Πολυισοβίτης παραβίασε την άδεια που είχε λάβει για να κάνει «γλυκιά» ζωή με πολυτελή αυτοκίνητα…

Δικαιοσύνη
Μοιραστείτε το:

Πολυισοβίτης έκανε βόλτες με Mercedes SLK ενώ είχε παραβιάσει την άδεια εξόδου του από τις φυλακές!

Πολυισοβίτης έκανε βόλτες με Mercedes SLK ενώ είχε παραβιάσει την άδεια εξόδου του από τις φυλακές! Ένα απίστευτο περιστατικό με «πρωταγωνιστή» κρατούμενο καταδικασμένο σε τέσσερις φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για βαριά κακουργήματα, έλαβε χώρα το καλοκαίρι του 2012.

Ο εν λόγω κατάδικος  ενώ είχε λάβει άδεια εξόδου του από τη φυλακή, προτίμησε να την παραβιάσει και να κάνει βόλτες επί δυο και πλέον μήνες, με ένα πολυτελές αυτοκίνητο μάρκας Mercedes SLK , ιδιοκτησίας προσώπου του περιβάλλοντος του. Το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε παραχωρήσει το αυτοκίνητο στον πολυισοβίτη, προκειμένου αυτός να κινείται με άνεση στους ελληνικούς δρόμους.

Το αποτέλεσμα ήταν ο κρατούμενος να παραβιάσει την άδεια του στις 19-8-2012,να παραμείνει εκτός φυλακής για 42 ολόκληρες ημέρες έως ότου συλληφθεί τελικά στις 31-10-2012 από τις αστυνομικές αρχές και επέστρεψε πίσω στο κελί του.

Το απίστευτο περιστατικό έρχεται στο φως μέσα από απόφαση του Ζ΄ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου (294­/2019), η οποία αφορά στην ποινική καταδίκη για σειρά αδικημάτων του ιδιοκτήτη του πολυτελούς αυτοκινήτου! Πρόκειται για αλλοδαπό οικοδόμο, ο οποίος με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων το 2017 είχε κριθεί ένοχος για παράνομη κατοχή όπλου (φυσιγγίων) από κοινού και υπόθαλψη εγκληματία. Για το συγκεκριμένα αδικήματα το δικαστήριο επέβαλλε στον ιδιοκτήτη της Mercedes SLK συνολική ποινή φυλάκισης ενός έτους και τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή καθώς και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ.

Θεωρώντας απόφαση που εξέδωσε σε βάρος του Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων εσφαλμένη, ο καταδικασθείς προσέφυγε στον Άρειο Πάγο ζητώντας την αναίρεσή της. Υποστήριξε ότι το δικαστήριο έπρεπε να του αναγνωρίσει τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη του, καθώς και ότι καταδικάσθηκε για υπόθαλψη εγκληματία ενώ η συγκεκριμένη κατηγορία, κατά τους ισχυρισμούς του, δεν στοιχειοθετείται. Τέλος, υποστήριξε ότι τα μέλη του δικαστηρίου που τον καταδίκασε διέπραξαν το αδίκημα της υπέρβασης εξουσίας.

Ο Άρειος Πάγος εξετάζοντας έναν προς τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου τους απέρριψε, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην απόφαση που εξέδωσε στο περιστατικό με τη …διάθεση εκ μέρους του κατηγορουμένου του πολυτελούς οχήματος του στο βαρυποινίτη.

Το Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο, επικαλούμενο τα πραγματικά περιστατικά που καταγράφονται στην καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας, αναφέρει: «..Ο κατηγορούμενος γνωρίζοντας ότι ο  … εξέτιε ποινή τετράκις ισόβιας κάθειρξης και κάθειρξης 25 ετών και ότι είχε αποδράσει από την φυλακή, παραχώρησε σ’ αυτόν το υπ’ αριθμ. κυκλοφορίας … μάρκας MERCEDES SLK ΙΧΕ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, προκειμένου αυτός να κινείται ανεμπόδιστα μ’ αυτό …και με τον τρόπο αυτό ματαίωσε εν γνώσει του τη συνέχιση της έκτισης της προαναφερθείσας ποινής, δυνάμει της οποίας κρατείτο στην φυλακή».

Σε ό, τι αφορά τέλος στο αδίκημα της παράνομης κατοχής όπλων ο Άρειος Πάγος, επισημαίνει στην απόφαση του τα εξής: «Αποδείχθηκε ότι ο κατηγορούμενος κατείχε, χωρίς την άδεια της αρμόδιας αστυνομικής αρχής, από κοινού με τον … στις 31-10-2012, 63 φυσίγγια εντός της οικίας του τελευταίου..».

Κατερίνα Μάνθου

Πηγή: lawandorder.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged