«Έξω τα γεωτρύπανα από την Μεσόγειο»!

Γνώμες
Μοιραστείτε το:

Αφού δολοφόνησαν λαούς, διέλυσαν κράτη και κατέστρεψαν μεγάλους αρχαίους πολιτισμούς στην Μέση Ανατολή οι Αμερικάνοι, αιχμή του δόρατος του πανάθλιου Ιμπεριαλισμού και Παγκοσμίου Κεφαλαίου αλλάζουν πάλι διπλωματική πολιτική. Αφού έφτιαξαν, χρηματοδότησαν και εξόπλισαν το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και κατά κράτος ηττήθηκαν (Αμερικάνοι και ισλαμικές μαριονέτες τους) τραβάνε τώρα έξω την ουρά!

του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Δεν είναι μόνο θέμα ο χρόνος, που χρησιμοποιούμε στα εν λόγω ρήματα, αντί για αόριστο πρέπει ενεστώτας και μάλιστα… διαρκείας, αν κανείς υπολογίσει ότι ακόμα υπογείως εξοπλίζουν και χρηματοδοτούν το ISIS! Καταναλώνει τόνους «σιδερικό» η περιοχή κι οι πολεμικές βιομηχανίες, όχι μόνο οι Η.Π.Α. αλλά και της Κίνας, της Ρωσίας, του Δ΄ Γερμανικό Ράιχ, δεν είναι ευγενικό να «στήνουν» τους καλούς πελάτες!

Και βέβαια η αμερικανική εξωτερική πολιτική είναι τα τελευταία 20-30 χρόνια πολύ συγκεχυμένη, επαμφοτερίζουσα, πλήρως αποτυχημένη, αλλά κάνει ακόμα καλή δουλειά για το Κεφάλαιο. Έστω κι έτσι χρυσοπουλάει! Δεν υπάρχει αντίπαλο δέος, κάνουν οι Η.Π.Α. μόνες παιχνίδι. Πάλι λάθος χρόνος στα ρήματα! Αόριστο θέλει και όχι ενεστώτα!

Η κρίση του Καπιταλισμού εντείνεται. Η γεωπολιτική, όχι η κυκλική οικονομική, που πάλι θεριεύει. Σε κρίσιμες στιγμές οι δυο παντρεύονται φέρνοντας μεγάλους πολέμους! Πόσο καιρό ακόμα θα παίζει ο Αμερικανικός Ιμπεριαλισμός δίχως αντίπαλο;

Πόσο χρόνο για να φάει ήρεμος τις σάρκες του ο Καπιταλισμός χωρίς έστω αντίρροπο δέος; Δυναμώσανε και άλλοι μουστερήδες, μάλιστα η Κίνα γίνεται καθημερινά πιο ισχυρή από τις Η.Π.Α., κυρίως στο οικονομικό πεδίο, αλλά και διαθέτει όπλα και πιο πειθαρχημένο πληθυσμό.

Χοντραίνει του κόσμου το γεωπολιτικό παιχνίδι. Τυφλά ζάρια ενίοτε ή μήπως πάντα λιμαρισμένα ή γεμάτα με υδράργυρο ριγμένα στην γήινη κουβέρτα. Μπερδεμένα συμφέροντα μήτρες και αίτια γενικού πολέμου, θα έλεγε ο Μέγας Θουκυδίδης.

Ζητούνται αφορμές, είναι σίγουρο ότι θα βρεθούν οσονούπω! Όλοι κινούνται για τα θεωρούμενα ως γεωπολιτικά, έστω εθνικά συμφέροντα, πλην Γκραικυλίας. Μην ενοχλείτε την Αποικία, βρίσκεται σε λήθαργο και φραστικώς (αυτο)ικανοποιείται!

Ο σουλτάνος Ερντογάν, που τρώει κάθε μέρα ηχηρό χαστούκι από την Ευρώπη και τις Η.Π.Α. και άλλες τέτοιες μαλακίες. Το ότι με αφορμή τα οικόπεδα του φυσικού αερίου και του πετρελαίου γίνεται «της πουτάνας στο Αιγαίο»- για να θυμηθούμε τον Χάρρυ Κλυνν, δεν αφορά κανένα στην Αθήνα. ΝΑΙ, πηγή αστάθειας και πολέμου οι γεωτρήσεις στην Μεσόγειο δεδομένων των άλυτων, περιπλεκόμενων υπαρχόντων προβλημάτων.

Έχει μεγάλο δίκιο ο Βαρουφάκης. Ως καλός πράκτωρ αμερικανικών συμφερόντων, που διεκδικεί εσχάτως με το κόμμα του εθνικοπατριωτική ταυτότητα στην Γκραικυλία, γνωρίζει γεωπολιτική πρέφα.

Να σταματήσουν αμέσως όλες οι γεωτρήσεις για να αποφευχθεί η σύγκρουση και ο πιθανός μεγάλος πόλεμος, αλλά και τεράστια οικολογική καταστροφή της θάλασσας μήτρας παγκόσμιων μεγάλων πολιτισμών.

Να το διεκδικήσουν σθεναρά, αγωνιστικά να το επιβάλλουν οι συνοικούντες όχλοι-λαοί: ΕΞΩ ΤΑ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ! Πολύ περισσότερο, που γίνεται παιχνίδι με αποκλεισμό της Τουρκίας, περιφερειακής δύναμης στο χώρο γεωτρήσεων, γεγονός, που εγκυμονεί ευρύτερους κινδύνους πολεμικής ανάφλεξης.

Από την σιρμαγιά του φυσικού αερίου, εφόσον είναι αξιοποιήσιμο, την μερίδα του λέοντος θα πάρουν οι πολυεθνικές και οι ντόπιοι κάτι ψίχουλα, εκτός από αίμα, βρωμιά και μίσος.

Γιατί τέτοια πρεμούρα στις χώρες της Μεσογείου; Για να αυγατίσουν τον πλούτο οι διεθνείς νταβατζήδες; Αιώνες ξέρουμε ότι η θάλασσα κρύβει πετρέλαιο και φυσικό αέριο με αγνώστους Χ το μέγεθος των κοιτασμάτων και το εκμεταλλεύσιμό τους.

Τώρα ο Ιμπεριαλισμός αποφάσισε να τα αντλήσει, ή χρησιμοποιεί τα θαλάσσια οικόπεδα για τα πολεμικά του παιχνίδια; Να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς και μετά βλέπουμε; Και πάλι οι συνοικούντες όχλοι-λαοί ουδέν έχουν συμφέρον να μακελεύονται!

Οι τριμερείς συναντήσεις και οι υπογραμμένες συμφωνίες ερήμην της Άγκυρας, είναι καλαμπούρια για εσωτερική κατανάλωση των συμμετεχουσών χωρών. Όταν «τραγουδήσουν» δυνατά τα όπλα στην ευπαθή περιοχή, αυτά τα παλιόχαρτα δεν φτάνουν να σκουπίσουν τον χεσμένο από τον φόβο πισινό οι όχλοι της Μεσογείου, που κομπορρημονούν για τέτοιες γεωπολιτικές ανοησίες. Νισάφι, ψευτοπατριώτες!

Μόνον «εμείς» και επετειακώς, για τα μάτια του κόσμου, ο Οργανισμός Ηνωμένων εγκληματιών (Ο.Η.Ε.) λέμε: Να λυθεί άμεσα το Κυπριακό, η Τουρκία παρανομεί με γεωτρήσεις (αναλύσαμε το παραμύθι τουρκικών γεωτρήσεων, μη μακρηγορούμε) στην Κυπριακή Α.Ο.Ζ.

Η Άγκυρα αντιτείνει: Το Κυπριακό λύθηκε το 1974, αν χρειαστεί θα το… ξαναλύσουμε με ίδιο τρόπο και σήμερα, νομίμως, δικαιωματικά ερευνάμε στην Τουρκική Κύπρο!

Ποιος έχει δίκιο; Δυστυχώς, από τον Ηρόδοτο, για να μην πω από την παλαιολιθική εποχή, το δίκιο είναι με τον ισχυρό, όχι γενικά και αφηρημένα, αλλά εμπράκτως με όποιον κατέχει το επίμαχο έδαφος και όπλα. Εκ του ασφαλούς κάνει κουμάντο!

Διαφωνούν, φυσικά, κάποιοι, μάλιστα πολύ δικαιολογημένα; Δυο επιλογές έχουν: Διεξάγουν πόλεμο για να καταλάβουν το «έδαφος» ή αν δεν έχουν δύναμη και όπλα, κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο! Γκέγκε; Τόσο ωμά, κυνικά και ιστορικά, από την εποχή του Δευκαλίωνα!

Τ’ άλλα είναι ακατάσχετη πλην επικίνδυνη λογοδιάρροια, να ’χουμε να λέμε! Μυρίζει μπαρούτι σε Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, πριν καν αναδυθεί οσμή πετρελαίου και φυσικού αερίου! Ολέθριο λάθος, φρικτό γεωπολιτικό έγκλημα να σκοτωθούν και πάλι οι συνοικούντες λαοί-όχλοι για ξένες υποθέσεις.

Το δε πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο θα το ληστέψουν πάλι οι πολυεθνικές και θα το ξαναπουλήσουν (στους επιζώντες του πολέμου και στους απογόνους τους) για να ξαναδουλέψει ο κινητήρας νέων πολέμων! Γκέγκε;

08 Οκτωβρίου 2019

Πηγή: mousapolytropos.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged