Αποκάλυψη: Κακοδιαχείριση σε δύο μεγάλες Λαϊκές δείχνουν παράλληλες έρευνες των αρμοδίων αρχών

Αττική
Μοιραστείτε το:

Κακοδιαχείριση, τεράστια ανοίγματα ταμείου  4 και 12 εκατ. ευρώ, κρυφές εισπράξεις και άλλα που άπτονται της ποινικής δικαιοσύνης σε δύο μεγάλες Λαϊκές, δείχνουν δύο παράλληλες έρευνες των αρμοδίων αρχών.

Να σημειώσουμε, για όσους δεν γνωρίζουν, ότι οι Λαϊκές, είναι νομικά συλλογικά όργανα που διαχειρίζονται την λειτουργία ενός συγκεκριμένου αριθμού υπαίθριων λαϊκών, παραγωγών, αγροτών και εμπόρων, οι οποίοι  καταβάλουν για το δικαίωμα της συμμετοχής τους σ’ αυτές (πάγκοι λαϊκής) συγκεκριμένου ύψους εισφορές, εποπτεύονται δε από την Οικεία Περιφέρεια και την αντίστοιχη Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, έχουν σε εξέλιξη δύο παράλληλες έρευνες για τα πεπραγμένα των διοικήσεων δύο πολύ μεγάλων Λαϊκών της Αθήνας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο έρευνες έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο περίπου χρόνια, σήμερα δε βρίσκονται στο στάδιο της προανάκρισης κατά το οποίο καλούνται μέλη τους, δηλαδή όσοι διαθέτουν πάγκο πώλησης προϊόντων.  Είναι δε κοινό μυστικό μεταξύ των τελευταίων ότι μέχρι σήμερα έχουν κλιθεί να καταθέσουν στις αρμόδιες αρχές που πραγματοποιούν την έρευνα, περισσότερα από 100-120 άτομα, μόνο για την μία Λαϊκή, ενώ για την δεύτερη υπολογίζεται ότι αυτοί που θα κλιθούν για να καταθέσουν όσα γνωρίζουν θα ξεπεράσουν τους 500.

Όπως αναφέρουν γνώστες των εξελίξεων, οι έρευνες των αρχών που ερευνούν τις δύο υποθέσεις, έχουν δείξει έλλειμμα διαχείρισης που στην πρώτη φθάνει στα 4 εκατ. ευρώ και στην δεύτερη και μεγαλύτερη σε μέγεθος στα 12 εκ. ευρώ.

Ενδεικτικό της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι δύο Διοικήσεις των ελεγχόμενων Λαϊκών, είναι ότι στην μία έχει υποβάλει σύμφωνα με πληροφορίες παραίτηση από την θέση του, ο Πρόεδρός της, με αποτέλεσμα αυτή την συγκεκριμένη χρονική περίοδο να βρίσκεται χωρίς διοίκηση. Στην ίδια Λαϊκή, ελέγχεται ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρός της για μη νόμιμες απολαβές μισθοδοσίας συνολικού ύψους 40.000 ευρώ περίπου.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό πότε θα ολοκληρωθούν οι έρευνες των αρμοδίων αρχών στα πεπραγμένα των δύο Λαϊκών, όσοι, όμως έχουν γνώση των σχετικών γεγονότων εκτιμούν ότι με την ολοκλήρωσή τους θα υπάρξουν βαρύτατες κατηγορίες ακόμη και για «σύσταση συμμορίας».

Σε κάθε περίπτωση, αν όσα διαρρέονται είναι πραγματικά,  οι έρευνες απλώς πιστοποιούν τους «σκοτεινούς» τρόπους διοίκησης και διαχείρισης τους, που ναι μεν ήταν κοινό μυστικό αλλά παρέμεναν ως τέτοιο χωρίς κανείς να έχει το θάρρος της αποκάλυψης. Ας κρατήσουμε, όμως, μικρό καλάθι, τουλάχιστον μέχρι τις επίσημες ανακοινώσεις, όταν και αν αυτές γίνουν, γιατί στη Ελλάδα των «θαυμάτων», όλα, μα όλα γίνονται…

——————

Υ.Γ.: Μυστήριο παραμένει ποιο ήταν το αίτιο που προκάλεσε την έναρξη των δύο μεγάλων και παράλληλων ερευνών, από την ΕΛΛΑΣ, δηλαδή, αν υπήρξε συγκεκριμένη καταγγελία/ες προς αυτή. «Σπίρος» της στήλης προέτρεψε «κοιτάξτε και προς την πλευρά του ποδοσφαίρου και δεν θα χάσετε». Τι θέλει να πει ο ποιητής;

«Διογένης ο κρατών και τον Φανόν»

Μοιραστείτε το:
Tagged