Λαϊκή Συσπείρωση: Όλα όσα στηρίξαμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου της 29.10.2019

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29ης Οκτωβρίου οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης έβαλαν τα εξής θέματα:

Για τα προβλήματα των σχολικών καθαριστριών και την απόφαση να πληρώνονται κάθε τρεις (3) μήνες. Μετά από αγωνιστική παρέμβαση επιτροπής σχολικών καθαριστριών η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο με τη μορφή ερώτησης τονίζοντας ότι: «είναι γνωστό πως οι σχολικές καθαρίστριες θεσμικά ανήκουν στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Δε θα αναφερθούμε στο σύνολο των προβλημάτων των συγκεκριμένων εργαζομένων που περιλαμβάνει εκτός των άλλων την ένταξη στο ΒΑΕ, τα μέσα ατομικής προστασίας, το πενιχρό εισόδημα και το αίσχος των μονοετών ή διετών συμβάσεων. Είναι γνωστό ότι αυτά τα παλεύουμε κάθε μέρα. Θέτουμε το εξής απλό θέμα: Γιατί αυτές οι εργαζόμενες δεν πληρώνονται πλέον κάθε μήνα, όπως γινότανε στο Περιστέρι αλλά αντί αυτού κάθε τρεις». Η απάντηση της Διοίκησης ήταν ότι αυτό δεν αφορά το Δήμο, αλλά την Πολιτεία. Η Λαϊκή Συσπείρωση έβαλε το θέμα σε ψηφοφορία και η Διοίκηση αποφάσισε να ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ την πρόταση της για προημερησίας συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αρνήθηκαν δηλαδή να βάλουν το θέμα έστω για συζήτηση και αποφάσισαν να κρυφτούν πίσω από ένα απλό ψήφισμα που τελικά υιοθετήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Για την κατάσταση με τις κτιριακές υποδομές στο 3ο Λύκειο Περιστερίου οι οποίες έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές μετά τον πρόσφατο σεισμό. Επισυνάπτονται φωτογραφίες που έστειλαν γονείς. Η Διοίκηση Παχατουρίδη σε προηγούμενη ερώτηση των εκπροσώπων της Λαϊκής Συσπείρωσης για το ίδιο θέμα πριν τρεις συνεδριάσεις διαβεβαίωνε ότι «όλα τα σχολικά κτίρια είναι ασφαλή». Τώρα αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι υπάρχει πρόβλημα και καθησυχάζει με τα γνωστά γενικόλογα ότι «θα παρθούν μέτρα»

Για τα κενά καθηγητών στο 10ο Λύκειο Περιστερίου: Στην  έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου με θέμα τα εκπαιδευτικά κενά στο σχολείο μας, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν πάνω από 150 ΚΕΝΕΣ  ώρες εκπαιδευτικών,  βασικών ειδικοτήτων. Αποτέλεσμα 2 μήνες τώρα οι μαθητές του 10ου ΓΕΛ να μην έχουν διδαχτεί ούτε μία (1) ώρα Χημείας. Ούτε βεβαία και οι μαθητές του  τμήματος κατεύθυνσης θετικών σπουδών και υγείας της Γ΄ τάξης. Κενά επίσης διαπιστώθηκαν στη Βιολογία, Κοινωνιολογία, Φυσική. Τα κενά αυτά καταγράφηκαν από την αρχή του σχολικού έτους. Παρόλα αυτά δεν καλύφθηκαν.

Για τη στάση του Δήμου απέναντι στην απαράδεκτη επέκταση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής έγινε παρέμβαση καταδικάζοντας τις απόψεις που αναδείχτηκαν στην πρόσφατη σύσκεψη Δημάρχων της Δυτικής Αθήνας και Αττικής όπου διάφοροι κύριοι κρύφτηκαν πίσω από ένα γενικό ΟΧΙ στο ΧΥΤΑ για να περάσουν από την πίσω πόρτα ελεεινές και αντιδραστικές απόψεις περί ιδιωτικοποίησης ή διαχείρισης των σκουπιδιών από τον κάθε Δήμο ξεχωριστά. Η Λαϊκή Συσπείρωση απαίτησε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα του ΧΥΤΑ να συζητηθεί και να αποκαλύψει πλέον η Διοίκηση τη θέση της.

Για το θέμα του Ποικίλου όρους για το οποίο πάρθηκε απόφαση-ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευτεί η πλήρης θέση της παράταξης μας.

Μοιραστείτε το:
Tagged