Πιθανή παραπομπή του Τράμπ για «εξαγορά» σιωπής γυναικών

Γεγονότα

Για πρώτη φορά ο Τραμπ συνδέεται με ομοσπονδιακό έγκλημα

Πιθανή παραπομπή του Τράμπ για «εξαγορά» σιωπής γυναικών

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αναφέρει πως ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χρημάτισε  παράνομα δύο γυναίκες με σκοπό να εξασφαλίσει τη σιωπή τους. Οι δύο γυναίκες ισχυρίζονταν πως ο κ. Τραμπ διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση μαζί τους, γεγονός που απειλούσε να θέσει σε κίνδυνο την προεδρική του εκστρατεία. Πρόκειται για την πρώτη φορά που οι ανακριτές συνδέουν τον Πρόεδρο των ΗΠΑ με ομοσπονδιακό έγκλημα, αναφέρει η “New York Times“.

Με έγγραφα που κατέθεσαν στο δικαστήριο, οι ανακριτές ισχυρίζονται πως ο πρώην δικηγόρος του Τραμπ, ο Μάικλ Κοέν, ήταν αυτός που κανόνισε τις μυστικές πληρωμές στο αποκορύφωμα της προεκλογικής εκστρατείας το 2016 “με τη συνεργασία και την καθοδήγηση” του Τραμπ. Ο κ. Κοέν είχε ισχυριστεί και στο παρελθόν την εμπλοκή του Τραμπ στη  υπόθεση χρηματισμού, αλλά πλέον γίνεται σαφές μέσα από τα δικαστικά έγγραφα πως οι ανακριτές κάνουν πιστευτά τα λεγόμενά του.

Το αν ο Τραμπ μπορεί να προσαχθεί ενώ παραμένει στον προεδρικό θώκο παραμένει ζήτημα δικαστικής διαφωνίας. Αλλά, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως οι ανακριτές θεωρούν ότι η πράξη του Κοέν συνιστά έγκλημα και πως ο Τραμπ εμπλέκεται άμεσα με αυτό. Πρόκειται για ένα πρωτοφανές συμπέρασμα που μπορεί να προκαλέσει πολιτικούς και νομικούς τριγμούς. Ο χρηματισμός είναι πιθανό να αποτελέσει στόχο για τους Δημοκρατικούς που πλέον διατηρούν την πλειοψηφία στη Βουλή, ώστε με την έναρξη της νέας χρονιάς να ξεκινήσουν έρευνα επί του θέματος.

Πηγή: ekirikas.com

Tagged