Αιγάλεω: Άσκηση για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης «Ποταμίδες 2020»

Αιγάλεω
Μοιραστείτε το:

Η  διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας διοργάνωσε άσκηση επί χάρτου, για θέματα πλημμυρικού κινδύνου στο Δυτικό Τομέα Αθηνών, στις 4 Φεβρουαρίου 2020, με την κωδική ονομασία  «Ποταμίδες», στην οποία όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς προσκλήθηκαν να αντιμετωπίσουν σενάρια αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων.

Στην παρέμβαση του, ο Δήμαρχος Γιάννης Γκίκας, τόνισε πως η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τους πιθανούς κινδύνους, η εγρήγορση όλων και η ενημέρωση των κατοίκων για τα σχέδια αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης είναι απαραίτητη, ενώ ταυτόχρονα σύστησε να υπάρχει καθημερινή ενημέρωση και τήρηση όλων των μέτρων προστασίας. Στην κεντρική άσκηση συμμετείχαν από τον δήμο Αιγάλεω, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, Χρήστος Αρβανίτης, υπεύθυνος πολιτικής προστασίας, Μάριος Μαζαράκης υπεύθυνος τεχνικών έργων και καθημερινότητας και ο Γενικός Γραμματέας του δήμου κ. Ηλίας Γεωργίου.

Παράλληλα, διεξήχθησαν δράσεις ενημέρωσης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση του πλημμυρικού κινδύνου, υπό την αιγίδα και τη συνεργασία του δήμου, εθελοντικών οργανώσεων πολιτικής προστασίας και σχολικών μονάδων Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης, όπως στο 3ο Γυμνάσιο Αιγάλεω με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, ερασιτεχνικών ομάδων πολιτικής προστασίας, των διασωστών της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω (ΕΠΟΜΕΑ) και του αστυνομικού τμήματος Αιγάλεω.

Μοιραστείτε το:
Tagged