Βιασμός μαθήτριας σε τουαλέτες σχολείου από εξωσχολικό

Παιδιά-Έφηβοι
Μοιραστείτε το:

Κατακραυγή για τον βιασμό μαθήτριας σε τουαλέτες σχολείου στο Καζακστάν

Ο πρόεδρος του Καζακστάν Κασίμ Γιομάρτ Τοκάγεφ έδωσε εντολή για την απομάκρυνση του δημάρχου της νότιας πόλης Ταράζ μετά τον βιασμό μιας 12χρονης μαθήτριας στις τουαλέτες ενός σχολείου της πόλης αυτόν τον μήνα, ο οποίος προκάλεσε δημόσια κατακραυγή για αμέλεια αξιωματούχων και ανεπαρκή χρηματοδότηση του τομέα της παιδείας.

Το περιστατικό αυτό δείχνει «συστημικές αδυναμίες» στη δουλειά των δημοτικών αρχών, σημειώνει ο Τοκάγεφ σε μήνυμα που ανήρτησε χθες Πέμπτη το βράδυ στο Twitter, με το οποίο ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή για την απομάκρυνση του Καϊράτ Ντοσάγεφ, ο οποίος ήταν δήμαρχος της πόλης αυτής των 360.000 κατοίκων από τον Απρίλιο.

Η αστυνομία έχει συλλάβει έναν 38χρονο ως ύποπτο για τον βιασμό της μαθήτριας, ο οποίος φαίνεται στις κάμερες ασφαλείς του σχολείου και αναγνωρίστηκε από το θύμα. αλλά όπως φαίνεται η παρουσία του είχε αγνοηθεί από το προσωπικό όταν τριγυρνούσε στο σχολείο μέρα μεσημέρι.

Στο μεταξύ σχολιαστές επέκριναν τις αρχές για την αδυναμία τους να εγγυηθούν την ασφάλεια του σχολείου και να το εξοπλίσουν -το 30% των σχολείων στην πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου χώρα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν εξωτερικές τουαλέτες- με σύγχρονα εσωτερικά αποχωρητήρια.

«Η χώρα χρειάζεται μια επανάσταση στις τουαλέτες!», έγραψε ο Μουχτάρ Ταϊζχάν, ένας πολιτικός ακτιβιστής και μέλος δημόσιου γνωμοδοτικού συμβουλίου που σύστησε ο Τοκάγεφ τον Ιούλιο.

Πηγή: newsbeast.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged