Δήμος Αγίας Βαρβάρας: Μαζί διαμορφώνουμε τους χώρους της γειτονιάς μας

Aγία Βαρβάρα
Μοιραστείτε το:

Αυτή η φράση αποκρυσταλλώνει την αντίληψη της σημερινής δημοτικής αρχής και του Δημάρχου Λάμπρου Μίχου και γίνεται πράξη. Μετά την ανοικτή συζήτηση για την διαμόρφωση του χώρου στην πλατεία Ελευθερίας (Λίθο), σειρά πήρε η διαμόρφωση της πλατείας ΖΑΝΑΕ.

Στις 6/11/2019, παρουσία πολύ μεγάλου αριθμού περιοίκων, των αντιδημάρχων Γιάννη Πουλάκη και Δημήτρη Σωτηρόπουλου, των Δημοτικών Συμβούλων Δημήτρη Κλειτσή και Παναγιώτη Περάκη,  της προέδρου της ΔΗΚΕΑΒ κας Αλεξάνδρας Φέγγη καθώς και της προϊσταμένης της τεχνικής υπηρεσίας κας Σέργη, πραγματοποιήθηκε δημόσια, ανοικτή συνάντησή με το Δήμαρχο προκειμένου, από κοινού, να διαμορφώσουν τον χώρο της πλατείας ΖΑΝΑΕ. Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για διάφορα θέματα που τους αφορούν και να υποβάλουν τα όποια αιτήματα-παράπονα άμεσα στον ίδιο τον Δήμαρχο.

Μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος ενημέρωσε για την προσεχή λειτουργία του νέου 5ψήφιου αριθμού 15969, στον οποίο οι δημότες θα μπορούν να καλούν για την περισυλλογή των βαρέων και ογκωδών απορριμμάτων.

Ένα σημαντικό για τους κατοίκους θέμα της υπογειοποίησης των καλωδίων υψηλής τάσεως της ΔΕΗ, βρίσκεται ψηλά στην ιεράρχηση προτεραιοτήτων του Δημάρχου εφ’ όσον η περιοχή είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένη.

Όσον αφορά στους χώρους της πλατείας, αυτή θα κατασκευασθεί σε τρεις διακριτές βαθμίδες με την πρώτη να περιλαμβάνει την παιδική χαρά στην οποία θα τοποθετηθούν καινούρια όργανα, την δεύτερη μπασκέτα junior περιφραγμένη για τα μικρά παιδιά και την τρίτη  έναν  ειδικά διαμορφωμένο χώρο για να κάθονται οι μεγαλύτεροι  σε ηλικία.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τον δήμαρχο στην καθαριότητα, θέμα για το οποίο ο κ. Μίχος ζήτησε  την φροντίδα και την συμμετοχή όλων  ώστε η Αγία Βαρβάρα να γίνει η καθαρότερη πόλη όλου του λεκανοπεδίου.

Τέλος ο Δήμαρχος κάλεσε τους περιοίκους να συμβάλλουν ενεργά στην προστασία των δημοσίων χώρων «Η διαφύλαξη της πλατείας θα ανήκει στους δημότες. Τα κλειδιά τα κρατούν αυτοί» ανέφερε χαρακτηριστικά, κυριολεκτώντας, αφού ζήτησε μετά το πέρας των εργασιών να δοθούν τα κλειδιά της παιδικής χαράς σε συγκεκριμένους δημότες που θα αναλάβουν  την ευθύνη του ανοίγματός της αλλά και του κλεισίματός της. Η δημοτική Αρχή θα φροντίσει για την ταμπέλα του ωραρίου και η ίδια η γειτονιά θα ρυθμίζει τον σεβασμό των ωρών λειτουργίας της.

Τέλος, σημείωσε πώς θα ζητηθεί η συνδρομή της αστυνομίας με ενισχυμένες περιπολίες και η διοίκηση του δήμου θα είναι ανοικτή σε οποιοδήποτε κάλεσμα των δημοτών.

Κλείνοντας την συζήτηση, ο κ. Μίχος τόνισε ότι το γραφείο του και οι υπηρεσίες του Δήμου είναι πάντοτε στην διάθεση των πολιτών καθώς καμία πόρτα δεν είναι κλειστή!

 

Μοιραστείτε το:
Tagged