Φωτογραφία: Ένα ταξίδι ζωής

Φωτογραφία
Μοιραστείτε το:
Φωτογραφία: Ένα ταξίδι ζωής

Η φωτογραφία είναι αυτό που λέμε “μία εικόνα, χίλιες λέξεις” και είναι αλήθεια. Με μία φωτογραφία μπορείς να ταξιδέψεις, να ονειρευτείς και να πεις τόσα πολλά πράγματα, να περάσεις τα δικά σου νοήματα, να εκφράσεις με άλλα λόγια το δικό σου προσωπικό εγώ.

Όπως όλοι ξέρουμε, είναι ένας τρόπος να αποτυπώνεις τις αναμνήσεις σου αλλά και διάφορα στιγμιότυπα απτην καθημερινή σου ζωή, όπως παράξενες εικόνες στο δρόμο που μας κινούν το ενδιαφέρον, μας κάνουν να γελάμε, να θυμώνουμε, να λυπόμαστε και σίγουρα να προβληματιζόμαστε.

Πλέον, με  την εξέλιξη της τεχνολογίας, πολλοί άνθρωποι βγάζουν  αμέτρητες φωτογραφίες για να αποτυπώσουν την ομορφιά διάφορων τοπίων, τα χρώματα του ουρανού την ώρα του ηλιοβασιλέματος, τη θάλασσα, απλά με τη χρήση μιας  φωτογραφικής μηχανής ή πιο απλά από το κινητό τους.

Η φωτογραφία μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα “ταξίδι ζωής”, εκεί βρίσκονται όλες οι αναμνήσεις μας, από τότε που είμασταν μικρά παιδιά μέχρι και τα βαθιά μας γεράματα.Όλοι μας έχουμε ζήσει ανεκτίμητες στιγμές, οι οποίες είναι αποθηκευμένες μέσα σε  άλμπουμ φωτογραφιών. Στιγμές από την παιδική μας ηλικία, ιδιαίτερες στιγμές με την οικογένεια ή την παρέα, διάφορες αποδράσεις, ταξίδια, εμπειρίες και πάρτυ.

Επομένως, με αυτόν τον τρόπο η φωτογραφία μας παρέχει την δυνατότητα να κρατάμε τις αναμνήσεις μας ζωντανές για πάντα μέσα μας και να ταξιδεύουμε μέσα σ’ αυτές. Διότι, η φωτογραφία εκτός απο το “κλικ” που θα κάνει η μηχανή και θα αποτυπώσει την εικόνα της σε ένα κομμάτι χαρτί, είναι και ένα “μέσον έκφρασης”. Συγκεκριμένα, ένα “μέσον έκφρασης” ποικίλων συναισθημάτων και ένας τρόπος να ερμηνεύσουμε τον κόσμο γύρω μας. Kάθε “κλικ”, λοιπόν, είναι και ένας τρόπος έκφρασης!

Τέλος, η κάθε φωτογραφία κρύβει από πίσω της μια ιστορία, την οποία ο καθένας μας  αντιλαμβάνεται διαφορετικά. Μια ιστορία που ξεκινά με αυτό το “μαγικό κλίκ” και ταξιδεύει στον χρόνο, παγώνοντας τον. Γι’ αυτό, πάρτε μια φωτογραφική μηχανή στα χέρια σας, εξερευνήστε τον κόσμο και ταξιδέψτε μέσα από την εικόνα του!

Έλενα Ντάνο

Πηγή: citycampus.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged