Ένωση Γονέων Περιστερίου: Η Παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ, το ΕΕΕΕΚ Περιστερίου και η αδιαφορία Δήμου Περιστερίου και ΚΤΥΠ ΑΕ

Ειδική Αγωγή Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΟΣΟ ΠΟΤΕ

Η παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ή των Ατόμων με Ειδικές Δεξιότητες καθιερώθηκε να γιορτάζεται από το 1992 στις 3 Δεκέμβρη με απόφαση του ΟΗΕ.

Με την κίνηση αυτή δίνεται η ευκαιρία σε κυβερνήσεις, οργανισμούς και κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και στις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Όμως όλοι ή σχεδόν όλοι στέκονται μόνο σε αυτή την ημερομηνία, στις 3 Δεκέμβρη, για να δείξουν το όψιμο ενδιαφέρον τους, να φωτογραφηθούν για να προσποιηθούν ότι ασχολούνται, να πουν κούφια λόγια στους ανθρώπους αυτούς.

Κοιτάζοντας όμως γύρω μας, στην Ελλάδα, τι έχει γίνει έως σήμερα; Μήπως η πολιτεία έχει μεριμνήσει για να καλυτερεύσει, να εξασφαλίσει τα δικαιώματα, να δώσει ποιότητα στη ζωή των ΑμΕΑ; Η απάντηση είναι ΟΧΙ!!!!!!

Ακόμη παραπέρα, η κυβέρνηση με την αντιλαϊκή εκπαιδευτική πολιτική που εξασκεί αδιαφορεί για την Ειδική Αγωγή, για το δικαίωμα των παιδιών αυτών για μόρφωση και γνώση.

Περνούν μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς για να λειτουργήσει ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία στα Ειδικά Σχολεία, ενώ στο Περιστέρι, έναν από  τους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας μας, το δικαίωμα των παιδιών ΑμΕΑ για μόρφωση σταματά στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Η απουσία Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.)  στη πόλη μας βάζει τους μαθητές και τις οικογένειές τους σε έναν καθημερινό Γολγοθά, όπου τα παιδιά θα πρέπει να πάνε σε σχολεία όμορων Δήμων (Αιγάλεω, Ίλιον) και εκεί όμως τα προβλήματα δεν είναι λιγότερα αφού φοιτούν σε σχολεία που δεν τους χωρούν.

Είναι επιτακτική πλέον ανάγκη η κατασκευή Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. στο Περιστέρι. Χρόνια ολόκληρα η αδιάφορη στάση των Κτιριακών Υποδομών (ΚΤ.ΥΠ.) και της Δημοτικής Αρχής θέτει συνεχώς νέα εμπόδια στη δημιουργία ενός τέτοιου σχολείου που θα ανακούφιζε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Περιστερίου είμαστε αποφασισμένοι να κινητοποιήσουμε τους πάντες ώστε να γίνει ΑΜΕΣΑ η μετεγκατάσταση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ είτε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου είτε σε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ χώρο προταθεί από τη Διεύθυνση Δ.Ε. Γ΄ Αθήνας .

Δεν παραιτούμαστε από τον στόχο μας, που είναι η ανέγερση σύγχρονου ΕΕΕΕΚ, ενός σχολείου που η ανέγερσή του έχει αποφασιστεί από το 2007.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς φορείς της πόλης μας και ολόκληρη την τοπική κοινωνία να αγωνιστούν μαζί μας για αυτόν τον σκοπό και από όλους τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                         Ο Γενικός Γραμματέας

Κώστας Λεμπέσης                                     Γιώργος Ζηρογιαννόπουλος

Μοιραστείτε το:
Tagged