Πάνος Καμμένος: Απασφάλισε και ξεκίνησε το μαρτύριο της σταγόνας…

Πολιτικοί
Μοιραστείτε το:

Νέο tweet Π. Καμμένου κατά Α. Τσίπρα μέσω… Ε. Κουντουρά

Την κλιμάκωση των επιθέσεων κατά της κυβέρνησης συνεχίζει ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Αναρτώντας ένα σκίτσο στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο κ. Καμμένος στρέφει τα πυρά του κατά του Αλέξη Τσίπρα και της Έλενας Κουντουρά.

Στο σκίτσο, το οποίο γράφει «Και νέα αύξηση του τουρισμού τον Ιανουάριο», απεικονίζεται ο πρωθυπουργός κάτω από μια ταμπέλα που γράφει «δωμάτια προς ενοικίαση» και δείχνει προς το Μέγαρο Μαξίμου σε μια εξαθλιωμένη τουρίστρια.

Εχθές, ο Π. Καμμένος, στην συνέντευξη που παραχώρησε στον real fm, για πρώτη φορά έβαλε με ξεκάθαρο τρόπο στο στόχαστρό του τον Αλέξη Τσίπρα, δημοσιοποιώντας τμηματικά και επιλεγμένα στοιχεία του μεταξύ τους παρασκηνίου, κίνηση άκρως ανησυχητική για το Μέγαρο Μαξίμου.

Παράλληλα, άνοιξε «μέτωπο» με την Έλενα Κουντουρά, με αφορμή τις δαπάνες τουριστικής προβολής της χώρας στο εξωτερικό.

Κλιμάκωση των επιθέσεων Καμμένου σε Τσίπρα, ξέρει πολλά και… «απειλεί»

Πόσο άραγε απέχει μία αρμονική προσωπική σχέση από το να εξελιχθεί σε σφοδρή προσωπική σύγκρουση; Η απάντηση είναι απλή: Η απόσταση είναι ελάχιστη έως ανύπαρκτη, κάτι που φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από τα όσα καταγράφονται στις σχέσεις Τσίπρα Καμμένου, τα τελευταία 24ωρα.

Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι οι μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες συγκυβερνήτες έχτισαν μια πολύ καλή διαπροσωπική σχέση τα τέσσερα χρόνια κυβερνητικής τους συνεργασίας. Όποιος όμως δήλωνε βέβαιος ότι το μεταξύ τους διαζύγιο θα ήταν ανέφελο, ήδη έχει πέσει έξω.

Ο Πάνος Καμμένος φανερά στριμωγμένος τόσο από τις κακές δημοσκοπικές επιδόσεις του κόμματός του, όσο και από τις λάθος πολιτικές επιλογές του καθημερινά πλέον αποδεικνύει σε όλους ότι έχει πάρει πορεία σύγκρουσης όχι μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά με τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά.

Μπορεί φαινομενικά απέναντι του ο Πάνος Καμμένος να έχει βάλει τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, κάτι που ήδη έχει πάρει μεγάλη δημοσιότητα, μια πιο προσεκτική όμως ματιά στο περιεχόμενο των δημόσιων παρεμβάσεων Καμμένου αποδεικνύει ότι ο πρώην υπουργός Άμυνας ρίχνει ήδη τα πρώτα τροχιοδεικτικά πυρά εναντίον του κ. Τσίπρα. 

Στην συνέντευξη μάλιστα που παραχώρησε στον real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου για πρώτη φορά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έβαλε με ξεκάθαρο τρόπο στο στόχαστρό του τον Αλέξη Τσίπρα, δημοσιοποιώντας τμηματικά και επιλεγμένα στοιχεία του μεταξύ τους παρασκηνίου, κίνηση άκρως ανησυχητική για το Μέγαρο Μαξίμου.

«Η μέχρι τώρα συμπεριφορά (Τσίπρα) δείχνει ότι ουσιαστικά δεν σεβάστηκε τα τέσσερα χρόνια έντιμης συνεργασίας που του προσφέραμε εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και εγώ προσωπικά» τόνισε στο realfm ο Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος δεν σταμάτησε εκεί. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σημείωσε πως ο κ. Τσίπρας του είχε πει ότι το θέμα των Σκοπίων θα έρθει στο δημόσιο διάλογο μετά τις εκλογές, απόφαση την οποία αναίρεσε, όπως τόνισε ο ίδιος.

«…. Μου είχε πει ότι θα ζητήσει την έγκριση του ελληνικού λαού, όπως κάναμε το 2012. Και ήρθε μετά τον Νοέμβριο, το αναίρεσε αυτό και είπε το περίφημο θα ξαναμιλήσουμε τον Μάρτιο» όπως επεσήμανε στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο μέχρι πρότινος μάλιστα κυβερνητικός εταίρος κλιμάκωσε την επίθεση εναντίον του κ. Τσίπρα, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι «κατασκεύαζε» δημοσιεύματα εναντίον του.

«Τον Ιανουάριο, λοιπόν, έβαλε να γράφει η «Εφημερίδα των Συντακτών» και οι διάφορες εφημερίδες, οι οποίες πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, διάφορα πρωτοσέλιδα εναντίον μου, «Επικίνδυνος ο Καμμένος», «Οι ΑΝΕΛ είναι προς σαλαμοποίηση», να βγαίνει ο κ. Κοτζιάς και να μιλάει για συγκλίσεις με την αριστερά που θα βρουν τους 151. Δηλαδή, είχαμε ουσιαστικά την εφαρμογή ενός σχεδίου που είχε σκοπό, από την πλευρά του κ. Τσίπρα, για να περάσει τη συμφωνία των Πρεσπών, να αναιρέσει με μη έντιμο τρόπο τη δική μας συνεργασία. Αυτή είναι η αλήθεια»…

Είναι φανερό πλέον ότι ο Πάνος Καμμένος έχει αποφασίσει σιγά σιγά να «χτυπήσει» το Μέγαρο Μαξίμου και μάλιστα εκ των έσω.

Ο κ. Καμμένος προς το παρόν απλώς μοιάζει να «κλείνει το μάτι» προς τον πρωθυπουργό, στέλνοντας του το μήνυμα ότι μπροστά στην επανεκλογή του στο ελληνικό κοινοβούλιο δε θα διστάσει να δημοσιοποιήσει πρόσωπα και πράγματα από την τετράχρονη κοινή τους πορεία. Μία επιλογή που κάνει ήδη τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού να εκφράζουν την ανησυχία τους.

Την ίδια ώρα η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει στο «όχι» για την συμφωνία των Πρεσπών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ένα 24ωρο πριν το κείμενο της συμφωνίας εισαχθεί στην ολομέλεια της Βουλής, θα επισκεφτεί για μερικές ώρες τη Θεσσαλονίκη, σε μία έντονα συμβολική κίνηση, το απόγευμα της Τρίτης. 

Μπορεί λοιπόν η επίσκεψη Μητσοτάκη να έχει ως κύριο στοιχείο την στήριξη του Νίκου Ταχιάου και του Απόστολου Τζιτζικώστα είναι βέβαιο όμως ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα θελήσει να στείλει τα απαραίτητα μηνύματα σε σχέση με το ονοματολογικό της γειτονικής χώρας, από την καρδιά της Μακεδονίας.

Πόλεμος Καμμένου κατά Κουντουρά

Μέτωπο με την Έλενα Κουντουρά άνοιξε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος βάζει στο στόχαστρό του την Υπουργό Τουρισμού, με αφορμή τις δαπάνες τουριστικής προβολής της χώρας στο εξωτερικό.

Με ερώτηση και κατάθεση εγγράφων, που κατέθεσε από κοινού με τον Αριστείδη Φωκά – ο οποίος προσχώρησε πρόσφατα στην Κ.Ο. του κόμματος – και την οποία απευθύνει προς την ίδια την κ. Κουντουρά, καθώς και τους Υπουργούς Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών, ο κ. Καμμένος, ζητά την προσκόμιση όλων των σχετικών εγγράφων στη Βουλή.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ουσιαστικά αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει αδιαφάνεια στη διαχείριση των κονδυλίων, ενώ μάλιστα εντύπωση προκαλεί ότι ζητά το βιογραφικό της αντιπροέδρου του ΕΟΤ, Αγγελική Χονδροματίδου, την οποία προφανώς θεωρεί άνθρωπο της Υπουργού.

Συγκεκριμένα, ζητά να κατατεθούν στην εθνική αντιπροσωπεία:

  • όλα τα μνημόνια συνεργασίας και τα στοιχεία της διεξαγωγής διεθνών διαγωνισμών
  • τα στοιχεία των εταιρειών που ανέλαβαν τα έργα
  • όλες οι δαπάνες για το έτος πολιτισμού Ελλάδας – Ρωσίας
  • και το βιογραφικό σπουδών της Αντιπροέδρου του ΕΟΤ, Αγγελικής Χονδροματίδου.

Πηγή: liberal.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged