Ομάδα Αυτογνωσίας Οδοιπορικού: «Ελάτε να ταξιδέψουμε μέσα από τη μουσική.»

Uncategorized
Μοιραστείτε το:

Η μουσική ως πηγή χαράς, έκφρασης, δημιουργίας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Ομάδα Αυτογνωσίας «Ελάτε να ταξιδέψουμε μέσα από τη μουσική. Η μουσική ως πηγή χαράς, έκφρασης, δημιουργίας», που διοργάνωσε από τον Οκτώβριο 2018 έως τον Φεβρουάριο 2019, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Περιστερίου «Οδοιπορικό». 

Τον συντονισμό της Ομάδας είχε η κα Μαρία Πελεκανάκη, Κοινωνική Λειτουργός-Ψυχοθεραπεύτρια, Επιστημονικά Υπεύθυνη Οδοιπορικού σε συνεργασία με τον κ. Ανδρέα Μπικουβαράκη,  Μουσικοπαιδαγωγό.

Η Δημοτική Σύμβουλος Περιστερίου και Πρόεδρος του Δ.Σ. «Οδοιπορικό» Ουρανία Ν. Σαγιάκου τόνισε ότι πρόκειται για μια καινοτόμο δράση, κατά την οποία για πρώτη φορά αξιοποιήθηκε η μουσική ως κύριο εργαλείο αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης, στην οποία δόθηκε η δυνατότητα στα μέλη να εκφραστούν συναισθηματικά, να επικοινωνήσουν και να αλληλοεπιδράσουν.

Μέσω της σύνδεσης της μουσικής και με άλλες τέχνες και τεχνικές, όπως η ζωγραφική, το θέατρο, το παραμύθι, η δημιουργική γραφή, η σύνθεση και το τραγούδι, τα μέλη δημιούργησαν καλλιτεχνικά, απελευθερώθηκαν, χαλάρωσαν. Ήρθαν σε επαφή με τον βαθύτερο εαυτό τους και έκαναν ουσιαστικές σχέσεις.

Σε μια εποχή που το άγχος, η πίεση, τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα μας κατακλύζουν, το «Οδοιπορικό» προσπαθεί να δίνει φωτεινές διεξόδους, αξιοποιώντας την τέχνη και την ανθρώπινη επαφή.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Περιστερίου «Οδοιπορικό», μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλέφωνο του Κέντρου 2105786888, φαξ 2105723734 και email [email protected]

Μοιραστείτε το:
Tagged