Πα-Τέρας έβαλε στο χέρι «έρανο» για την σωτηρία του 2χρονου γιού του, ξοδεύοντάς τον σε πόρνες και ναρκωτικά…

Πολιτισμοί
Μοιραστείτε το:

“Έφαγε” τις δωρεές για το άρρωστο παιδί του σε ασωτίες… το αγοράκι “έφυγε”

Πέθανε το 2χρονο αγγελούδι που ο πατέρας του φέρεται να «έφαγε» δωρεές ύψους 140.000 ευρώ σε ιερόδουλες, ναρκωτικά και αλκοόλ, δωρεές που προορίζονταν για τη θεραπεία του παιδιού. Ο 2χρονος Τζοάο Μιγκέλ Άλβες υπέφερε από μια σπάνια νευρομυϊκή ασθένεια και δυστυχώς έχασε τη μάχη στις 17 Οκτωβρίου, όπως μετέδωσε το metro.co.uk.

Συγκεκριμένα, το αγόρι υπέφερε από νωτιαία μυϊκή ατροφία. Το πρώτο εγκεκριμένο φάρμακο για τη θεραπεία της πάθησης (Spinraza) κοστίζει 70.000 λίρες για κάθε δόση! Το αγοράκι χρειαζόταν 6 δόσεις. Η οικογένεια είχε ξεκινήσει καμπάνια για τη συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να πληρώσουν τη θεραπεία. Τελικά είχαν καταφέρει να μαζέψουν σχεδόν 200.000 λίρες (περίπου 230.000 ευρώ) μετά και από μαραθώνιο συγκέντρωσης χρημάτων, στην πόλη τους, το Κονσελέιρο Λαφαγιέτ, στη νοτιοανατολική Βραζιλία.

Ωστόσο τον Μάιο, ο πατέρας, ο 37χρονος Ματέους Άλβες, εγκατέλειψε τη γυναίκα του και τον άρρωστο γιο τους, προφασιζόμενος ότι θα πάει να δουλέψει σαν φύλακας ασφαλείας. Το ζευγάρι κρατούσε τα χρήματα σε 4 τραπεζικούς λογαριασμούς, στους 2 εκ των οποίων είχε πρόσβαση και ο Ματέους. Η σύζυγος άρχισε να υποπτεύεται αφότου είδε μεγάλες αναλήψεις και τραπεζικές μεταφορές από τους δύο λογαριασμούς.

Τελικά, στις 22 Ιουλίου, ο Ματέους συνελήφθη σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στο Σαλβαδόρ, στη βορειοανατολική Βραζιλία, μετά από καταγγελία της συζύγου στην αστυνομία. Όταν η αστυνομία εισέβαλε στη σουίτα του ξενοδοχείου όπου διέμενε, βρήκαν μία συλλογή ακριβών ρολογιών, κοσμήματα, αρώματα και επώνυμα ρούχα, ναρκωτικά και 650 λίρες σε μετρητά.

Παράλληλα, η αστυνομία υποπτεύεται ότι ο άνδρας σχεδίαζε να ανοίξει έναν οίκο ανοχής στην πόλη και είχε ξοδέψει 10.800 λίρες για να προσλάβει ιερόδουλες. Από την πλευρά του, ο 37χρονος είπε στην αστυνομία ότι ήταν θύμα εκβιασμού. Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση της Βραζιλίας είχε συμφωνήσει να πληρώσει για τις τρεις πρώτες θεραπείες του 2χρονου ο οποίος έλαβε την πρώτη δόση του φαρμάκου τον Αύγουστο. Η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται.

Πηγή: SPUTNIK / defence-point.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged