ΕΜΥ-Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Χιόνια στην Αθήνα, 10 μποφόρ στα νησιά και παγετός

Γεγονότα Ελληνική Φύση
Μοιραστείτε το:

Έκτακτο δελτίο για την επικείμενη κακοκαιρία «Ωκεανίς» εξέδωσε η ΕΜΥ. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο, κακοκαιρία προβλέπεται από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου και από τα βόρεια, με κύρια χαρακτηριστικά της τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, τους πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους και τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια, που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

  1. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές
  • Το Σάββατο θα σημειωθούν χιονοπτώσεις από τα ξημερώματα στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και βαθμιαία στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο.
  • Από τη Θεσσαλία και βορειότερα οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σταδιακά και σε πεδινές περιοχές, ενώ ενδεικτικό υψόμετρο για την ανατολική Στερεά είναι τα 200-300 μέτρα και για την Πελοπόννησο τα 300-500 μέτρα. Πάντως, τις βραδινές ώρες οι χιονοπτώσεις στα βόρεια θα εξασθενήσουν.
  • Την Κυριακή θα συνεχιστούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και στη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο, με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες και τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία και τις Σποράδες.
  • Ειδικά για την Αττική, χιονοπτώσεις προβλέπονται από το απόγευμα του Σαββάτου, αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία στα ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και θα είναι κατά τόπους πυκνές. Τις βραδινές ώρες δεν αποκλείεται να χιονίσει στο κέντρο της Αθήνας.
  1. Πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι 8-9 μποφόρθα πνέουν το Σάββατο και στο Βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν κατά τόπους τα 10 μποφόρ. Μικρή εξασθένηση προβλέπεται σταδιακά την Κυριακή.
  2. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρέςκυρίως την Κυριακή στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και τη Δευτέρα κατά τόπους στην Κρήτη.
  3. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας της τάξης των 10 βαθμών θα γίνει αισθητή από το Σάββατο και από τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες και τις πρωινές κυρίως στα ηπειρωτικά, ο οποίος την Κυριακή και τη Δευτέρα κατά τόπους θα είναι ισχυρός.

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged