Φίλη μας η μαστογραφία το μήνυμα της Νατάσας Παζαΐτη στο Αιγάλεω

Αιγάλεω
Μοιραστείτε το:

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου “Γιάννης Ρίτσος” πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Δήμου Αιγάλεω για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού με ομιλήτρια τη Νατάσα Παζαΐτη, ειδική στην ογκολογική και επανορθωτική χειρουργική του μαστού. Η πρωτοβουλία του Δήμου στο πλαίσιο της εκστρατείας για τον καρκίνο του μαστού αυτόν τον Οκτώβριο βρήκε τεράστια ανταπόκριση από τους ανθρώπους από την περιοχή, που στην πλειονότητα του κόσμου γυναίκες, γέμισε ασφυκτικά το ειδικά φωταγωγημένο κτίριο.

Καλωσορίζοντας την Νατάσα Παζαΐτη στο Αιγάλεω, ο Δήμαρχος Γιάννης Γκίκας σημείωσε πόσο άμεσα ανταποκρίθηκε η μαστολόγος στην πρόκληση του Δήμου να συμμετέχει στον θεματικό κύκλο εκδηλώσεων που ξεκίνησαν στο Αιγάλεω. Με την πρώτη επαφή που κάναμε, δέχθηκε με χαρά να τοποθετηθεί για το αντικείμενο της ειδίκευσης της ώστε να συμβάλλει στην ενημέρωση του κόσμου, εξήγησε ο Δήμαρχος.

Η κ.  Παζαΐτη αναφέρθηκε αναλυτικά στον καρκίνο του μαστού και την εμφάνιση του, παρουσιάζοντας χαρακτηριστικά παραδείγματα αλλά και αξιοπρόσεκτα στοιχεία για τη συχνότητα εμφάνισης της κακοήθειας, όπως επίσης και τα εντυπωσιακά ποσοστά ίασης όταν αυτή διαγνωστεί εγκαίρως. Ταυτόχρονα τόνισε τους τρόπους αντιμετώπισης στην παρέμβαση της, καθώς και την κουλτούρα που χρειάζεται να αναπτύξουμε όλοι στην καθημερινότητα μας, ως τον καλύτερο τρόπο προστασίας μας. Τέλος, η ειδική χειρουργός σημείωσε την τεράστια σημασία της πρόληψης και της ευαισθητοποίησης για το θέμα, προτρέποντας όλες τις γυναίκες να ελέγχουν τακτικά την κατάσταση τους. Η μαστογραφία είναι φίλη μας, σημείωσε χαρακτηριστικά στην ομιλία της, που κέρδισε την προσοχή του κοινού.

Μοιραστείτε το:
Tagged