Θρήνος και Συγκίνηση: για τον θάνατο του θρύλου του NBA Κόμπι Μπράιαντ! (φωτό & Βίντεο)

Αθλητισμός
Μοιραστείτε το:

Παγκόσμια συγκίνηση για τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ

Ο κόσμος του αθλητισμού και του θεάματος βυθίστηκε στο πένθος χθες Κυριακή εξαιτίας της είδησης του θανάτου του Κόμπι Μπράιαντ, αληθινού παγκόσμιου σταρ του μπάσκετ, που άφησε άναυδους από τους πλούσιους και διάσημους που πήγαιναν στο γήπεδο για να τον θαυμάσουν μέχρι τον νυν και πρώην προέδρους των ΗΠΑ, μέλη του Basketball Hall of Fame και τους αναρίθμητους θαυμαστές του, πολλοί από τους οποίους συνέρρευσαν έξω από την έδρα των Lakers του Λος Άντζελες με δάκρυα στα μάτια για να θρηνήσουν και να αποτίσουν φόρο τιμής σε αυτόν που αποκαλούσαν «Mamba».

Ο Μπράιαντ έχασε τη ζωή του στα 41 του χρόνια, μαζί με την 13χρονη κόρη του Τζιάνα και άλλους επτά ανθρώπους, όταν από άγνωστη αιτία και ενώ επικρατούσε πυκνή ομίχλη συνετρίβη το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν. Πολλά αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα διέκοψαν αμέσως την κανονική ροή του προγράμματός τους για να μεταδώσουν απευθείας νέα και αντιδράσεις για το δυστύχημα.

Κόμπι Μπράιαντ: Ο πρώτος και ο τελευταίος πόντος του στο NBA

Μη μπορώντας να πιστέψουν ακόμα τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ, ο πλανήτης θρηνεί τον θάνατο του μεγάλου μπασκετμπολίστα

Ο «Black Mamba» διέγραψε μια λαμπρή πορεία στο μπάσκετ και αποτελεί τον μοναδικό, ίσως, άνθρωπο που θα μπορούσε να μπει στα… παπούτσια του καλύτερου παίκτη που έχει πιάσει ποτέ την πορτοκαλί μπάλα, του Μάικλ Τζόρνταν.

Για τον Κόμπι Μπράιαντ όλα ξεκίνησαν στις 3/11/1996 και πιο συγκεκριμένα σε ματς των Λέικερς με τους Τίμπεργουλβς όπου είχε «χριστεί» για πρώτη φορά σκόρερ από τη γραμμή των βολών.

Με τον τρόπο που ξεκίνησαν όλα, έμελλε να τελειώσουν, αφού μια εύστοχη βολή ήταν ο τελευταίος του πόντος στις 13/4/2016 απέναντι στην Τζαζ, έχοντας πετύχει συνολικά 60 πόντους!

Δείτε βίντεο του Bleacher Report με τον πρώτο, αλλά και τον τελευταίο πόντο του τεράστιου Κόμπι στο NBA:

Grammy 2020: Η Αλίσια Κις τραγούδησε για τον Κόμπι Μπράιαντ και όλοι δάκρυσαν

Με τον Κόμπι Μπράιαντ να φιγουράρει σε γιγαντοοθόνη πραγματοποιήθηκε η τελετή των βραβείων Grammy 2020 στο γήπεδο των Λέικερς. Μόλις λίγες ώρες πριν είχε γίνει γνωστό πώς ο θρύλος του ΝΒΑ Κόμπι Μπράιαντ είχε χάσει τη ζωή του σε δυστύχημα με ελικόπτερο.

Η τελετή των Grammy 2020 πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο των Λέικερς, στο οποίο ο σπουδαίος αθλητής Κόμπι Μπράιαντ έγραψε ιστορία. Οι προσκεκλημένοι της εκδήλωσης εμφανίστηκαν συντετριμμένοι από την τραγωδία, ενώ όταν ανέβηκε στη σκηνή η Αλίσια Κίς προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση με τα λόγια της και τραγούδησε για τον Κόμπι Μπράινατ.

Η Αλίσια Κις ξεκίνησε την ομιλία της στα Grammy λέγοντας «Bρισκόμαστε εδώ γιορτάζοντας τη μεγάλη βραδιά, αλλά για να είμαι ειλικρινής αισθάνομαι θλίψη γιατί πριν από λίγο η Αμερική και όλος ο κόσμος έχασε τον Κόμπι Μπράιαντ, και αισθάνομαι συντετριμμένη, εδώ, στο γήπεδο των Λέικερς, στον χώρο που έκτισε ο Κόμπι Μπράιαντ. Προσευχόμαστε για αυτόν, τον κρατάμε μέσα μας και στηρίζουμε την οικογένειά του, θα κάνουμε λοιπόν κάτι πολύ μικρό, θα τραγουδήσουμε για τον Κόμπι Μπράιαντ». Δείτε το τραγούδι της Αλίσια Κις για τον Κόμπι Μπράιαντ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα δεν συμφωνούν και σε πολλά, αλλά ήταν ανάμεσα στους πρώτους ανθρώπους που εξέφρασαν τη θλίψη τους για τον θάνατο του Μπράιαντ: ήταν «φρικτή είδηση» για τον Ρεπουμπλικάνο, ακόμη πιο «σπαρακτική για εμάς ως γονείς» για τον Δημοκρατικό προκάτοχό του, καθώς η κόρη του Κόμπι Μπράιαντ ήταν ανάμεσα στα θύματα του δυστυχήματος.

———————-

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

Kobe Bryant, despite being one of the truly great basketball players of all time, was just getting started in life. He loved his family so much, and had such strong passion for the future. The loss of his beautiful daughter, Gianna, makes this moment even more devastating….

———————-

Barack Obama

@BarackObama

Kobe was a legend on the court and just getting started in what would have been just as meaningful a second act. To lose Gianna is even more heartbreaking to us as parents. Michelle and I send love and prayers to Vanessa and the entire Bryant family on an unthinkable day.

Από τους πιο αναγνωρίσιμους, τους πιο δημοφιλείς αθλητές στον κόσμο, ο Μπράιαντ, δύο φορές χρυσός ολυμπιονίκης, πέντε φορές πρωταθλητής του αμερικανικού επαγγελματικού πρωταθλήματος μπάσκετ, του NBA, πολυτιμότερος παίκτης του μία φορά, 18 φορές All-Star, έχαιρε τεράστιου σεβασμού στα γήπεδα, όχι μόνο χάρη στο ταλέντο ή τις δεξιότητές του, αλλά ακόμη πιο πολύ για το πάθος του, για την απόλυτη αφοσίωσή του σε αυτό που ο ίδιος αποκαλούσε την τέχνη του — και, πάνω απ’ όλα, στη νίκη.

«Επί 20 χρόνια ο Κόμπι Μπράιαντ μας έδειχνε τι είναι εφικτό όταν το σπουδαίο ταλέντο ενώνεται με την απόλυτη αφοσίωση στη νίκη», συνόψισε ο Άνταμ Σίλβερ, ο κομισάριος του NBA.

——————

NBA

@NBA

NBA Commissioner Adam Silver issued the following statement today regarding the passing of Kobe Bryant

Ο θάνατος του Μπράιαντ, που είχε πρόσφατα τιμηθεί με Όσκαρ καθώς αποδυόταν, με το ίδιο πάθος, στο νέο του εγχείρημα, την ενασχόλησή του με τα ντοκιμαντέρ, προκάλεσε σοκ και στο καλλιτεχνικό στερέωμα.

Η Λίζο, στιχουργός και ερμηνεύτρια της μουσικής R&B, αφιέρωσε την τελετή των μουσικών βραβείων Γκράμι στον Μπράιαντ: «η αποψινή βραδιά είναι του Κόμπι», είπε η καλλιτέχνιδα, υποψήφια σε οκτώ κατηγορίες φέτος.

Για τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, θρύλο των Λέικερς, «οι περισσότεροι θα θυμούνται τον Κόμπι ως τον μεγαλειώδη αθλητή που ενέπνευσε μια ολόκληρη γενιά» μπασκετμπολιστών, «όμως εγώ θα τον θυμάμαι ως έναν άνθρωπο που ήταν πολλά περισσότερα από απλώς και μόνο ένας αθλητής». Άλλος ένας θρύλος των Λέικερς, ο Έργουιν «Μάτζικ» Τζόνσον, δεν δίστασε να παραδεχτεί πως «έκλαιγε» για ώρες μετά τον θάνατο αυτού που ο ίδιος θεωρεί τον «σπουδαιότερο» παίκτη που φόρεσε ποτέ τη φανέλα της ομάδας του Λος Άντζελες.

——————

Kareem Abdul-Jabbar

@kaj33

Most people will remember Kobe as the magnificent athlete who inspired a whole generation of basketball players. But I will always remember him as a man who was much more than an athlete.

——————

Earvin Magic Johnson

@MagicJohnson

As I try to write this post, my mind is racing. I’m in disbelief and have been crying all morning over this devastating news that Kobe and his young daughter, Gigi have passed away in a helicopter crash. Cookie and I are heartbroken.

Ίσως αυτός που εξέφρασε περισσότερο από κάθε άλλον το γενικό αίσθημα να ήταν ο Ντουέιν Γουέιντ, τρεις φορές πρωταθλητής του NBA, όταν έγραψε στο Twitter: «Όχι, Θεέ μου, σε παρακαλώ όχι».

—————————

DWade

@DwyaneWade

Nooooooooooo God please No!

Δύο πρωταθλήτριες ομάδες του NBA, οι Ράπτορς του Τορόντο και οι Σπερς του Σαν Αντόνιο, άφησαν στους χθεσινούς αγώνες τους, στην πρώτη τους επίθεση, το χρονόμετρο των 24 δευτερολέπτων απλώς να λήξει: αυτός ήταν ο δικός τους τρόπος να τιμήσουν τον Μπράιαντ, που φόραγε τον αριθμό 24 στη φανέλα του το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του.

——————-

Timothy Burke

@bubbaprog

Remarkable moment to start the Raptors-Spurs game.

 «Είναι σαν κακό όνειρο. Ο Κόμπι είναι ο λόγος που αγαπάω αυτό το άθλημα. Ο δικός μου υπερήρωας. Σπάει η καρδιά μου για την οικογένειά του και για τις οικογένειες των υπολοίπων ανθρώπων που χάθηκαν. Ας κρατήσουμε τη μνήμη του ζωντανή», έγραψε ένας χρήστης του Twitter. Για πολλούς από τους ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν για να τον θρηνήσουν έξω από το Staples Center, ο θάνατος του Κόμπι Μπράιαντ ήταν εμπειρία εξίσου οδυνηρή με την απώλεια μέλους της οικογένειάς τους: «Μας έκανε να πιστεύουμε ότι τα αδύνατα ήταν δυνατά», εξήγησε ένας τους.

Παγκόσμιο σοκ από την είδηση του θανάτου του θρύλου του παγκόσμιου μπασκετ.

Ο άνθρωπος-σύμβολο του αμερικανικού αθλητισμού, ένας σταρ της πόλης των σταρ, του Λος Αντζελες, έχασε τη ζωή του, μαζί με τη 13χρονη κόρη του και άλλους επτά, όταν συνετρίβη το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν.

Είναι ένα παγκόσμιο σοκ. Ενας αθλητής επί χρόνια ανίκητος, ένας αστέρας στην πόλη των αστεριών και των αγγέλων, το Λος Αντζελες, ένα παγκόσμιο σύμβολο των σπορ και όχι μόνο, ένας άνθρωπος που τα είχε όλα, έχασε τη ζωή του, ξαφνικά, σε μια πτήση ρουτίνας, έναν ανύποπτο κυριακάτικο πρωινό.

Ο υπέροχος Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος μόλις το Σάββατο έχασε την τρίτη θέση στον πίνακα των σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ από τον Λεμπρόν Τζέιμς –«συνεχίζεις να οδηγείς το παιχνίδι μπροστά, σεβασμός αδελφέ μου, “Βασιλια Τζέιμς”» είχε γράψει στο Twitter με μεγαθυμία–, δεν είναι πια μαζί μας.

Το βράδυ της Κυριακής (ώρα Ελλάδος, πρωί ώρα Λος Αντζελες) σκοτώθηκε όταν το ελικόπτερό του –το οποίο ήταν τύπου Sikorsky S-76B και είχε κατασκευαστεί το 1991– συνετρίβη στη νότια Καλιφόρνια, δυτικά της κοιλάδας του Σαν Φερνάντο, κοντά στην πόλη Καλαμπάσας.

Αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν, αρχικά στο Variety και έπειτα σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ, πως ο θρύλος των Λος Αντζελες Λέικερς ήταν παρών στη μοιραία πτήση και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 41 ετών. Επίσης, στο μοιραίο ελικόπτερο ήταν η 13χρονη κόρη του Μπράιαντ, Τζιάνα Μαρία Ονόρε, πιο γνωστή ως GiGi, η οποία ήθελε να ακολουθήσει τα χνάρια του και να γίνει και αυτή μπασκετμπολίστρια. Η σύζυγος του Κόμπι, Βανέσα και η άλλη τους κόρη, Νατάλια δεν ήταν στο ελικόπτερο.

Το TMZ, το πρώτο ΜΜΕ που ανέφερε το συμβάν, είπε πως ουδείς από τους επιβαίνοντες επέζησε. Σύμφωνα με το NBC, στο μοιραίο ελικόπτερο ήταν επίσης μια συνομίληκη συναθλήτρια της GiGi, o πατέρας της και ο πιλότος. Ωστόσο από το γραφείο του σερίφη της κομητείας του Λος Αντζελες ανέφεραν το βράδυ (ξημερώματα Δευτέρας ώρα Ελλάδος) ότι εννέα άτομα σκοτώθηκαν στη συντριβή, ο Μπράιαντ, η κόρη του και άλλοι επτά. Το ελικόπτερο συνετρίβη περίπου στις 10 το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα) στο Καλαμπάσας της Καλιφόρνια, λίγα μέτρα πιο μακριά από τις κατοικίες που βρίσκονται εκεί.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως στην περιοχή επικρατούσε ομίχλη. Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν μια μεγάλη μπάλα φωτιάς στον αέρα. «Κανείς δεν θα μπορούσε να επιβιώσει από αυτό» είπε ένας στο LANBC.

Η μοιραία πτήση

Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, ο Μπράιντ και η συνοδεία του είχαν επιβιβαστεί στο ελικόπτερο για να μεταβούν για προπόνηση στην Mamba Academy (σχολή που έχει ονομαστεί με το προσωνύμιό του, «Black Mamba») στο Θάουζαντ Οουκς της Καλιφόρνιας.

Το μοιραίο ελικόπτερο απογειώθηκε το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα) από το αεροδρόμιο Τζον Γουέιν, νότια του Λος Αντζελες και πέταξε με κατεύθυνση βορειοδυτικά. Συνετρίβη λίγο πριν τις 10 π.μ. κοντά στο Καλαμπάσας.

O Kόμπι Μπράιαντ γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου του 1978. Κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα με τους Λος Αντζελες Λέικερς (2000, 2001, 2002, 2009, 2010), αναδείχθηκε δύο φορές MVP των τελικών (2009, 2010), μία φορά MVP της κανονικής περιόδου (2008) και συμμετείχε 18 φορές στο All Star Game.

Οταν αποχώρησε από την ενεργό δράση, το 2016 ύστερα από 20 χρόνια στα γήπεδα του ΝΒΑ, μετρούσε 33.643 πόντους, περισσότερους και από τον μοναδικό Μάικλ Τζόρνταν, του οποίου υπήρξε ο διάδοχος.

Ο μέγας Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, θρύλος και αυτός των Λέικερς και πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ, θρήνησε τον χαμό του Μπράιαντ. «Ο περισσότερος κόσμος θα θυμούνται τον Κόμπι ως έναν υπέροχο αθλητή που ενέπνευσε μια ολόκληρη γενιά μπασκετμπολιστών. Αλλά εγώ θα τον θυμάμαι για πάντα ως έναν άνδρα που ήταν κάτι πολύ περισσότερο από αθλητής» έγραψε στο Twitter.

Αναμενόμενα η είδηση του θανάτου του Μπράιαντ προκάλεσε σοκ στις ΗΠΑ. Η εικόνα του γέμισε τις οθόνες στα γήπεδα, όχι μόνο του ΝΒΑ αλλά και άλλων αθλημάτων —ήταν άλλωστε Κυριακή μεσημέρι όταν άρχισε να γίνεται γνωστή η απώλεια.

Ενός λεπτού σιγή στο Ορλάντο της Φλόριντα σε αγώνα του αμερικανικού φούτμπολ (Kirby Lee-USA TODAY Sports) «RIP Kobe» στα παπούτσια των αθλητών των Χιούστον Ρόκετς στον αγώνα με τους Ντένβερ Νάγκετς το βράδυ της Κυριακής (Reuters)

Στο Σαν Αντόνιο, στον αγώνα μεταξύ των Σπερς και των πρωταθλητών του ΝΒΑ, Τορόντο Ράπτορς, και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το ματς παραβιάζοντας τον κανόνα των 24 δευτερολέπτων – αφιερώνοντας το παιχνίδι στον Μπράιαντ που μεγαλούργησε με τη φανέλα με το Νο 24.

Εξω από το «Staples Center», την έδρα των Λέικερς, αμέτρητοι άνθρωποι έσπευσαν να πενθήσουν το είδωλό τους (Reuters)

Τραγική ειρωνεία: στο εσωτερικό του «Staples Center» απονεμήθηκαν τα μουσικά βραβεία Grammy, σε μια γλυκόπικρη τελετή όπου κυριάρχησε πάλι η είδηση της απώλειας του Μπράιαντ. Για τη σπουδαία πόλη του Λος Αντζελες ήταν σαν να έχασε τον πρίγκιπά της.

Ο Μπράιαντ ήταν καταπληκτικός αθλητής, πολίτης του κόσμου, ευτυχισμένος οικογενειάρχης, ωραίος άνδρας — ένα ιδανικό σύμβολο της Πόλης των Αγγέλων που έσβησε σε μια στιγμή ένα κυριακάτικο πρωινό.

Πηγή: Protagon.gr. iefimerida.gr, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιραστείτε το:
Tagged