Erasmus+ EYESS: Ο Αθλητισμός Πολεμά το Ρατσισμό

Αθλητισμός Οργανισμοί – Ιδρύματα
Μοιραστείτε το:

Mondiali  Antirazzisti λέγεται η πρακτική που επιθυμεί να φέρει πιλοτικά στην Πάτρα, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου μέσα από τις δράσεις του έργου Erasmus+ EYESS: European Youth Engaging in Solidarity and Sport. Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε μέσα στο Δεκέμβριο στη Βουδαπέστη (Ουγγαρία) η δεύτερη συνάντηση των εταίρων του έργου EYESS.

Στην ακαδημία Budapest Association for International Sports οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δουν την προσαρμογή του Mondiali Antirazzistiστη Δανία, από την παρουσίαση της International Academy of Physical Educationαλλά και τα αποτελέσματα του έργου από την πρώτη εφαρμογή της μεθοδολογίας στους μετανάστες στη Δανία.

Ο σκοπός του έργου είναι να προσαρμόσει τη μεθοδολογία της χρησιμοποίησης του αθλητισμού για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών στον ιστό της πόλης που βρίσκονται ακολουθώντας τα πρότυπα του Mondiali Antirazzisti (περισσότερες πληροφορίες στο https://eyessproject.eu/mondiali-antirazzisti/).

Ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Σπύρος Συρμακέσης, είναι ο επιστημονικός υπεύθυνος από την ελληνική πλευρά. «Το μοντέλο είναι ενδιαφέρον και διασκεδαστικό» μας δήλωσε. «Θα ήθελα να κάνουμε πιλοτικά μια τέτοια εκδήλωση το Μάιο στην Πάτρα, με τη βοήθεια του Δήμου Πατρέων με τον οποίο θα επικοινωνήσω για την υποστήριξή του. Βέβαια θα ήθελα να εφαρμόσουμε παρόμοια μεθοδολογία όχι στο ποδόσφαιρο, αλλά στο μπάσκετ, λόγω της μπασκετικής μας παράδοσης στην Πάτρα, αλλά και λόγω της ύπαρξης αξιόλογων ομάδων όπως ο Προμηθέας και ο Απόλλωνας που ίσως θα επιθυμούσαν να μας βοηθήσουν με τις υποδομές τους».

Η μεθοδολογία αυτή αφορά τη διοργάνωση πρωταθλήματος μεικτών ομάδων με τη συνέργεια μεταναστών, χωρίς την παροχή επάθλων και άλλων ανταμοιβών, παρά μόνο με τη χαρά της συμμετοχής και της συνεργασίας μέσα σε μία ομάδα.

Μοιραστείτε το:
Tagged