Να μη χαθεί η ευκαιρία για προστασία της Πρώτης Κατοικίας στη Συνταγματική Αναθεώρηση

Τράπεζες
Μοιραστείτε το:

Η συζήτηση για Συνταγματική αναθεώρηση ανέδειξε το έλλειμμα της αντοχής του Συντάγματος κατά την περίοδο της κρίσης, όχι μόνο σε θεωρητικό, αλλά και σε πρακτικό επίπεδο.

Οι προτάσεις για τη Συνταγματική Αναθεώρηση περιλαμβάνουν σημαντικά πολιτικά ζητήματα, έχουν όμως ένα έλλειμμα στα κοινωνικά και τα ατομικά δικαιώματα. Δεν φαίνεται να δόθηκε η δέουσα προσοχή στις διατάξεις εκείνες, οι οποίες να μπορούν πραγματικά να θωρακίσουν την ελληνική κοινωνία, την πολιτική ζωή του τόπου από το ενδεχόμενο και τις συνέπειες μιας προσεχούς μεγάλης κρίσης.

Στο Κίνημα Αλλαγής ασχοληθήκαμε με το πρόβλημα των ημερών, που δεν είναι άλλο από την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ο Γιώργος Καρράς εισηγήθηκε προσθήκη στο άρθρο 21 παρ. 4 του Συντάγματος, για την προστασία της πρώτης κατοικίας, η οποία συμπεριλήφθηκε στην πρόταση του ΚΙΝΑΛ, ώστε ειδικός νόμος να καθορίζει τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις εξασφάλισης στεγαστικής συνδρομής σε εκείνους που τη στερούνται ή στεγάζονται ανεπαρκώς.

Το Σύνταγμα ορίζει ότι η απόκτηση κατοικίας αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του κράτους. Δεν μπορεί να συνεχίσει να παραμένει κενό περιεχομένου το κοινωνικό αυτό δικαίωμα.

Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να προστατεύσουμε την πρώτη κατοικία μέσω του Συντάγματος, για να μην αφεθεί στην τύχη της.

 

Μοιραστείτε το:
Tagged