Λαϊκή Συσπείρωση: Οι παρεμβάσεις της στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου στις 7 Νοεμβρίου 2019

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 7ης Νοεμβρίου οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης έκαναν τις εξής τοποθετήσεις:

  • Για την αναπροσαρμογή των τελών για την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων από τραπεζοκαθίσματα καταστηματαρχών.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου καταψήφισε την αναπροσαρμογή των τελών τονίζοντας ότι: “Τα τέλη παραμένουν στα ίδια υψηλά επίπεδα για τους μικροεπαγγελματίες που εξισώνονται με τις μεγάλες επιχειρήσεις εστίασης που λειτουργούν στην ίδια περιοχή.

Είναι γνωστή η πρόταση μας για προσαρμογή των κάθε είδους τελών με βάση το τζίρο κάθε επιχείρησης, ανεξάρτητα σε ποια περιοχή της πόλης βρίσκεται και όχι με βάση το χώρο που καταλαμβάνει. Έτσι μπορεί να ελαφρυνθεί η θέση των αυτοαπασχολούμενων στο χώρο της εστίασης και αλλού”.

  • Για τα νέα δίδακτρα στο δημοτικό Ωδείο.

Καταψήφισε την τροποποίηση του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου Περιστερίου. Όπως τονίστηκε: “ είναι γνωστή η πάγια διαφωνία μας ως προς την ανταποδοτική λειτουργία του Ωδείου που εκφράζεται με διατήρηση των υψηλών διδάκτρων. Φέτος όμως επιβάλλονται δίδακτρα και για τη συμμετοχή στις χορωδίες του δήμου καταργώντας τη δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής που ίσχυε ως τώρα”.

  • Για την αντιπλυμμηρική προστασία.

Αναδείχτηκε το πρόβλημα που προέκυψε μετά από καταγγελίες κατοίκων σε σχέση με την αντιπλημμυρική θωράκιση περιοχών. “…στη διασταύρωση Αμύντορος και Ιεράπετρας στην Ανθούπολη υπάρχει πάντα ζήτημα με τρία σπίτια που πλημμυρίζουν με την παραμικρή βροχή.

Το ίδιο έγινε και στις 4 Νοέμβρη. Το θέμα είναι γνωστό και δεν έχει γίνει ποτέ τίποτα παρά το ότι στο παρελθόν έχουν πλημμυρίσει πολλές φορές και έχουν καταστραφεί, μεταξύ άλλων, και τέσσερα αυτοκίνητα” τόνισαν οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης

  • Για το ΕΕΕΕΚ Περιστερίου που μέχρι στιγμής στεγάζεται στο Αιγάλεω (!!!).

Με αφορμή ένα υπόμνημα που κατέθεσαν δύο κάτοικοι του 4ου διαμερίσματος επανέρχεται το θέμα του ΕΕΕΕΚ. Ένα μεγάλο θέμα που πραγματικά ο Δήμος πετάει την μπάλα στην εξέδρα. “…Είναι γνωστές οι θέσεις μας που έχουν κατατεθεί κατά καιρούς.

Στην αρχή καταθέσαμε πρόταση για το χώρο στο κτήμα Μπόθου στο οποίο, όπως μας διαβεβαίωσαν αρχές και Διοίκηση δεν μπορεί να στεγαστεί λόγω γειτνίασης με το νεκροταφείο.

Στη συνέχεια προτείναμε τη δημιουργία του ΕΕΕΕΚ στο 3ο Δημοτικό σχολείο που παραμένει ένα κουφάρι εδώ και κοντά μία δεκαετία. Πάλι απόρριψη με το πρόσχημα της καταλληλότητας του χώρου.

Στη συνέχεια προτείναμε το 18ο Γυμνάσιο μετά και από σχετική εισήγηση του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας που και αυτή την απορρίπτεται με το πρόσχημα της καταλληλότητας.

Όλα αυτά τα χρόνια τα παιδιά αυτά, στοιβάζονται τρεις τάξεις σε μία αίθουσα στο ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω. Και μετά από όλα αυτά τα χρόνια μας λέει η Διοίκηση πως η θέση της είναι το ΕΕΕΕΚ να πάει στο 13ο Γυμνάσιο στο οποίο έχουν μεταφερθεί τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας. Πρέπει να βρεθεί λύσει, η Διοίκηση να σταματήσει να κωλυσιεργεί με διάφορα προσχήματα, το θέμα δεν είναι για παιχνίδια και εντυπώσεις.

Τις ευθύνες τις έχουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις που με την πολιτική τους σε Πρόνοια και Ειδική Αγωγή έχουν μετατρέψει αυτές τις υπηρεσίες στη χαρά των ΜΚΟ” ανέφεραν σε δήλωση τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Μοιραστείτε το:
Tagged