Εφετείο Αθηνών: Απέρριψε τελεσίδικα την αγωγή Μπαλασόπουλου κατά aftodioikisi.gr

Δικαιοσύνη Περιφέρειες
Μοιραστείτε το:

Mετά το Πρωτοδικείο και το Εφετείο Αθηνών απέρριψε την αγωγή του πρώην προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θεμιστοκλή (Θέμη) Μπαλασόπουλου κατά της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr και του διευθυντή της Χρίστου Βούζα.

Συγκεκριμένα, με την υπ’ αριθμόν 713/2020 απόφαση του το Μονομελές Εφετείο Αθηνών, απέρριψε τελεσίδικα την αγωγή  και την έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης, με την οποία ο κ. Μπαλασόπουλος ζητούσε 100.000 ευρώ για ηθική βλάβη λόγω δημοσιευμάτων, που κατά τον πρώην πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, «ήταν εξυβριστικά και πρόσβαλαν την τιμή και την υπόληψη του ως ατόμου, ως οικογενειάρχη και ως πρώην συνδικαλιστή»,

Παράλληλα τον υποχρεώνει να καταβάλει στον διευθυντή της aftodioikisi.gr και στον συνεναγόμενο της αγωγής 2.600,00 ευρώ ως δικαστικά έξοδα.

Να σημειωθεί επίσης, ότι έχει απορριφθεί και η αγωγή της ΠΟΕ- ΟΤΑ και μελών της διοίκησης αυτής (Τράκας, Πολυζώης, Παπαδοπούλου, Τσούνης, Κρέτσης και Πολυμερόπουλος) κατά του διευθυντή της aftodioikisi.gr, με την οποία ζητούσαν 700.000 ευρώ (!!!) για δημοσιεύματα που αφορούσαν τους συμβασιούχους.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2018 ο διευθυντής της aftodioikisi.gr Χρίστος Βούζας είχε καταθέσει την αγωγή, που είχε προαναγγείλει από το 2016, κατά των «γαλαζοπράσινων» μελών της ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ (σ.σ. και του κ. Μπαλασσόπουλου), καθώς, παρά το γεγονός ότι, τότε δόθηκε μία δεύτερη ευκαιρία στα προερχόμενα από ΣΥΝΑΝ και ΔΑΚΕ μέλη της ΕΕ, εκείνοι συνέχισαν τις ανήθικες επιθέσεις εναντίον του. Η αγωγή, ύψους 50.000 ευρώ που θα δοθούν στο ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ-ΠΑΡΑΤΑΣΙΟΥΧΩΝ, ως οικονομική ενίσχυσή του, αφορά σειρά δελτίων Τύπου και ανακοινώσεων με υβριστικό περιεχόμενο κατά του διευθυντή της aftodioikisi.gr και της ιστοσελίδας, με επίκεντρο το θέμα των συμβασιούχων.

Για την συγκεκριμένη αγωγή αναμένεται σύντομα η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Πρωτοδικείο Αθηνών: Απέρριψε & τη δεύτερη αγωγή της «γαλαζοπράσινης» ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά της aftodioikisi.gr4 Μαρτίου 2019 – 19:15

Στην απόρριψη και της δεύτερης αγωγής που είχαν ασκήσει κατά της aftodioikisi.gr και του διευθυντή της ιστοσελίδας Χρίστου Βούζα πρώην και νυν μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ προχώρησε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Συγκεκριμένα, με την υπ’ αριθμόν 2434/2019 απόφασή του το Δικαστήριο απορρίπτει ως απαράδεκτη την αγωγή που έχουν ασκήσει μέλη της Ομοσπονδίας (Τράκας, Πολυζώης, Παπαδοπούλου, Τσούνης, Κρέτσης και Πολυμερόπουλος) κατά της aftodioikisi.gr ζητώντας 700.000 ευρώ (!!!) για δημοσιεύματα που αφορούσαν τους συμβασιούχους (φωτο).

Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο Δικαστήριο με την υπ’ αριθμόν 8473/2018 απόφαση του είχε απορρίψει και την αγωγή του πρώην προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θεμιστοκλή (Θέμη) Μπαλασόπουλου κατά της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr και του Χρίστου Βούζα . Μάλιστα, το Δικαστήριο, όχι μόνο είχε απορρίψει την αγωγή με την οποία ο κ. Μπαλασόπουλος ζητούσε 100.000 ευρώ για ηθική βλάβη λόγω δημοσιευμάτων, που, κατά τον πρώην πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, «ήταν εξυβριστικά και πρόσβαλαν την τιμή και την υπόληψη του ως ατόμου, ως οικογενειάρχη και ως πρώην συνδικαλιστή», αλλά και τον είχε υποχρεώσει να καταβάλει τόσο στην ιστοσελίδα όσο και στον διευθυντή της 2.000 ευρώ ως δικαστικά έξοδα.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged