Η «Γκόλφω» και το 1821

Άμυνα Γνώμες
Μοιραστείτε το:

του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Νέος κύκλος αγοραίας εθνικοφροσύνης και κακοστημένου τσαμπουκά με τραγικό σκηνικό εκατέρωθεν του Αιγαίου Πελάγους. Τα ξένα αφεντικά της Γκραικυλίας κι οι υπερδυνάμεις προς την πλευρά της Τουρκίας κάνουν χοντρά παιχνίδια. Οι ίδιοι πάντα σκηνοθέτες, οι φονιάδες των λαών Αμερικάνοι, ο Ιμπεριαλισμός και το Παγκόσμιο Κεφάλαιο. Η διαφοροποίηση έγκειται ως προς το μέγεθος, την ισχύ, την γεωπολιτική αξία, την κρατική υπόσταση και τον βαθμό ανεξαρτησίας μεταξύ των δύο «ηθοποιών». Από την μια… όχθη της σκηνής το «Κράτος φάντασμα» του Καρόλου Μαρξ, το «Αθλιέστερον προτεκτοράτο» της Ελένης Βλάχου, το «Φρικτότατο πειραματόζωο» του Η. Βολιότη-Καπετανάκη, το οποίο από την σύστασή του ως σήμερα δεν έχει αξιόμαχη διπλωματική πολιτική, ουδεμία κοινωνική φιλοδοξία και κρατικό εκτόπισμα πάρεξ της τυφλής εξυπηρέτησης των συμφερόντων των ξένων, που το δημιούργησαν! Από την άλλη, ελεύθερο, ανεξάρτητο κράτος, πανίσχυρη περιφερειακή δύναμη, που όχι μόνο ονειρεύεται αλλά και προσπαθεί συστηματικά με σειρά διεθνών τετελεσμένων να δημιουργήσει, να εκβιάσει βήμα το βήμα την χαμένη κατά τον περασμένο αιώνα (τέτοια αντίστοιχη εποχή) αυτοκρατορία του!

Δεν σας είπα, μάλλον δεν υπενθύμισα για εκατοστή φορά, το έργο, που παίζεται σε άπειρα επεισόδια. Είναι, βλέπετε, της μόδας στον ντουνιά οι τηλεοπτικές σειρές. «Μια ζωή Γκόλφω» ο διαχρονικός του, από το 1821, τίτλος! Συνήθως τοι θεατές προτιμούν σαπουνόπερες. Δεν τους χαλάνε δράματα και θρίλερ. Όταν τα τελευταία διανθίζονται με στοιχεία από τις πρώτες, είναι το κάλλιστον! Σπάνε ταμεία, μαζεύουν όλο το χαρτί των αφελών, ανόητων κομπάρσων και του φιλοθεάμονος κοινού. Μην αυταπατάσθε ότι ανοίγει τυχαία, από καπρίτσιο της… μοίρας, χοντρό παίγνιο στην Α. Μεσόγειο. Δεν είναι παλαιόθεν γνωστή η ύπαρξη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων κι όχι μόνο; Τώρα τα θυμήθηκαν οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, οι Η.Π.Α., η Ρωσία, η Κίνα και οι δορυφόροι τους; Θ’ ανακοινώσει μια προωθημένη εκτίμηση, όπως πάντα, ένα ολέθριο σενάριο η Συνωμοσιολόγα Κασσάνδρα, που έχει δυο μεγάλα κουσούρια: Βλέπει με βεληνεκές μισού αιώνα κι αναλύει διεξοδικά και ταξικά ώστε σπανιότατα, αν όχι ποτέ, πέφτει έξω. Ως γνωστό συνιστά δημοσιοσχετίστικη κραυγή αμηχανίας αδαών το: Διαψεύδονται οι Κασσάνδρες:

Με το λειώσιμο των πάγων και το άνοιγμα των θαλασσίων δρόμων μέσω των πόλων της γης χάνει την γεωπολιτική αξία το τόξο Μεσόγειο-Σουέζ και τα ρέστα. Αλλάζουν, επομένως, τα συμφέροντα των Μεγάλων Δυνάμεων (Νταβατζήδων) της οικουμένης. Ρίχνουν, λοιπόν, πολεμικά ζάρια για ξαναμοίρασμα όχι μόνο των πλουτοπαραγωγών εστιών, αλλά και γενικότερα των σφαιρών πολιτικής, κοινωνικής και γεωστρατηγικής του πλανήτη με θεαματικά πια διαφοροποιημένα δεδομένα. Δεν έχουν ισχυρούς λόγους να είναι προσεκτικοί (έτσι νομίζουν πια οι ανόητοι!) όσον αφορά τις κινήσεις τους στην πολύπαθη γειτονιά μας. Μπορούν να ρισκάρουν μια άμεση και γερή «ζαριά» του πάλαι ποτέ Ανατολικού Ζητήματος. Δίχως το τότε πρόσχημα, τί θα φέρει η διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Θεωρούν ότι ακίνδυνα θα παίζουν με λαούς-όχλους», ελεγχόμενες συρράξεις κι άλλες αιματηρές καταστάσεις γιατί δεν έχουν αντίπαλο δέος (σοσιαλιστικό στρατόπεδο) και επειδή οι Αμερικάνοι Ιμπεριαλιστές ελέγχουν το Δ’ Γερμανικό Ράιχ, την κατ’ ευφημισμόν βαφτισμένη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν είναι το μόνο κάλπικό τους νόμισμα! Αφήνω ότι η Νεοναζί Γερμανία, που με όσα δεινά έφερε εδώ κι έναν αιώνα, δεν θα έπρεπε να υπάρχει στον χάρτη, επιμένει, προετοιμάζει στα μουλωχτά, πλην συστηματικά την μεγάλη εκδίκηση (ρεβάνς) και δεν είναι μακριά ο καιρός, που θα αιματοκυλήσει πάλι την Ευρώπη και τον κόσμο, είτε αυτοτελώς, είτε σε σύμπραξη με άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Όλα έτοιμα, μόνο ο φανατικός «μπογιατζής» λείπει. Δεν θ’ αργήσει να βρεθεί, να τον χρησιμοποιήσουν εκτελεστικό όργανο του Παγκόσμιου Κεφαλαίο. Το γράψαμε σε εξαιρετικό ποίημα: όσοι λαοί από την αυγή της ανθρωπότητας προκάλεσαν παγκόσμιες καταστροφές, εξαφανίστηκαν από προσώπου γης, πλην Γερμανίας, που Ιμπεριαλισμός, Κεφάλαιο αλλά και ο κόσμος διέπραξαν δις το ολέθριο λάθος και τρίτη τους και… φαρμακερή («Κάνδανος-Βερολίνο», «Βραδυνά Πάρεργα», Μετρονόμος).

Είναι ελάχιστος ως ασήμαντος ο βαθμός κινδύνου εκτιμούν οι Μεγάλοι Νταβατζήδες (Δυνάμεις) του κόσμου ν’ ανοίξει το παιχνίδι στην Μεσόγειο και δη στην Ανατολική σε συνέχεια απανωτών ιμπεριαλιστικών πειρατειών στην Μ. Ανατολή, την Β. Αφρική και τα Βαλκάνια. Θα πουλήσουν όπλα και θα τα κονομήσουν χοντρά, θα εκτονωθεί η συσσωρευμένη στην γη πολεμική ενέργεια (75 χρόνια δίχως γενική σύρραξη), θα μασήσουν ακόμα μια φορά γερά τον πλούτο των εθνών, θα επεκτείνουν γεωπολιτικές σφαίρες, θα καθαρίσουν ως ένα βαθμό και τις μεταξύ τους διαφορές, θα κατακτήσουν καινούρια κράτη και αγορές, θα χύσουν τόνους αίματος λύνοντας εν μέρει και τον υπερπληθυσμό του πλανήτη και γαία πυρί μιχθήτω!

Λογαριάζουν, φυσικά -επιμένει η συνωμοσιολόγα Κασσάνδρα- χωρίς τον ξενοδόχο! Τον Πατέρα Πάντων Πόλεμο, που δεν μπαίνει σε ανθρώπινα καλούπια γιατί είναι η απόλυτη δύναμη μετεξέλιξης του χάους στην στιγμιαία ισορροπία, του τίποτα στο παν μέσω της αέναης δημιουργικής καταστροφής! Αυτήν την φορά έχει στην φαρέτρα κι ένα άλλο παμπάλαιο όπλο, πλην τραγικά διαφοροποιημένο για το ανθρώπινο γένος! Τότε, το χρησιμοποιούσε με παροιμιώδη βραδύτητα για να ολοκληρωθεί σε μυριάδες χιλιετίες μια ριζική αλλαγή του πλανήτη, μια και για αυτόν μιλάμε, ακριβώς επειδή εξαρτιόταν από την αργή σιωπή του σύμπαντος. Τώρα, τον προκαλεί, τον επιταχύνει χαρακτηριστικά και ραγδαία ο ηλίθιος ανθρώπινος παράγοντας, που μεταλλάσσεται τα τελευταία 200 χρόνια με τον Ιμπεριαλισμό και το Κεφάλαιο σε μεταστατικό καρκίνο της γης! Μη μου είτε ότι αγνοείτε αυτό το όπλο του Πατέρα! Μην ισχυρισθείτε ότι δεν το ζείτε κάθε μέρα! Κλιματική αλλαγή, πουν την πυρπολούν άνομα καπιταλιστικά συμφέροντα και δεν θα μείνει οσονούπω κολυμπηθρόξυλο.

Για ν’ ακριβολογούμε, θα κλείσει ένας κύκλος πολιτισμού στην επιφάνεια της γης και στο χέρι μας είναι να μην κλείσει και το φέρετρο του κόσμου με τον άνθρωπο μέσα νεκρό σε προϊούσα σήψη. Και πολύ καλά θα κάνει ο Πατέρας Πόλεμος! Το πρόβλημα είναι ότι όσο αργεί πολύ να λυτρώσει τον πλανήτη, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ολική καταστροφή και χρονοβόρα η αποκατάσταση της χλωρίδας και πανίδας! Για πόσες δεκαετίες ακόμα, Δυτικά ανθρωποειδή, θα ζουν τρία δισεκατομμύρια ψυχές με ένα δολάριο την μέρα χωρίς πόσιμο; Πόσα χρόνια ακόμα, ζωντόβολα του Καπιταλισμού, θα πεθαίνουν κάθε λεπτό δυο παιδιά στον κόσμο; Για να ζουν παραδεισένια 5-6 εκατομμύρια χρυσοκάνθαροι και να φυτοζωούν επιστρέφοντας στον πίθηκο καμιά πεντακοσαριά εκατομμύρια Δυτικοί χοντρομαλάκες στο μυαλό και στην ψυχή; Πώς να το κάνουμε; Ανατολή και Δύση! Στην μια βγαίνουν ο ήλιος, η ζωή και ο πολιτισμός, στην άλλη εξαφανίζονται, έστω μεγαλοπρεπώς για να κάνουν καινούριους κύκλους, είτε με είτε χωρίς τον άνθρωπο. Παντελώς αδιάφορο για το ρέον χάος!

Σε αυτό το σοβαρό και τραγικό ενδεχόμενο, που αποκτά συνεχώς πλείστες όσες πιθανότητες όλα τα σοβαρά κράτη και οι σχετικά ανεξάρτητοι και ελεύθεροι όχλοι-λαοί ετοιμάζονται πυρετωδώς. Δυστυχέστατα κινητοποιούνται με άξονα την ολέθρια «λογική» του φύγε διάολε από μένα σύρε στην γειτόνισσα! Και το πιο… μοντέρνο και φιλοτόμαρο: Μακριά από μας κι ας είναι και στης γυναίκας μας τον κώλο! Και στην τελική «ό,τι κι αν πάρομεν καλόν είναι», που έλεγε παλαιός Κύπριος Πρόεδρος. ‘Ό,τι αρπάξει, δηλαδή ο πισινός μας! Όλοι τρέχουν, έστω και προβληματικά, να δουν τί θα κάνουν, πλην αποικιών. Καλή ώρα, εκτός Γκραικυλίας, που περί άλλα τυρβάζει! Μαζί με τους όμορους λαούς συγκροτούμε Βαλκανικό τοξωτό πέτρινο γεφύρι ανάμεσα στην μάνα του πολιτισμού Ανατολή και την βάρβαρη Δύσης, αλλά προτιμάμε να είμαστε γιουσουφάκια στα χαρέμια της δεύτερης, να κάνουμε τα μεράκια ξένων επιβητόρων!

Η μεγίστη μας διαφορά με την Τουρκία! Απέναντι ασκούν μαστόρικα γεωπολιτική αργόσυρτων τετελεσμένων. Είπαμε όσο κι αν δεν αρέσει, αν μερικοί βγάζουν σπυράκια όταν το ακούνε: Παζάρι, μήτρα και μεγάλων πολιτιστικών προϊόντων! Από εδώ ακούς μόνο κούφια ελληναράδικη, εθνικιστική και κοινότοπη ρητορεία, μόνο για εσωτερική κατανάλωση. «Αποστομωτική απάντηση, χαστούκι στον Σουλτάνο» και παρόμοιες ακροδεξιές ανοησίες. Πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα: Έκανε η Άγκυρα μια συμφωνία πυρκαγιάς, παλιόχαρτο μνημόνιο με την διαλυμένη από τον Ιμπεριαλισμό Λιβύη, τάχα καθορισμού της Α.Ο.Ζ. χωρίς το Καστελόριζο, σύριζα στην Ρόδο και… σβήνοντας την Κρήτη. Χάρτες επί χαρτών και άλλες τροχιοδεικτικά πυρά στον ουρανό γεωπολιτικών τετελεσμένων. Και οι δοσίλογοι Γκραικυλίας τσίμπησαν σαν χάνοι! Ξέρετε την παροιμία: Μάθανε ότι πηδιόμαστε, πλακώσανε και οι Τούρκοι;

Γεωπολιτικός αυνανισμός από την Αθήνα. Δηλώσεις, βαρύγδουπες απαντήσεις να μοστράρουν σε ραδιοτηλεοπτικά βοθροκάναλα, που μοιράζουν απλόχερα αφιόνι στον όχλο, πάσης φύσεως γερμανοτσολιάδες. Εθνικιστική υστερία, ακροδεξιά ρητορεία, φληναφήματα χαστούκια… στον Σουλτάνο επειδή δεν προωθεί ελληνικά συμφέροντα αλλά αυτά της χώρας του! Οι ελληνάρες έχουν μόνο δίκιο με επωδό ότι θα μας σώσουν οι σύμμαχοι! Φαντάζομαι όπως το 1922 ή όπως το 1944 (Δεκέμβρης μέρες που ’ναι!) και άλλους σύγχρονους… Παρθενώνες. Ακόμα να μάθετε ότι οι ξένοι δυνάστες σάς χρησιμοποιούν ως χαρτοπετσέτες να σκουπίζουν τα φονικά χέρια βαμμένα στο αίμα των λαών-όχλων, πρωτίστως στο δικό σας; Δεν ανθίζεστε ότι αν δεν έχεις νύχια να ξυστεί σε τρώνε οι ψείρες; Παραπέμπω, για να μη γράφω τα ίδια, σε προηγούμενα άρθρα της συνωμοσιολόγας Κασσάνδρας για «νέα Μικρασιατική Καταστροφή», που ετοιμάζουν τα ξένα αφεντικά με δική σου συνενοχή. Και τί φρικτούς συμβολισμούς κάνει το… χάος! Πάνε 100 χρόνια από την άλλη Καταστροφή… By the way, που λένε αγγλοβάρβαρα πιθηκάκια, ένας γρίφος: Μήπως ξέρετε, χαχόλοι, πού εφαρμόστηκε το πρώτο σύγχρονο πείραμα ανταλλαγής πληθυσμών; Αν δεν γνωρίζετε ή έχετε ξεχάσει, κοιταχτείτε στον καθρέφτη σας! Οι καλοί σας οι σύμμαχοι…

Να πούμε για το άλλο ολέθριο δείγμα πολιτικής στρουθοκαμήλου, το προσφυγικό και μεταναστευτικό; Κατ’ εντολήν των ξένων αφεντικών πιπιλίζεις το πιο πικρό ψέμα. Δεν είναι οι φονιάδες λαών Αμερικάνοι και λοιποί Ιμπεριαλιστές, που αιματοκυλούν τον κόσμο δημιουργώντας αμέτρητες εκατόμβες νεκρών, τραυματιών, προσφύγων, μεταναστών, εξαθλιωμένων και ξεγραμμένων; Φταίει ο Ερντογάν, που χρησιμοποιεί (εργαλειοποιεί, τί χυδαίος, ηλίθιος νεολογισμός άξιος της ανοησίας σας, ούτε γλώσσα θα έχετε σε λίγο, ελληναράδες!) πρόσφυγες και μετανάστες τάχα για να εκβιάζει το Δ’ Ράιχ, που κι αυτό, όπως και άλλοι Μεγάλοι Νταβατζήδες κάνουν χρυσές δουλειές με την Άγκυρα, περιμένουν ουρά με χαρτάκι προτεραιότητας! Τί θα κάνει ο Ερντογάν τα 5 εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες, που του φόρτωσαν οι Δυτικοί; Πιλάφι στα ουρί του Αλλάχ; Πάλι η Κασσάνδρα έχει μιλήσει εδώ και τρία χρόνια για το πώς η Γκραικυλία θα έλυνε αποτελεσματικά για τα συμφέροντά της το προσφυγικό, σε συνεργασία με την Τουρκία και ενάντια στην Δύση εφόσον ήταν ανεξάρτητο κράτος και όχι αποικία και πειραματόζωο των Η.Π.Α.!

Εδώ θα γιορτάσουν 200 χρόνια της προδομένης, αποτυχημένης Επανάστασης του 1821 στην αποικία Γκραικυλία! Ε ρε, τί θα τραβήξουμε! Κρεσέντο πατριδοκαπηλίας! Εγγυάται για αυτό η μεγαλοκοπέλα, που βάλανε επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής μαζί με άλλα ραμολιμέντα 65-95 ετών! Γεροντολαγνεία μαζική! Απορώ πώς ξεχάσανε τον Μίκη! Α, όλα κι όλα! Βάλανε Αρβελέρ! Ψάχνανε κάποιους, που είναι κοντά στο 1821; Τί θα πάθουμε! Όπως το χυδαίο και εθνικιστικό παραλήρημα της έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της ντόπας κα ρεμούλας, το 2004. Και δεν έχουμε λεφτά, όπως τότε να λείψουμε μήνα από την Αθήνα, να μιλήσουμε με την θάλασσα! Εις ανώτερα πατριώτες! Πίσω στο στρεβλό, όπως το παρουσιάζετε, παρελθόν, μην τυχόν συναπαντηθεί με το πανάθλιο παρόν! Για το μέλλον δεν συζητώ!

Αν δεν ξυπνήσετε από τον λήθαργο, γράφει: Νέα Μικρασιατική Καταστροφή. Με πρόσφυγες, μετανάστες, και χωρίς αυτούς. Σαν δουλεύει πολύστροφα η κρεατομηχανή της Ιστορίας, οι ως άνω ιδιότητες ουδεμία έχουν σημασία, εναλλάσσονται απρόσμενα, τυχαία! Από το… έργο εξαρτάται, στην περίπτωσή μας λέγεται: «Μια ζωή Γκόλφω»! Θυμηθείτε τον συγκλονιστικό «Θίασο» του Μεγάλου Θ. Αγγελόπουλου. Τί παίζει το μπουλούκι, που γυρίζει την Ελλάδα και την ιστορία της; Την Γκόλφω! Τί είπα τώρα ο άθλιος! Τί τραγικές ειρωνείες στήνεις, σκρόφα ιστορία! Μια ασήμαντη συνεπώνυμή του (κολλητή Τσίπρα) θα σου βαράει τον ζουρνά και τα νταούλια για να πανηγυρίσεις την παρατεταμένη σκλαβιά, 1821-2021, ενόψει νέων περιπετειών, που περιμένουν το φρικτότατο πειραματόζωο… της Γκόλφως!

09 Δεκεμβρίου 2019

Πηγή: mousapolytropos.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged