Συνελήφθη Έλληνας με χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο παιδικής πορνογραφίας

Γεγονότα
Μοιραστείτε το:

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, συνελήφθη Έλληνας, για παιδική πορνογραφία  μέσω διαδικτύου και σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος του.

Ειδικότερα στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαβιβάστηκαν αναφορές του Εθνικού Οργανισμού Αγνοουμένων και Εκμεταλλευομένων Παιδιών των Η.Π.Α. (National Center of Missing and Exploited Children), με τις οποίες χορηγήθηκαν πληροφορίες αναφορικά με κατοχή και διακίνηση παιδικής πορνογραφίας από χρήστη του διαδικτύου που βρίσκονται εντός της ελληνικής επικράτειας.

Όπως αναφέρει η αστυνομία ακολούθησε ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων και των ψηφιακών δεδομένων, κατά την οποία προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη εμπίπτουν στο πεδίο αρμοδιότητας ελληνικής εταιρίας παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας.

Άμεσα, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία διέταξε την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, εκδίδοντας σχετικό βούλευμα.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία με την εμπλεκόμενη εταιρία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας, καθώς και με παρόχους μέσων κοινωνικής δικτύωσης του εξωτερικού και προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του ημεδαπού και ο τόπος διαμονής του, σε περιοχή της Βορείου Ελλάδος.

Στη συνέχεια, λόγω τοπικής αρμοδιότητας, η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος και χθες (23 Οκτωβρίου 2019), πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του Έλληνα όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 15 σκληροί δίσκοι
  • 3 φορητές ηλεκτρονικές συσκευές (τάμπλετ) και
  • 4 κινητά τηλέφωνα

Από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια, βρέθηκαν αποθηκευμένα χιλιάδες αρχεία εικόνας και βίντεο με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων και ο δράστης συνελήφθη εντός των ορίων της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε τακτικό Ανακριτή. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακή εξέταση.

Μοιραστείτε το:
Tagged