Ντροπή: Νομιμοποιούν με νόμο τον παράνομο και μολυσματικό ΣΜΑ Περιστερίου – Σιγή ιχθύος από οικολόγους και αντιπολίτευση

Περιστέρι Υπουργεία
Μοιραστείτε το:

Όχι, δεν τους ενδιαφέρουν οι πολίτες. Πιθανόν γιατί, αν εξαιρέσει κάποιος τον πολύτιμο για Υπουργούς, βουλευτές και Δημάρχους «ψήφο» τους, όλα τα άλλα στοιχεία τους δεν ενδιαφέρουν τους συγκεκριμένους κυρίους. Με απλά λόγια είναι αναλώσιμοι.

 Υπουργός και Δήμαρχος επιμένουν να μολύνουν το περιβάλλον και τον αέρα που αναπνέουμε, συντηρώντας και απολυμένοντας με νόμο από κάθε διοικητική και ποινική μ@λ@κι@ τον ΣΜΑ που βρίσκεται στο Αμαξοστάσιο του Δήμου Περιστερίου. ΣΜΑ κατά τον Υπουργό, που όμως ο Δήμαρχος κος Ανδρέας Παχατουρίδης και η συν αυτό διοίκησή του, αρνείται πεισματικά ότι υπάρχει, αφού σε όλα τα έγγραφα και σε όλες τις συζητήσεις μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο η συγκεκριμένη παράνομη εγκατάσταση επεξεργασίας και συμπίεσης απορριμμάτων, αναφέρεται και ονομάζεται ως «Λειοτεμαχιστής»…

Αυτό που κάνει εντύπωση πέραν των άλλων είναι ότι ο Πρωθυπουργός της Χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων του, κήρυξε τον πόλεμο σε κάθε υποβάθμιση του αστικού και υπεραστικού περιβάλλοντος, το ίδιο έπραξε ο «πολύς» Υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζιδάκης, ενώ ο Δήμαρχος Περιστερίου κος Παχατουρίδης Ανδρέας δεν έχει σταματίσει να μιλά πριν και μετά τις τελευταίες εκλογές  για το όραμά του  να μετατραπεί το Περιστέρι σε «Πράσινη Πόλη» με σεβασμό στο περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων του…

«Π@@τσες μπλέ», που θάλεγε και η αθυρόστομη Πόντια γιαγιά που ζούσε κάποτε στις ξύλινες προσφυγικές παράγκες της πόλης, «παππαριές», θα το πούνε οι νεαροί που δεν έχουν σε καμία εκτίμηση και απ’ ότι φαίνεται δικαίως, τους πολιτικούς της πόλης, αλλά και της Χώρας…

Ας τα δούμε, όμως με την σειρά…

Χρόνια πολλά πίσω, η αντιπολίτευση διαδήλωνε κατά της δημιουργίας παράνομου Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) μέσα στο Αμαξοστάσιο του Δήμου Περιστερίου, στην οδό Αγίου Βασιλείου 62, απέναντι από το πέτρινο και τσιμενταρισμένο Άλσος της Πόλης.

Την περίοδο  μάλιστα 2010-12,  ο τότε αρμόδιος αντιδήμαρχος κος Παν. Λύκος, καταδικάστηκε, ως εκπρόσωπος του δήμου, σε φυλάκιση 6 μηνών για παράνομη και αυθαίρετρη κατασκευή δομικών εγκαταστάσεων λειτουργίας ΣΜΑ μέσα στο συγκεκριμένο χώρο, με τις κατασκευές αυτές να κρίνονται παράνομες και αυθαίρετες με τρεις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, οι δύο του Πρωτοδικείου Αθηνών και η άλλη του ΣτΕ. Παράνομο και αυθαίρετο κτίσμα είχε επίσης κηρυχθεί με τις τρεις αυτές αποφάσεις και το περίφημο «πράσινο σπίτι» δίπλα από την είσοδο του Αμαξοστασίου, επί της οδού Αγίου Βασιλείου.

Αντί, όμως η Διοίκηση Παχατουρίδη, να εφαρμόσει αυτές τις δικαστικές αποφάσεις, -«υποστιριζόμενη» μάλιστα από την δική της «Υπηρεσία Δόμησης» (Πολεοδομία), που παρά και τους δικούς της χαρακτηρισμούς ως αυθαίρετες τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, ουδέποτε επέβαλε στον Δήμο την κατεδάφισή τους-, λειτούργησε αυτές τις εγκαταστάσεις  μετονομάζοντας τον ΣΜΑ σε «Λειοτεμαχιστή Ογκωδών Αντικειμένων».

Το βίντεο που ακολουθεί  παρουσιάζει όλη την μολυσματική λειτουργία, επιβάρυνση  και επίδραση στο αστικό περιβάλλον της πόλης του ΣΜΑ Περιστερίου

Το σφράγισμα, η επαναλειτουργία και οι τέσσερεις παράνομες παρατάσεις…

  • Το 2010 η διοίκηση Σγουρού  στην Περιφέρεια Αττικής, διατάσει το σφράγισμα όλων των εγκαταστάσεων του Αμαξοστασίου και του ΣΜΑ Περιστερίου, από τον Οκώβριο του 2011 (πρώτη αυθαίρετη παράταση) και τον Οκτώβριο του 2011, ο τότε αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα κος Παπαντωνίου δίνει την ημέρα της σφράγισης νέα (την δεύτερη) παράνομη παράταση λειτουργίας 6 μηνών.
  • Το 2012, πάλι ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα της Διοίκησης Σγουρού κος Παπαντωνίου δίνει με απόφασή του νέα παράνομη παράταση λειτουργίας του ΣΜΑ Περιστερίου, που τον αναφέρει ως Λειοτεμαχιστή, για πέντε χρόνια και έως τον Νοέμβριο του 2017 (τρίτη παράνομη παράταση). Η συγκεκριμένη απόφαση βασίσθηκε σε διάταξη νόμου που πέρασε ως τροπολογία ο τότε υπουργός Περιβάλλοντος κος Κωστής Χατζιδάκης.
  • Το 2016, μεσουρανούσης της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τις τεράστιες οικολογικές ανησυχίες, πέρασε μεταμεσονύκτια τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο από τον τότε οικολόγο (!!!) αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος κου Τσιρώνη με την οποία δόθηκε παράταση λειτουργίας στον ΣΜΑ Περιστερίου  για άλλα πέντε χρόνια και έως το 2023 (τέταρτη παράνομη παράταση).

Το χαρακτηριστικό όλων αυτών των νομοθετικών διατάξεων, πάνω στις οποίες αυθαίρετα και με δικολαβίστικες ερμηνείες βασίστηκαν οι αποφάσεις παράτασης της λειτουργίας του ΣΜΑ Περιστερίου, ήταν ότι προέβλεπαν και όριζαν μία σειρά άλλων διατάξεων και περιβαλλοντικών περιορισμών που κατά τύπο θα έπρεπε να τηρούνται τόσο για την προσωρινή αδειοδότηση, όσο και την λειτουργία αυτών των εγκαταστάσεων.

Το βίντεο που ακολουθεί όλες τις παράνομες δράσεις και υλοποιήσεις του Δήμου Περιστερίου για την κατασκευή και λειτουργία του ΣΜΑ Περιστερίου

Η τελική και «καλή»  τελευταία 5ετής παράταση δια χειρός Κωστή Χατζιδάκη…

Φαίνεται  ότι είτε Υπουργείο Περιβάλλοντος και ο κος Κωστής Χατζιδάκης, δεν διαθέτουν ικανούς και κατάλληλους νομικούς για την σύνταξη και τον έλεγχο των διατάξεων του νομοσχεδίου που κατατέθηκε στην Βουλή, είτε την συγκεκριμένη διάταξη που αφορά την λειτουργία των ΣΜΑ, συγκεκριμένων δήμων της Αττικής, κατά πλειοψηφία με γαλάζιους δημάρχους, την «έδωσε» στο υπουργείο σαν σημείωμα (ρουσφέτι) κάποιος δήμαρχος και τα «παιδιά» του Κωστή Χατζιδάκη την πέρασαν αυτούσια χωρίς καμία επεξεργασία (μην τον δυσαρεστήσουν και προκαλέσοιυν τραύματα στον συναισθηματικό του κόσμο!!!)..

Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι με την διάταξη του άρθρου 92 του σχεδίου νόμου που φέρει τον πολύ παραπλανητικό τίτλο «Προσωρινή Λειτουργία Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων» (δείτε την στην συνέχεια), απλώς εγκρίνονται οι χώροι «χωροθέτησης» των ΣΜΑ των επιλεγμένων δήμων της Αττικής και φυσικά του ΣΜΑ Περιστερίου, χωρίς καμία αναφορά, συσχετισμό η παραπομπή σε σχετικές περιβαλλοντικές διατάξεις ασφαλούς λειτουργίας τους, παρά μόνο της ρητής αναφοράς  ότι «Καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του ΣΜΑ επιβάλλεται η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την αποφυγή της όχλησης, την οπτική απομόνωση με περιμετρικές φυτεύσεις ή περιφράξεις και τη χρήση των βέλτιστων τεχνικών για τη μεταφόρτωση των απορριμμάτων.».

Το απόλυτο ξέπλυμα και απαλλαγή των Δημάρχων από κάθε υποχρέωση να τηρούν την περιβαλλοντική νομοθεσία για την λειτουργία των ΣΜΑ που όλοι και ειδικά οι περιβαλλοντολόγοι επιστήμονες αναφέροπυν και τεκμηριώνουν ότι είναι ιδιαίτερα επιβλαβείς για το περιβάλλον και τον άνθρωπο, πόσο μάλλον που οι συγκεκριμένοι λειτουργού μέσα στο πυκνό αστικό τοπίο. Με αυτή την διάταξη κανείς δεν θα μπορεί πλέον να ζητήσει τον έλεγχο λειτουργίας των ΣΜΑ για οιονδήποτε λόγο, όπως π.χ. έκλισης στο περιβάλλον μολυσματικών στοιχείων, βαεράις δυσάρεστης οσμής συνοδεία μολυσματικών παραγόντων αποσύνθεσης οργανικών απορριμμάτων, κλπ, εκτός αν υπάρξει όχληση, όπως π.χ. τα θορυβώδη γλέντια των ττιγγάνων…που κατά την σχετική προς ψήφιση διάταξη πρέπει να αποφεύγονται για την προστασία των περιοίκων!!!

Καταργώντας το Κοινόχρηστο Πράσινο…

Το εγκληματικό για τον Κωστή Χατζιδάκη και το «ρουσφέτι» του προς τον Δήμαρχο Περιστερίου, είναι ότι με αυτή την απλή διάταξη του άρθρου 92 του σχεδίου νόμου, καταργεί από την πίσω πόρτα τις δεσμεύσεις του Π.Δ. του 81 με το οποίο ο χώρος του Αμαξοστασίου Περιστερίου έχει κηρυχθεί από το 1981 κοινόχρηστο πράσινο. Με αυτή την διάταξη, ο χαριτωμένος κατά τα άλλα Κωστής, -συγνώμη για τον ενικό αλλά είναι από την συγκίνησή μου-, γίνεται ο πρώτος υπουργός που κατορθώνει να μειώσει το κοινόχρηστο αστικό πράσινο σε μία πολυπληθή πόλη  που το στερείται στο μεγαλύτερο τμήμα της….

Όχι, για τον κο Δήμαρχο, τον πολυδιαφημισμένο Ανδρέα Παχατουρίδη, δεν μπορούμε να πούμε ότι απλώς είναι υπερτιμημένος και απλή επικοινωνιακή φούσκα στηριζόμενη στην πολιτική προπαγάνδα. Ο άνθρωπος, απ’ ότι γνωρίζει η στήλη, αγωνίζεται να λειτουργήσει τον δήμο, «βγάζοντας» κάποιο σεβαστό κέρδος από την λειτουργία του ΣΜΑ, όπως έλεγε και ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου, η αλλήστου πολιτικής μνήμης, αντιδήμαρχός του κα Ευσταθιάδου.

Σε ότι αφορά το περιβάλλον και δει αυτό το αστικό της πόλης, πιθανόν να μην μπορεί να το κατανοεί ως έννοια, πέρα από αυτή που μπορεί ο ίδιος να προβάλει στις τηλεοπτικές και όχι μόνο παρουσίες του, αφού ως γνωστός στερείται των απετούμενων εξειδικευμένων περιβαλλοντικών γνώσεων. Δήμαρχος είναι, όχι και κανένας πανεπιστήμονας….

Άλλως, θα έδινε σημασία και μάλιστα μεγάλη στις ασθένειες και ειδικά τις θανατηφόρες που πλήτουν πλέον σε όλο και μεγαλύτερη συχνότητα τους εργαζόμενους στο Αμαξοστάσιο του Δήμου Περιστερίου και τους κατοίκους των γύρω περιοχών.

Νομιμοποίηση αυθαιρέτων και παρανομιών δια Τοπογραφικού Σχεδίου και απαλλαγή κακουργηματικών Πράξεων…;

Το σχέδιο χωροθέτησης του ΣΜΑ Περιστερίου (είδες ο Κωστής μας!!!)

Το σκηνικό είναι πολύ καλά στημένο από τις υπηρεσίες του κου Κωστή Χατζιδάκη, ναι του υουργού Περιβάλλοντος, εκτός αν οι συντάκτες του νομοσχεδίου είναι απλώς πεπλανημένοι και χωρίς καμία γνώση για το ιστορικό του συγκεκριμένου χώρου και  τον ροή των γεγονότων πάνω σ’ αυτό και τα στοιχεία του…

Όπως φαίνεται από το σχετικό τοπογραφικό σχέδιο που περιλαμβάνεται στο παράρτημα του σχεδίου νόμου του «Κωστή» μας, -επιτρέψτε το «Κωστή» και το «μας» στην στήλη λόγο της οικειότητας που έχει αναπτύξει πλέον και της εκτίμησης στην «αθωότητά του»-, σχέδιο που συνυπογράφουν τα στελέχη της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Περιστερίου κ.κ. Στάικος Γεώργιος, Πολεοδόμος και αν. Προϊστάμενος Τμήματος Αυθαιρέτων, συντάκτης του τοπογραφικού σχεδίου, Κωνσταντόπουλος Άρης, Προϊστάμενος Τ.Π.Ε. και Στέργιος Νικόλας, Δ/ντής Υ.ΔΟΜ., νομιμοποιούνται στην πράξη και οι τρεις αυθαίρετες κατασκευές, 1. Εγκατάσταση ΣΜΑ-Λειοτεμαχιστή, 2. Πλυντήριο Οχημάτων και 3. Πράσινο Σπίτι, που όπως αναφέρθηκε έχουν κηρυχθεί παράνομες και κατεδαφιστέες ως αυθαίρετες με τρεις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις των ποινικών και διοικητικών δικαστηρίων, του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) συμπεριλαμβανόμενου.

Ταυτόχρονα, με την ψήφιση του σχετικού άρθρου παύουν και δεν μπορούν να καταλογισθούν ευθύνες  στον τοπογράφο μηχανικό που «νομιμοποίησε» με δήλωσή του κατά τα προβλεπόμενα  τις «αυθαίρετες κατασκευές» μέσα στο δημοτικό αμαξοστάσιο, όπως επίσης πιθανόν θα τεθούν στο αρχείο οι Μηνύσεις του Δασαρχείου Αιγάλεω κατά του Δήμου Περιστερίου για αυθαίρετη και χωρίς  άδεια κοπή δένδρων και καταστροφή πρασίνου μέσα στον ίδιο χώρο, μηνύσεις που σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται στο στάδιο της εισαγγελικής έρευνας.

Τόσο απλά με  ένα σπάρο, δηλαδή ένα απλό και τοσοδούλη άρθρο τρία τρυγώνια…    «Ξέπλυμα» και μάλιστα βιολογικό, όπως λέει και η γιαγιά Μερόπη…». Να μην βασανίζεται από την αγωνία και η Διοίκηση του Δήμου Περιστερίου….

Το σχέδιο νομιμοποίησης των πάντων και εξαγνισμού υπευθύνων και μη!!! (1 Αυθαίρετο «Λειοτεμαχιστή-ΣΜΑ, 2. Αυθαίρετο Πλυντάριο Οχημάτων, 3. Αυθαίρετο Πράσινο Σπίτι)

Όχι για των Κωστή μας, τον κο Χατζιδάκη δεν έχουμε να πούμε τίποτα…. ο άνθρωπος απλώς την δουλειά που τον έβαλαν να κάνει … προσπαθεί να φέρει σε πέρας…

Όχι για τον Κυριάκο… δεν έχουμε καμία πληροφόρηση για το πως βλέπει τα πράγματα… αν κι αυτός του Περιβάλλοντος θέλει να δείχνει ότι είναι… Μαθαίνουμε βέβαια, ότι μία παρόμοια εγκατάσταση κοντά στην πάλαι ποτέ πατρική κατοικία του, δίπλα στο Γκόλφ Γλυφάδας, καταργήθηκε ως «ωχλούσα» και μολυσματική…. Αλλά αυτή είναι σε άλλη περιοχή και δεν περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο… προστασίας του Περιβάλλοντος…

Σε κάθε περίπτωση, όλοι αυτοί, οι κ.κ. της Διοίκησης του Δήμου Περιστερίου, ο Υπουργός, αλλά και ο Πρωθυπουργός… δεν μένουν κοντά, γύρω ή έστω λίγο ποιο μακρυά από τον συγκεκριμένο χώρο του Αμαξοστασίου Περιστερίου. Με απλά λόγια, τα σκ@τ@ τα αναπνέουν οι δημότες και όχι οι άρχοντες…γκέ κε, που λένε και οι «αρβανίτες»…

Τέλος ας μην τολμήσει να αναφερθεί κανείς στην διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 92, που αναφέρει ότι: «Ειδικά, για τις περιπτώσεις παρόδου του χρονικού διαστήματος των πέντε (5) ετών, δεν επιτρέπεται παράταση της προσωρινής λειτουργίας των ΣΜΑ.». Φενάκη παραπλανητική είναι για όσους αναζητούν έστω μία μικρή ελπίδα ή δικαιολογία για αυτό το απλό «υπουργικό ρουσφέτι στιν Δήμαρχο της Καρδιάς του, που όπως προαναφέρθηκε είναι  το δεύτερο για τον ίδιο. Εξάλλου, τα ίδια όριζαν και οι προηγούμενες 4 αποφάσεις και τροπολογίες παράτασης της λειτουργίας του περίγημο Λειοτεμαχιστή, και όλες αυτές οι απαγορεύσεις, ανατρέπονταν από τηνεπόμενη απόφαση…

Σιγή ιχθύος από οικολόγους και αντιπολίτευση

Σε ότι αφορά τους Οικολόγους, τοπικούς και μη, όσο και την αντιπολίτευση του Δήμου, για να μην τους αδικούμε, πιθανόν είτε δεν το έχουν πάρει είδηση ακόμη, είτε βρίσκονται στο στάδιο να εκδώσουν κάποια ανακοίνωση ή ψήφισμα… Μέχρι αυτό να συμβεί κρατήστε την ανάσα σας… έχουμε και κορονοϊό στους δρόμους….

—————

Υ.Γ.: Τις επόμενες ημέρες θα αναφερθούμε στα ρουσφέτια του κου Υπουργού στους γαλάζιους δημάρχους της Αττικής (και ποιοί είναι αυτοί βέβαια). Όπως φαίνεται από τα γεγονότα, πρόκειται για ειδικότητα του κου Χατζιδάκη, αποκλειστικά εστιασμένη με την παράνομη λειτουργία ΣΜΑ, που αν μη τι άλλο «ταΐζουν» με δηλητήρια τους δημότες των γαλάζιων δημάρχων δηλητήρια μπροστά στα οποία ο κορονοϊός δεν είναι παρά εξαγνισμένη τουρκική κολώνια…

Νίκος Ι. Παρίκος

Το βίντεο που ακολουθεί  παρουσιάζει την παραδοχή Παχατουρίδη για το παράνομο του ΣΜΑ Περιστερίου μέσα στο Αμαξοστάσιο και  την παραδοχή επίσης της κας Ευσταθιάδου, πάλαι ποτέ αντιδήμαρχο του κου Παχατουρίδη ότι η λειτουργία του, αν και παράνομη έφερε κέρδη στο δήμο…

—————-

Δείτε στην συνέχεια το άρθρο92 του σχεδίου νόμου που κατέθεσε προς ψήφιση στη βουλή ο κος Χατζιδάκης και κρίνετε μόνοι σας… (για να δείτε όλο το σχέδιο νόμο κάντε κλικ εδώ και κλικ εδώ)

«Άρθρο 92

Προσωρινή Λειτουργία Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων

  1. Εγκρίνονται οι θέσεις για την προσωρινή λειτουργία εγκαταστάσεων αστικών υποδομών κοινής ωφέλειας και ειδικότερα Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) όπως εμφαίνονται στα τοπογραφικά διαγράμματα και δημοσιεύονται σε φωτοσμίκρυνση στο Παράρτημα ΙΙΙ του παρόντος για τους Δήμους:

Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Αλίμου, Ασπρόπυργου, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Βριλησσίων, Βύρωνος, Γλυφάδας, Ερμιονίδας, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Κηφισιάς, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Νέας Σμύρνης, Παλαιού Φαλήρου, Παπάγου-Χολαργού, Πειραιά, Περάματος, Περιστεριού, Πετρούπολης, Ραφήνας – Πικερμίου, Σαλαμίνος, Σπάτων – Αρτέμιδος και Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας ως εξής:

α) …[…]…  …[…]… …[…]…

ιη) Στον Δήμο Περιστερίου, το εδαφικό τμήμα, επί της οδού Αγίου Βασιλείου, επιφανείας 13.218,73 τ.μ που εμφαίνεται με στοιχεία (1, 2, …, 15, 1) στο τοπογραφικό διάγραμμα κλίμακας 1:500 που θεωρήθηκε από τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Περιστερίου.

ιθ) …[…]…

  1. Η προσωρινή λειτουργία επιτρέπεται από τη δημοσίευση του παρόντος έως τον καθορισμό χώρου προοριζόμενου για τη χρήση αυτή είτε με έγκριση ή τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου, είτε με τροποποίηση ΓΠΣ ή με έγκριση ΤΧΣ και μέχρι πέντε (5) έτη. Μετά τη λήξη της προθεσμίας αυτής παύει η προσωρινή λειτουργία του ΣΜΑ. Καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του ΣΜΑ επιβάλλεται η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την αποφυγή της όχλησης, την οπτική απομόνωση με περιμετρικές φυτεύσεις ή περιφράξεις και τη χρήση των βέλτιστων τεχνικών για τη μεταφόρτωση των απορριμμάτων. Για τις ανάγκες της προσωρινής λειτουργίας των ΣΜΑ στους ανωτέρω χώρους, ανεξαρτήτως του ιδιοκτησιακού καθεστώτος αυτών και του τρόπου κτήσης τους, επιτρέπονται οι προσωρινές κατασκευές του άρθρου 21 του ν. 4067/2012 (Α΄79) «Νέος Οικοδομικός Κανονισμός». Μετά τη λήξη της προθεσμίας ή την με οποιονδήποτε τρόπο παύση της λειτουργίας του ΣΜΑ, ο Δήμος οφείλει εντός ενός (1) έτους να αποκαταστήσει τον χώρο στην αρχική του μορφή. Ειδικά, για τις περιπτώσεις παρόδου του χρονικού διαστήματος των πέντε (5) ετών, δεν επιτρέπεται παράταση της προσωρινής λειτουργίας των ΣΜΑ.

——————-

Ν. 4067/12 (ΦΕΚ 79/09.04.2012 τεύχος Α’): Νέος Οικοδομικός Κανονισμός.» Αρθρο 21 Προσωρινές κατασκευές

1.Η προσωρινή κατασκευή τοποθετείται σε ιδιωτικούς χώρους παραχωρημένους σε δημόσια κοινή χρήση όπως ορίζεται στο άρθρο 10 και σε δημόσιους κοινόχρηστους χώρους, υπαίθριους ή στεγασμένους, κατά παρέκκλιση των κείμενων πολεοδομικών όρων της περιοχής και υπό την προϋπόθεση ότι επιτρέπονται οι συγκεκριμένες χρήσεις. Για τις προσωρινές κατασκευές απαιτείται έγκριση τοποθέτησης και λειτουργίας από τον αρμόδιο κατά περίπτωση φορέα, κατόπιν υποβολής απαραίτητων δικαιολογητικών και στοιχείων για την κατασκευή ή συναρμολόγηση και τοποθέτηση, καθώς και προσδιορισμός του χρονικού διαστήματος διατήρησής τους.

  1. Οι κατασκευές αυτές οφείλουν να διαθέτουν πιστοποιητικό στατικής επάρκειας σύμφωνο με τις ισχύουσες ελληνικές ή ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

H θεμελίωσή τους πρέπει να γίνεται:

α. επί ξύλινων πασσάλων,

β. επί μεμονωμένων προκατασκευασμένων πεδίλων σκυροδέματος, επιφάνειας μικρότερης ή ίσης του ενός τετραγωνικού μέτρου,

γ. επί προκατασκευασμένων θεμελιολωρίδων σκυροδέματος, πλάτους μικροτέρου ή ίσου του 0,60 μ. και επί οποιουδήποτε άλλου προκατασκευασμένου στοιχείου, για το οποίο αποδεικνύεται η ευχερής απομάκρυνση και για το οποίο δεν απαιτείται έγχυτο σκυρόδεμα επί τόπου του έργου.

Με υπουργική απόφαση του αρμόδιου Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ορίζεται το χρονικό διάστημα αδειοδότησης ανά είδος και επιφάνεια προσωρινής κατασκευής, καθώς και τα στοιχεία που απαραίτητα υποβάλλονται μαζί με την αιτιολογική έκθεση για την αναγκαιότητα της τοποθέτησης, στον αρμόδιο φορέα.»

Βίντεο που πρέπει να παρακολουθήσετε…

Μοιραστείτε το:
Tagged

1 thought on “Ντροπή: Νομιμοποιούν με νόμο τον παράνομο και μολυσματικό ΣΜΑ Περιστερίου – Σιγή ιχθύος από οικολόγους και αντιπολίτευση

Comments are closed.