις λύσεις. Είμαι μέρος τους. Δεν μπορώ να είμαι εκτός πραγματικότητας στην δύσκολη μάχη με τα καθημερινά προβλήματα. Είναι σκληροί οι αριθμοί διότι κατά έναν τρόπο μας επιβάλλουν και μας ορίζουν τις κατευθύνσεις μας. Όμως εμείς τελικά πρέπει να επιλέξουμε τον …προορισμό.

Πως  σκέφτεστε το μέλλον της πόλης του Περιστερίου αλλά και ακόμη πιο μακριά γνωρίζοντας τους δείκτες;

Προσπαθώ και οφείλω να κοιτάζω το μέλλον της πόλης μας μέσα από τα μάτια των εγγονών μου. Επειδή όμως το ιδανικό που πιστεύω ότι ονειρεύονται τα εγγόνια μας και τα παιδιά μας, έχει ανάγκη το αριθμητικό εργαλείο για να γίνει πραγματικό, θα προσπαθήσω με όλες τις δυνάμεις μου να παρέχω στα παιδιά και τα εγγόνια μας τη δυνατότητα να διασταυρωθούν οι αθώες ιδέες με τα αριθμητικά εργαλεία, έτσι ώστε το ιδανικό να μπορεί να πραγματωθεί.

Πηγή: newsit.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged