Δανείζουμε τους ξένους για να αγοράζουν τις ελληνικές κρατικές εταιρίες

Πολιτικοί
Μοιραστείτε το:

Γιώργος Καρράς: Είναι επιτυχία της Κυβέρνησης να αποδέχεται να χρηματοδοτούν οι ελληνικές τράπεζες αλλοδαπές επιχειρήσεις, για να εξαγοράζουν ελληνικές εταιρίες του Δημοσίου;

Με ελληνικά χρήματα, που στερούμε από την ελληνική οικονομία, κάνουμε τους ξένους πλουσιότερους, είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καρράς στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Δανείζουμε τους ξένους για να αγοράζουν τις ελληνικές κρατικές εταιρίες

Στο πλαίσιο της συζήτησης για την παράταση της εκμετάλλευσης του Αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», ο Βουλευτής είπε, μεταξύ άλλων:

«Εκπλήσσομαι από την ανοχή της Κυβέρνησης στον τρόπο που πληρώνονται οι υποχρεώσεις του ελληνικού κράτους, μέσω των ελληνικών τραπεζών. Των τραπεζών, που η ίδια η Κυβέρνηση αμφισβητεί την κεφαλαιακή τους επάρκεια.

Είναι επιτυχία της Κυβέρνησης να αποδέχεται να χρηματοδοτούν οι ελληνικές τράπεζες αλλοδαπές επιχειρήσεις, για να εξαγοράζουν ελληνικές εταιρίες του Δημοσίου;

Η Κυβέρνηση οφείλει, όταν κινεί διαδικασία ιδιωτικοποίησης, να απαιτεί η χρηματοδότηση να γίνεται από αλλοδαπές τράπεζες, γιατί τα χρήματα πηγαίνουν κατευθείαν στην εξυπηρέτηση του χρέους, ενώ οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να έχουν σκοπό να χρηματοδοτούν την ελληνική οικονομία για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Με ελληνικά χρήματα, που στερούμε από την ελληνική οικονομία, κάνουμε τους ξένους πλουσιότερους. Κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει αυτή η ιστορία και να κάνουμε επιτέλους τους Έλληνες πλουσιότερους.»

Παρακολουθήστε την τοποθέτηση του Γιώργου Καρρά: Ομιλία στην Ολομέλεια επί της Κύρωσης της από 24 Ιανουαρίου 2019 Σύμβασης Παράτασης της «Σύμβασης Ανάπτυξης Αεροδρομίου», που υπογράφηκε στην Αθήνα στις 31 Ιουλίου 1995 και κυρώθηκε με τον ν. 2338/1995 (Α’ 202)».

Μοιραστείτε το:
Tagged