Δήμος Φυλής: «Εξαπάτηση» δημοτών για τις συνδέσεις φυσικού αερίου

Uncategorized
Μοιραστείτε το:
Δήμος Φυλής: «Εξαπάτηση» δημοτών για τις συνδέσεις φυσικού αερίου

Το «τερμάτισε» ο Παππούς με την ανακοίνωση για δωρεάν σύνδεση νοικοκυριών με το φυσικό αέριο. Αφορά τα τέλη και είναι επιδότηση που δίνει η Εταιρία Διανομής Αερίου και όχι ο Δήμος.

Επιδότηση για τα τέλη σύνδεσης που δίνει η Εταιρία Διανομής Αερίου σε ολόκληρη την Αττική και όχι «δώρο» του Δήμου Φυλής προς τους κατοίκους είναι η «περίφημη» δωρεάν σύνδεση με το φυσικό αέριο που ανακοίνωσε η διοίκηση Παππού. Το γεγονός απαλείφθηκε προφανώς σκόπιμα από τη σχετική ανακοίνωση, προκειμένου να φανεί ως (προεκλογική) παροχή της δημοτικής αρχής.

Συγκεκριμένα, σε δελτίο Τύπου του Δήμου με αριθμό 1879, αναφέρεται: «Δωρεάν είναι οι συνδέσεις κατοικιών με το δίκτυο φυσικού αερίου στις Δημοτικές Ενότητες Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου. Τα νοικοκυριά που θα συνδεθούν με το δίκτυο, δεν πρόκειται να επιβαρυνθούν με την καταβολή τέλους σύνδεσης που κυμαίνεται από 600 μέχρι 1000 ευρώ, ανάλογα με το εμβαδόν της κατοικίας. Πρόκειται για μια μεγάλη ελάφρυνση, που προστίθεται στο όφελος του μικρότερου κόστους χρήσης του φυσικού αερίου».

Φυσικά και δε διευκρινίζεται ότι τα δωρεάν τέλη σύνδεσης είναι παροχή που την κάνει η Εταιρία Διανομής Αερίου για τα νοικοκυριά σε όλη την Αττική και όχι ειδικά για το Δήμο Φυλής. Ούτε διευκρινίζεται, επίσης, ότι δωρεάν τέλη σύνδεσης δε σημαίνει καμία επιβάρυνση για τα νοικοκυριά, καθώς τα κόστη σύνδεσης (που σαφώς και υπάρχουν) αφορούν τις παραμέτρους της κάθε εγκατάστασης ξεχωριστά. Δε διευκρινίζεται, ακόμα, ότι ο κεντρικός αγωγός που χρηματοδοτεί ο Δήμοςγια τη σύνδεση με τα δημοτικά κτίρια δεν αφορά τόσο συνδέσεις κατοικιών, καθώς για τα νοικοκυριά χρειάζεται δίκτυο χαμηλότερης πίεσης.

Με την ανακοίνωση, καθίσταται εμφανής η προσπάθεια της διοίκησης του Δήμου Φυλής να αποκομίσει (τσάμπα) προεκλογικά οφέλη, ωστόσο πηγές της Εταιρίας Διανομής Αερίου σημείωναν στη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ ότι δε μπορεί ο κάθε Δήμος να χρησιμοποιεί την επιδότηση που δίνει η Εταιρία για τα τέλη σύνδεσης, προκειμένου να κάνει πολιτική.

Υπενθυμίζεται, ότι η εγκατάσταση φυσικού αερίου που χρηματοδοτεί ο Δήμος αφορά πρωτεύον δίκτυο και μόνο για τα δημοτικά κτίρια ενώ, όπως ανέφερε ο ίδιος ο Χρήστος Παππούς στο δημοτικό συμβούλιο, το κόστος ενδέχεται να φτάσει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Σημειώνεται, επίσης, ότι για να μπορέσουν κατοικίες να συνδεθούν με το φυσικό αέριο, θα πρέπει να εγκατασταθεί δευτερεύων αγωγός με δίκτυο χαμηλότερης πίεσης. Ακόμα και τότε, ωστόσο, δε θα αφορά κατοικίες σε όλο το Δήμο Φυλής και σίγουρα όχι στη δημοτική ενότητα Φυλής, όπου το κόστος για να φτάσει μόνο ο κύριος αγωγός, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του κ. Παππού, είναι απαγορευτικό.

Που σημαίνει ότι ο Δήμαρχος όλου του Δήμου, με την κίνηση αυτή, καταργεί πλήρως την αρχή της ισότητας και του δικαιώματος πρόσβασης στα (όποια) οφέλη για όλους τους δημότες του.

Πηγή: doxthi.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged