Ειδική Αγωγή: Έως το τέλος του έτους η προκήρυξη για διορισμούς 4.500 εκπαιδευτικών

Ειδική Αγωγή
Μοιραστείτε το:

«Μέχρι το τέλος της χρονιάς, η προκήρυξη για τους εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής». Η Αναφορά στα κενά και στα σχέδια ενίσχυσης των δυσπρόσιτων σχολείων έκανε η υφ. Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη

Μέχρι το τέλος της χρονιάς θα ανακοινωθεί η μεγάλη προκήρυξη (Ε3) για τους εκπαιδευτικούς της ειδικής αγωγής, όπως δήλωσε σήμερα από το Ηράκλειο η υφυπουργός Παιδείας, αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σοφία Ζαχαράκη. Η κ. Ζαχαράκη ανέφερε συγκεκριμένα: «Τεσσερισήμισι χιλιάδες εκπαιδευτικοί Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού προσωπικού αναμένουν τα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ. Σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση που έχουμε, από τον ΑΣΕΠ μας λένε ότι θα είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος, δηλαδή θα μπορέσουμε μέχρι τέλος της χρονιάς να ανακοινωθεί και η μεγάλη προκήρυξη για το μεγάλο αριθμό των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής».

Επιπλέον η υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στους διορισμούς στη γενική εκπαίδευση, λέγοντας ότι αυτοί θα γίνουν σε εύλογο χρονικό διάστημα και πάντως σε συνάρτηση με τα δημοσιονομικά περιθώρια, τα δημογραφικά στοιχεία, αλλά και την έρευνα σε όλη την Ελλάδα, που θα δείξει ποιες είναι οι ανάγκες.

«Το έχει πει πολλές φορές και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, η υπουργός Παιδείας αλλά και εγώ, ότι υπάρχουν πολλές ανάγκες. Διορισμοί στη γενική εκπαίδευση θα γίνουν σε εύλογο χρονικό διάστημα. Ξέρουμε ότι έχουν να γίνουν πολλά χρόνια, αλλά θα πρέπει ως υπεύθυνη πολιτεία να έχουμε κάνει όλη την κατάλληλη προεργασία, έτσι ώστε να μη λέμε όπως έλεγαν άλλοι, ότι το 2015 θα έκαναν 25.000 διορισμούς που δεν έγιναν ποτέ, ή, το 2016, 20.000 διορισμούς και πέρυσι 10.500, χωρίς να έχει προϋπολογιστεί ούτε ένα ευρώ».

Η υφυπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι φέτος παρατηρήθηκαν πολύ περισσότερα κενά στα σχολεία, λόγω των αλλαγών που προωθήθηκαν από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου, ενώ συμπλήρωσε ότι θα προχωρήσει σε νέες τοποθετήσεις.

«Από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου έγιναν αλλαγές που αύξησαν τις ανάγκες, όπως τα επτάωρα στην Γ’ Λυκείου, ο τέταρτος προσανατολισμός, αλλά και η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση που ξεκαθαρίζω ότι τη στηρίζουμε. Αν και οι πιστώσεις που είχαν προϋπολογιστεί ήταν πολύ λίγες, βρήκαμε καινούργιες πιστώσεις και κάναμε ήδη τρεις μεγάλες φάσεις τοποθετήσεων. Την προηγούμενη εβδομάδα στείλαμε 6.629 εκπαιδευτικούς στα σχολεία αλλά πολλοί εκπαιδευτικοί κάνουν ανάκληση των τοποθετήσεων. Να ξέρετε ότι θα προχωρήσουμε άμεσα σε τοποθέτηση εκπαιδευτικών σε σχολεία με κενά», ανέφερε η κ. Ζαχαράκη.

Με αφορμή τα κενά, η υφυπουργός Παιδείας -που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο Ηράκλειο- αναφέρθηκε και στα δυσπρόσιτα σχολεία, εξηγώντας ότι στόχος είναι η ενίσχυσή τους και σε ό,τι αφορά την πρόβλεψη επιπλέον μοριοδότησης των εκπαιδευτικών.

«Όταν η προηγούμενη κυβέρνηση έκοψε τη διπλή μοριοδότηση από τα δυσπρόσιτα σχολεία, τι περίμενε άραγε ότι θα γινόταν φέτος, με τους εκπαιδευτικούς που μπορεί να μη θεωρούν ελκυστικό ένα σχολείο το οποίο είναι απομονωμένο ή απομακρυσμένο; Στο παρελθόν έπαιρνε διπλή μοριοδότηση την οποία δεν παίρνει. Αυτό θα το θεραπεύσουμε και είναι μέσα στα σχέδιά μας ένα νέο πλαίσιο ως προς την ενίσχυση των δυσπρόσιτων σχολείων» συμπλήρωσε η κ. Ζαχαράκη.

Πηγή: newsbeast.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged