…και οι πραματευτάδες της μυλωνούς!

Άρθρα
…και οι πραματευτάδες της μυλωνούς!

Εδώ, στην αποικία Γκραικυλία δεν κουνιέται πούς τις! Όχι κίτρινα γιλέκα, ούτε οι σάλπιγγες της Ιεριχούς να ηχήσουν, δεν ξυπνά ο ηλίθιος, διεφθαρμένος, πολλαπλώς δια της οθόνης ψεκασμένος όχλος! Δεν έλειψαν και τα καραγκιοζιλίκια, διότι ως γνωστόν είμαστε…. Ευρώπη! Και η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες; Φωτογραφήθηκαν κάποιοι με κίτρινα γιλέκα δηλώνοντας ότι αυτό το κίνημα πρέπει να έρθει και στην Ελλάδα! Εξαγωγή… επανάστασης, φίλε Παναγιώτη; Ξεχνάς ότι κι αυτό το πειραματάκι εδώ ξεκίνησε; Αφού πέτυχε πήγε και στους… πουρκουάδες! Τί άλλο ήταν οι αγανακτισμένοι της πλατείας Συντάγματος, που έφεραν στου Μαξίμου, κατ’ εντολήν των ξένων αφεντάδων, την ΣΥΡΙΖΑϊκή συμμορία;

του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Δεν φορούσαν, βέβαια, γιλέκα, αλλά ούτε και… γραβάτες! Κάθε πείραμα έχει και δικά του χαρακτηριστικά. Το δήλωσε άλλωστε και ο άνευ Τσίπ(ρ)ας μανδαρίνος της Frau Hitler. Αλήθεια τί έχει πάθει το παλικάρι και τελευταία χάνει λάδια; Δεν… κατοικεί στα λόγια του; Πήγε -είπε με καμάρι- από το Κρεμλίνο στον Λευκό Οίκο, από τις Βρυξέλλες ως την Κίνα, γύρισε ντουνιά χωρίς γραβάτα! Μέγα και μοναδικό επίτευγμα! Νοιώθετε; Επανάσταση! Χώρια που προσέφερε απλόχερα άφθονο γέλιο στους ηγέτες άλλων χωρών. Θα μου πείτε τώρα: Σιγά μην ιδρώσει ο όχλος! Γιατί ν’ αλλάζει φανέλα στον ύπνο; Τώρα, ο παππούς και η γιαγιά γλίτωσαν τις συντάξεις για να τις τρώνε τα παιδιά με τα εγγόνια! Όχι για πολύ. Ξέρετε την αγρανάπαυση; Αφήνουν άσπαρτο το χωράφι καναδυό εποχές για να αναπνεύσει, να φρεσκαριστεί το χώμα, να αποδώσει πιο πολλά στις επόμενες σπορές.

Το ίδιο έγινε και με τις συντάξεις. Για ένα χρόνο το πείραμα σταματά και από το 2020 θα συνεχιστεί με το καλό και με άλλα πιο αποτελεσματικά για τους ξένους της Γκραικυλίας επιβήτορες σχέδια. Αδιάφορο για την φασίζουσα «αριστερά» με τον φαιοροζέ φερετζέ! Αυτοί όλοι οι τρόφιμοί της έχουν ένα μόνο βαρύ σεβντά. Να είναι έστω μια ώρα παραπάνω ο κώλος τους στην ξενόδοτη καρέκλα Μαξίμου. Πάει και η Μακεδονία, μπιρ παρά την ξεπούλησαν, να γίνουν τα Σκόπια βάση του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων στο μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας. Καραμπινάτη προδοσία και ψάχνουν πώς θα την φέρουν στον όχλο, να την χωνέψει αμάσητη και άνευ πολιτικού κόστους. Θεωρούν ότι είναι εύκολο, διότι έρχονται Χριστούγεννα και θα μοιράσουνε επιδόματα. Ως γνωστόν το κράτος των γερμανοτσολιάδων είναι ο μέγιστος μπαταξής. Δεν πληρώνει τα χρέη του για να παρουσιάζει μεγάλα εικονικά πλεονάσματα και να δίνει ελεημοσύνη στον όχλο. Πάρε φτωχέ 200 έως 700 ευρώ! Εκλογές μυρίζουν!

Και διορισμούς έχουμε στην προεκλογική περίοδο! Όχι πολλούς, είναι αλήθεια, δεν τσίμπησαν το δόλωμα, αγρίεψαν οι παπάδες. Δεν τα μέτρησαν καλά οι τσιπραίοι παρατρεχάμενοι του λαϊκισμού. Νόμιζαν θα τυλίξουν τον αρχιδεσπότη, με «τυράκι» την ρύθμιση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Λησμόνησαν ότι οι παπάδες διαθέτουν πανίσχυρο προεκλογικό βήμα (άμβων) και αλοίμονο όποιον πιάσουν στο στόμα! Δεν θα βρει ούτε την ψήφο του. Σιωπηρώς πήραν πίσω την μετάταξη 10.000 παπάδων και άλλων κληρικών από το Δημόσιομισθολόγιο στην υποτίθεται επιδοτούμενη από το κράτος εκκλησία, ώστε να κενωθούν χιλιάδες θέσεις για την κομματική πελατεία τους. Στις δημοσκοπήσεις δεν πάνε καθόλου καλά και τα ταξίματα είναι πλέον πολύ περιορισμένα, και ας κάνουν τα στραβά μάτια τα ξένα αφεντικά μέχρι να γίνουν στην Αποικία εκλογές.

Σύνηθες φαινόμενο, δεκαετίες το ζούμε στην Γκραικυλία. Όταν έχουνε φάει όλα τα ψωμιά τους οι εντεταλμένοι από τα ξένα αφεντικά, ως πρωθυπουργός, υπουργοί και άλλοι υπηρέτες τους, οι επιβήτορες ετοιμάζουν την διάδοχη κατάσταση, τους νέους υπαλλήλους τους. Τότε είναι η εποχή, που οι ένοικοι του Μαξίμου πάνε από γκάφα σε γκάφα. Λες κι είναι… ματιασμένοι! Τόσοι γίνανε φίρμα στην αποικία, με το σπαθί τους κέρδισαν το πεντάλεπτο δημοσιότητας, που τους αναλογεί! Να μείνουν απέξω, παραπονούμενοι οι ενεχυροδανειστές; Συμμορίες, που ξεφύτρωσαν σαν τα ζιζάνια εξαιτίας της κρίσης. Τί άλλο από χυδαιότητα, εγκληματική πράξη,αλητεία και γάγγραινα του πανάθλιου Καπιταλισμού είναι να εκμεταλλεύεσαι την φτώχεια, την ανάγκη, τον πόνο, την εξαθλίωση και το μειωμένο πνευματικό επίπεδο για να απαλλοτριώνεις (νομιμοφανής κλοπή) ό,τι πολύτιμο έχει ο πολίτης; Ενθύμια, σπίτια, τιμαλφή, οικόπεδα, οικοσκευή σε εξευτελιστικές τιμές; Ελεύθερος ανταγωνισμός, κράτος δικαίου και επιλογή χωρίς όρια.

Τέτοιες ανοησίες σερβίρουν επιτήδειοι στον κοσμάκη μαζί με ψευδή διαβεβαίωση ότι τάχα αυτοί δίνουν τις καλύτερες τιμές και ότι τα ενέχυρα βρίσκονται σε καλά χέρια. Το κράτος δικαίου είναι ταμάμ με τον χρυσό κανόνα των επιχειρήσεων (και της δικαιοσύνης, εν γένει ζωής στον καπιταλισμό): Όποιος έχει τον χρυσό ορίζει και τον κανόνα! Στην περίπτωση του ενεχυροδανειστή, που όλοι γνωρίζουν αλλά δεν λένε το ονοματεπώνυμο ρέει πολύ, μα πάρα χρυσάφι, σε λίρες και ράβδους. Εγώ, που δεν απόκτησα ούτε χρυσό δακτυλίδι, αναρωτιέμαι: Καλά, ρε βαποράκια, που το παίζετε δημοσιογράφοι και άλλοι, που έχετε ρόλο πολιτικών, δικαστικών, δικολάβων και λοιπών υπαλλήλων του άθλιου συστήματος, όσα δείχνατε να στοιχειοθετήσετε λαθρεμπορία και άλλα κακουργήματα, για να πλειοδοτήσετε σε νέα υπόθεση Τζέιμς Μποντ εναντίον Χρυσοδακτύλου, τί είναι; Κάνανε -λέει- λάθος η αστυνομία, η δικαιοσύνη. Ακόμα κι από το βήμα της Βουλής συνέβη μέγιστο φιάσκο! Ε, και; Όλη η πραμάτεια, εκατοντάδες χρυσές λίρες, αμέτρητοι ράβδοι χρυσού, το χρυσοχυτήριο, βίλες, κότερα, μετρητά, σε παρέλαση αστυνομικού δελτίου, ήταν φαντασία; Πώς έγιναν; Φυσικά με νόμιμο τρόπο, διότι δεν σηκώνει παρανομίες ο Καπιταλισμός, χώρια, που διαθέτει και την παπάρα του κράτους δικαίου για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης! Φερετζές εγκληματικός!

Θέλετε τώρα σε αυτήν την ωραία ατμόσφαιρα να ξυπνήσει ο όχλος και να φορέσει κίτρινα γιλέκα; Όλα είναι λυμένα, εκ της ξενόδοτης εξουσίας καθορισμένα. Ρολόι πάει ο ραγιαδισμός! Ξεφεύγουν κάτι ψιλά, όπως η καθαρίστρια στον Βόλο, που έκανε το Ε ΣΤ, για να πλένει σκάλες για πάνω από μια δεκαετία και έφαγε πρωτοδίκως 15 χρόνια και μπήκε στην ψειρού! Αστοχίες συστήματος! Ας έκανε μεγαλύτερη απάτη να είναι λεύτερη! Ας έτρωγε εκατοντάδες εκατομμύρια, θα ανακηρύσσετο εθνική ευεργέτις! Ο χρυσός κανόνας, που λέγαμε! Σκοτώνεις και ανάλογα με το πάχος του πορτοφολιού, μένεις λίγους μήνες σε μοναχικό κελί με κινητό τηλέφωνο, τηλεόραση και λοιπά χρειώδη και αποδίδεσαι καθαρός, λευκό χαρτί, στην κοινωνία. Υπάρχουν και περιπτώσεις, που την έβγαλαν εξαρχής καθαρή, αλλά αυτοί είναι ζάμπλουτοι. Εσχάτως βγήκε νέα μόδα! Δέκα ή και δεκαπέντε έτη κάθειρξη με αναστολή! Άντε και ισόβια με αναστολή! Γιατί θαρρείς, ρε χαχόλε, κατάργησαν την θανατική ποινή; Για παιδαγωγικούς και ανθρωπιστικούς λόγους; Για να την βγάζουν ζάχαρη τα «πουλέν» του Καπιταλισμού! Για το κράτος δικαίου, το πουλημένο και χυδαίο!

11 Δεκεμβρίου 2018

Πηγή: mousapolytropos.gr

Tagged