Καλπάζει η Νέα Δημοκρατία – Βυθίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ: Στις 17.5 μονάδες η διαφορά τους

Δημοσκοπήσεις
Μοιραστείτε το:

Έρευνα Opinion Poll: Μεγάλο προβάδισμα ΝΔ με 17,5 μονάδες- Κυρίαρχος ο Μητσοτάκης, ποιοι υπουργοί ξεχωρίζουν (κάρτες)

Πολύ σημαντικό προβάδισμα και απόλυτη κυριαρχία της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει έρευνα της Opinion Poll που διενεργήθηκε από τις 25 έως και τις 28 Νοεμβρίου.

Η κυριαρχία αυτή επιβεβαιώνεται στην πρόθεση ψήφου, αφού η Ν.Δ προηγείται με 17,5% (40,5% η Ν.Δ έναντι 23% ο ΣΥΡΙΖΑ).

Το ΚΙΝΑΛ και το Κ.Κ.Ε βρίσκονται με διαφορά ανάσας στην τρίτη και τέταρτη θέση με 5.3% και 5% αντίστοιχα.

Η Ελληνική Λύση εμφανίζεται οριακά ενισχυμένη με 4.5%, ενώ η ΜΕΡΑ 25 βρίσκεται ακριβώς στο κατώφλι του 3%.

Επιπλέον, η έρευνα καταγράφει την πλήρη επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, της ατζέντας, των πολιτικών επιλογών και της πολιτικής τακτικής του.

Επίσης, το 60.2% θεωρεί δηλώνει ικανοποιημένο από τον τρόπο που χειρίζεται τις υποθέσεις η Κυβέρνηση, την στιγμή που μόνο το 21.8% συμφωνεί με την αντιπολιτευτική τακτική της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Το 63.2% δηλώνει ικανοποιημένο από τις παρεμβάσεις και την συνολική παρουσία του Κ. Μητσοτάκη.

Την ίδια στιγμή, το 49.9% θεωρεί τον Κ. Μητσοτάκη πιο ικανό για Πρωθυπουργό έναντι ενός 16.8% που επιλέγει τον Α. Τσίπρα, ενώ ο ΚΑΝΕΝΑΣ βρίσκεται στην δεύτερη θέση με 29.8%.

Οι πέντε πρώτοι ως προς την ικανοποίηση από το έργο και την εικόνα τους Υπουργοί είναι οι Ν. Δένδιας, Μ. Χρυσοχοίδης, Κ. Χατζηδάκης, Τ. Θεοδωρικάκος και Χ. Σταικούρας. Την δεκάδα συμπληρώνουν οι Γ. Βρούτσης, Ν. Κεραμέως, Α. Γεωργιάδης, Β. Κικίλιας και Γ. Γεραπετρίτης.

Η Κυβέρνηση συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά αποδοχής των επιλογών της, με το αχίλλειο πτέρνα το Μεταναστευτικό- Προσφυγικό όπου η ικανοποίηση φτάνει το 27.4%.

Η Πρωτοβουλία για διευκόλυνση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού συγκεντρώνει ικανοποίηση 76.7%, η κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου 74%, η πρόβλεψη στο Σύνταγμα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος 72.2%, ενώ το 64% θεωρεί ότι οι πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης έχουν δημιουργήσει ένα νέο, πιο αισιόδοξο κλίμα για την ανόρθωση της Ελληνικής Οικονομίας.

Επίσης η πρόβλεψη μίας μέρας άδεια για όλες της εργαζόμενες στο Δημόσιο για γυναικολογικές εξετάσεις συγκεντρώνει την συμφωνία του 75.3%. Η κυριαρχία σ΄όλα τα θέματα της ατζέντας συνιστά βασικό λόγο της κυριαρχίας του Κ. Μητσοτάκη.

Ο άλλος λόγος που στηρίζει την κυριαρχία του Πρωθυπουργού είναι η αντίληψη του 68.3% ότι οι διαχωρισμοί Δεξιάς – Αριστεράς δεν έχουν νόημα, έναντι ενός 28.1%. Μέσα σ΄αυτό το κλίμα, το 67.5% συμφωνεί με το άνοιγμα του Πρωθυπουργού σε στελέχη που δεν ανήκουν στην Ν.Δ .

Δεν είναι τυχαίο, ότι οι δύο από τους πέντε πρώτους Υπουργούς που επιλέγονται για το έργο τους και την παρουσία τους είναι οι Μ. Χρυσοχοϊδης και Τ. Θεοδωρικάκος με καταβολές από τον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο Ερευνών της OPINION POLL, Ζαχαρία Ζούπη, σημαντικό ενδιαφέρον έχουν ορισμένα κρίσιμα ευρήματα:

  • Στην βασική καταγγελία το τελευταίο διάστημα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατά της Κυβέρνησης ότι οικοδομείται ένα Κράτος της Ακροδεξιάς, της αστυνομοκρατίας και του αυταρχισμού, το 69.7% διαφωνεί, ενώ συμφωνεί το 25.2%.
  • Στο ερώτημα αν πιστεύουν ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο κόμμα της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας, το 51.8% απαντά αρνητικά έναντι ενός 37.8% απαντά θετικά.
  • Το 20.4% όσων απάντησαν πιστεύει ότι το τελευταίο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα δώσει ώθηση για μια πιο δυναμική παρέμβαση και το δυνάμωμα του Κινήματος Αλλαγής, ενώ το 71.8% έχει αντίθετη άποψη.

Πηγή: lykavitos.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged