Εκλογές 2019: Έως 28 Φεβρουαρίου η δήλωση ετεροδημοτών και η εγγραφή νέων ψηφοφόρων

Δημόσια Διοίκηση
Μοιραστείτε το:

Πώς θα ψηφίσετε στον τόπο διαμονής σας-Οι διορίες για τους ετεροδημότες – Πως εγγράφονται οι 17ρηδες

Μία εβδομάδα περιθώριο έχουν οι ετεροδημότες προκειμένου να υποβάλουν την αίτηση για να ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές στον τόπο διαμονής τους, καθώς η προθεσμία λήγει στις 28 Φεβρουαρίου. 

Οι αιτήσεις, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείο Εσωτερικών για τις ευρωεκλογές και για τις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης του προσεχούς Μαΐου, πρέπει να υποβάλλονται στα Κέντρα  Εξυπηρέτησης Πολιτών ή στον δήμο όπου κατοικούν.  Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν αυτοπροσώπως τις αιτήσεις, έχοντας μαζί τους ισχύον δελτίο αστυνομικής ταυτότητας. 

Από την ιστοσελίδα του ΥΠΕΣ θα αναζητείται και θα συμπληρώνεται, από τον αρμόδιο υπάλληλο του ΚΕΠ ή του δήμου κατοικίας, η ειδική αίτηση-δήλωση του νέου εκλογέα με τα ατομικά στοιχεία του ενδιαφερόμενου, ένα αντίγραφο της οποίας θα δίνεται στον ενδιαφερόμενο.

Στις φετινές εκλογές δικαίωμα ψήφου θα έχουν και όσοι έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους. Οι 17χρονοι συμπεριλαμβάνονται αυτομάτως στους εκλογικούς καταλόγους και μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στον τόπο διαμονής τους, με την ιδιότητα του ετεροδημότη. 

Πηγή: iefimerida.gr 

Μοιραστείτε το:
Tagged