Θα βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο η ΕΔΕ για την κακοποίηση του 12χρονου σε σχολείο στου Ζωγράφου ή θα θαφτεί στη λήθη…

Β/θμια Γεγονότα
Μοιραστείτε το:

Παραβατικότητα μαθητών, ανεξέλεγκτο «μπούλινγκ» των αδυνάτων και προσπάθεια κάλυψης των γεγονότων από τον Διευθυντή του Σχολείου, αναδύει σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονέων και μαρτυρίες των μαθητών, η υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης του 12 μαθητή μέσα στις εγκαταστάσεις  της σχολικής μονάδας, από συμμαθητή του και εξωσχολικό.

Οι μαθητικές μαρτυρίες σε τηλεοπτικό σταθμό, μιλούν για ανεξέλεγκτη δράση εξωσχολικών, ενώ ομάδα μαθητών επιτέθηκε ακόμη και σε τηλεοπτικό συνεργείο.  Το ερώτημα που απομένει να απαντηθεί είναι: Θα αποδώσει κάτι για τις τυχόν ευθύνες του Διευθυντή και του εκπαιδευτικού που ενώ είχε μάθημα είχε αφήσει τα παιδιά ελεύθερα, η ΕΔΕ που ζήτησε το Υπουργείο Παιδείας ή θα χρησιμοποιηθεί, ως συνήθως ως εργαλείο για το πάγωμα του θέματος, που κοινωνικά κρίνεται πολύ σοβαρό;

Ένα από τα ποιο σημαντικά στοιχεία της υπόθεσης είναι ότι το σχολείο στο οποίο συνέβη, ότι συνέβη διαθέτει Φύλακα, που εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι αγρόν αγόραζε. Πιθανόν γιατί όπως όλοι οι φύλακες σχολείων βρίσκονται σ’ αυτά για να πληρώνονται και μόνο χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα.

—————–

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση του 12χρονου που φέρεται να έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από συνομηλίκους του στο σχολείο που φοιτά στην περιοχή του Ζωγράφου στην Αθήνα.

Ο μαθητής φαίνεται πως έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από έναν συμμαθητή του και έναν εξωσχολικό, με έναν ακόμα μαθητή μάλιστα να φέρεται να βιντεοσκόπησε τα πάντα. Δεν άργησε να γίνει και θύμα μπούλινγκ, με τους συμμαθητές που είχαν δει το βίντεο, να τον κοροϊδεύουν. Ο 12χρονος αποκάλυψε τι είχε συμβεί αλλά και ότι είχε μιλήσει τόσο στον διευθυντή του γυμνασίου αλλά και σε έναν άλλο καθηγητή.

Από το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 στο εν λόγω σχολείο, φαίνεται πως υπάρχει ομάδα μαθητών με παραβατική συμπεριφορά, αφού προπηλάκισε το συνεργείο που έκανε τη δουλειά του.

Μαθητές τονίζουν πως το περιστατικό ήταν ήδη γνωστό στη σχολική κοινότητα, πριν δημοσιοποιηθεί, ενώ λένε και πως είναι πολύ απλό το να μπει κάποιος εξωσχολικός στο κτίριο, παρ’ ότι υπάρχει φύλακας.

Οι γονείς των μαθητών είναι ανάστατοι από το περαστικό στο σχολείο αλλά και από την αντιμετώπιση των δασκάλων όταν ο μαθητής πήγε να το καταγγείλει. Για το περιστατικό αλλά και για τις καταγγελίες για αδιαφορία του διευθυντή, το υπουργείο παιδείας έχει διατάξει κατεπείγουσα ΕΔΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας:

«Σχετικά με το συμβάν σε Γυμνάσιο του Δήμου Ζωγράφου, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τη συγκεκριμένη πράξη και δηλώνει ότι, ανεξάρτητα και παράλληλα με την εξέλιξη των ενδίκων μέσων που έχει ή σκοπεύει να χρησιμοποιήσει η οικογένεια του θύματος, έχει ήδη διαταχθεί κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες του σχολείου, είτε στο επίπεδο της πρόληψης είτε και κατά τον μετέπειτα χειρισμό.

Πρωταρχικό μέλημα του σχολείου, αλλά και του υπουργείου γενικότερα, είναι η ασφάλεια και η προστασία του κάθε μαθητή και της κάθε μαθήτριας. Φαινόμενα αυτού του είδους, μόνο ως εγκληματικές πράξεις πρέπει να αντιμετωπίζονται, απέναντι στις οποίες δεν μπορεί να υπάρχει η παραμικρή ανοχή. Η βία και μάλιστα στην ακραία της μορφή, όπως αποκαλύφθηκε σε αυτό το συμβάν, δεν μπορεί να έχει θέση σε μια ευνομούμενη κοινωνία και ιδιαίτερα στον χώρο του σχολείου.

Το ΥΠΠΕΘ εκφράζει την αμέριστη συμπάθεια τόσο προς το ίδιο το θύμα όσο και προς την οικογένειά του και δεσμεύεται να πράξει όλα τα δέοντα για την πάταξη τέτοιων εγκλημάτων και την εκτόπισή τους από το σχολικό περιβάλλον».

Πηγή: ipaideia.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged