Υποψηφιότητα του Δήμου Ιλίου στα BRAVO Awards 2019

Ίλιον
Μοιραστείτε το:

Ο Δήμος Ιλίου συμμετέχει στον θεσμό διαλόγου και ανάδειξης των πρωτοβουλιών που προωθούν τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και θέτει υποψηφιότητα στα BRAVO Sustainability Dialogue & Awards 2019 για την ανάπλαση της πλατείας «Δασκάλας», που σχεδίασε και κατασκεύασε με ιδία μέσα, αλλά και πολύ μεράκι, με τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών.

Η πλατεία βρίσκεται στην περιοχή Αγίου Φανουρίου και το εσωτερικό υδατοπερατό δάπεδό της χρησιμοποιείται ως υλικό επίστρωσης για πρώτη φορά σε δημόσιο κοινόχρηστο χώρο στην Αττική, αφού μέχρι τώρα συνηθίζεται στους Αστικούς χώρους η χρήση σκληρών μη υδατοπερατών υλικών. Για την ανακατασκευή της εφαρμόστηκαν οι πλέον σύγχρονες βιοκλιματικές πρακτικές, οι οποίες θα αποτελέσουν πρότυπο και για άλλες παρόμοιες που βρίσκονται στον σχεδιασμό του Δήμου, καθότι δίνουν τη δυνατότητα βελτίωσης του μικροκλίματος και λειτουργούν ως πνεύμονες στην πόλη, βελτιώνοντας τον δροσισμό και την ανανέωση του αέρα, σταθεροποιώντας τις θερμοκρασιακές μεταβολές και μειώνοντας τους ατμοσφαιρικούς ρύπους.

Στόχος των παραπάνω εφαρμογών είναι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και η βελτίωση της αστικής ανθεκτικότητας, στο πλαίσιο της υλοποίησης των δεσμεύσεων που απορρέουν από το Σύμφωνο των Δημάρχων για σχεδιασμό χώρων σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.

Η ανάπλαση της πλατείας υλοποιήθηκε από τις Υπηρεσίες του Δήμου Ιλίου, με αποτέλεσμα την άμεση υλοποίηση του σχεδιασμού του χώρου και το ελεγχόμενο κόστος κατασκευής του έργου.

Υποψηφιότητα του Δήμου Ιλίου στα BRAVO Awards 2019

Στηρίζουμε την υποψηφιότητα του Δήμου  Ιλίου στα BRAVO Awards 2019 ψηφίζοντας εδώ: https://bravo.sustainablegreece2020.com/gr/voting-by-organization/dhmos-ilioy.607.html

Ο Δήμαρχος Ιλίου

Νίκος Ζενέτος

Μοιραστείτε το:
Tagged