Ο υποστηρικτής των Κούρδων Γερουσιαστής Lindsey Graham στο στόχαστο της Ρωσίας – Χέρι βοήθειας στον στριμωγμένο Τραμπ;

Διεθνείς Σχέσεις
Μοιραστείτε το:

“Τελειώνει” η Ρωσία το γερουσιαστή Graham, τον υποστηρικτή της “σκληρής γραμμής” στις ΗΠΑ κατά Τουρκίας με παλιό και “δοκιμασμένο” τρόπο;

H συμμαχία Ρωσίας-Τουρκίας έχει γίνει κατανοητή σχεδόν από όλους στον πλανήτη, εκτός από αρκετούς εδώ στην Ελλάδα αλλά και τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Όπως γράψαμε πριν λίγο, το Politico αποκάλυψε μια “φάρσα” που έστησαν δυο Ρώσοι φαρσέρ (ή “φαρσέρ”) στον γερουσιαστή Graham.

Ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Lindsey Graham, του οποίου το όνομα ακούστηκε πολλές φορές τις τελευταίες ημέρες καθώς πρωταγωνιστεί στην διακομματική προσπάθεια εναντίον της απόφασης Τραμπ να αποσύρει τις αμερικανικές δυνάμεις από την βόρεια Συρία, κάτι που έδωσε το «πράσινο φως» στην –υπό εξέλιξη- τουρκική επιχείρηση εναντίον των Τούρκων, είχε πέσει θύμα τηλεφωνικής φάρας πέρυσι που αποκαλύπτει τη διγλωσσία που υπάρχει σε όλους τους πολιτικούς.

Σύμφωνα με το Politico o Graham είχε δεχθεί ένα τηλεφώνημα τον περασμένο Αύγουστο από τους Ρώσους φαρσέρ Alexey Stolyarov και Vladimir Kuznetsov (γνωστούς και ως Lexus & Vovan) οι οποίου έχουν γίνει διάσημοι με τη δράση τους κυρίως εναντίον Δυτικών πολιτικών (σε σημείο που πολλοί υποστηρίζ0υν ότι έχουν άμεση διασύνδεση με ρωσικές μυστικές υπηρεσίες). Στο τηλεφώνημα αυτό ο Graham υποτίθεται ότι μιλούσε με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Hulusi Akar και στη μεταξύ τους συνομιλία ο Αμερικανός Γερουσιαστής αναφέρθηκε πολλές φορές στους Κούρδους ως «απειλή».

Στη συνομιλία τους ο Graham αναφέρθηκε επίσης και στην περίπτωση του ενδιαφέροντος Τραμπ για «τουρκική τράπεζα», πιθανότατα την Reza Zarrab, έναν Ιρανο-τουρκικό οργανισμό εμπορίας χρυσού. Δοσοληψίες με τον τελευταίο φέρεται να είχε ο προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ Rudy Giuliani, ο οποίος κατηγορείται σήμερα ότι χρησιμοποίησε χρήματα από ξένες πηγές για την προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ.

Ιδιαίτερα αξιοσημείωτο είναι ότι το υποτιθέμενο τηλεφώνημα Graham-«Akar» είχε σχέση με τους S-400 και την προσπάθεια επιστροφής της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35, όπου ο Αμερικανός πολιτικός συμβούλευε τον «Akar» να αποφευχθεί η ενεργοποίηση των ρωσικών πυραύλων ώστε να διευκολυνθεί η μεθόδευση προς αυτή την κατεύθυνση. Στο ειρμό των λόγων του ο Graham αναφέρθηκε πολλές φορές στο «κουρδικό πρόβλημα» της Άγκυρας και χαρακτήρισε τους Κούρδους «απειλή», μια εκ διαμέτρου αντίθεση άποψη από αυτή που εξέφρασε τις τελευταίες ημέρες μετά τις αποφάσεις Τραμπ στο συριακό.

Με αυτό τον τρόπο, ο βασικός πολέμιος των Τούρκων στην Γερουσία των ΗΠΑ, βγήκε εκτός “μάχης”, ή τουλάχιστον έχει πληγεί αρκετά ως ανεπανόρθωτα η αξιοπιστία του. Όπως βλέπουν κάποιοι, οι Ρώσοι εκμεταλλεύονται εξαιρετικά τα τρωτά των Δυτικών δημοκρατιών, προκειμένου να προωθήσουν τα συμφέροντά τους (ή των Συμμάχων τους).

Πηγή: ptisidiastima.com

Μοιραστείτε το:
Tagged