Διακινούσαν γυμνές φωτογραφίες 16χρονης στο σχολείο και βρέθηκαν στον δικαστή…

Β/θμια Κοινωνία
Μοιραστείτε το:

Την αφέλεια των παιδιών-εφήβων στις ανθρώπινες και κοινωνικές σχέσεις τους, το αχαλίνωτο της παραβατικότητας των εφήβων μαθητών που δεν έχουν καμία εκτίμηση των συνεπειών που επιφέρουν οι πράξεις τους και την απεριόριστη γονική ελευθερία στα μέσα της σύγχρονης τεχνολογίας, καταδεικνύει το πρόσφατο περιστατικό των δύο μαθητών που διακινούσαν εμπιστευτικές ευαίσθητες φωτογραφίες συμαθήτριάς τους, με αποτέλεσμα αυτοί να οδηγηθούν στο δικαστήριο και η παθούσα να σωθεί από την αυτοκτονία την τελευταία στιγμή.

Στο δικαστήριο βρέθηκαν οι νεαροί που διακινούσαν γυμνές φωτογραφίες 16χρονης στο σχολείο της

 «Η μικρή σώθηκε χάρη στην παρατηρητικότητα δύο σπουδαίων γονέων, οι οποίοι παρατήρησαν την ψυχολογική της μετάπτωση και κατάλαβαν ότι κάτι περίεργο συμβαίνει», δήλωσε ο δικηγόρος της 16χρονης, Αντώνης Ξυλουργίδης.

Η οργή, η ντροπή και οι ενοχές οδήγησαν τη μαθήτρια στα πρόθυρα της αυτοκτονίας. Φωτογραφίες που έστειλε στο πρώην αγόρι της, κυκλοφόρησαν σε όλο το σχολείο της πίσω από την πλάτη της.

Συγκλονίζει το σημείωμα που βρήκε η μητέρα της στο δωμάτιό της. Ήταν τα λόγια μιας φίλης της, που προσπαθούσε να την πείσει να μην αυτοκτονήσει.

 «Μία μέρα γυρνάς σπίτι μετά το σχολείο. Ήταν ακόμη μια απαίσια μέρα. Είσαι έτοιμη να εγκαταλείψεις. Πηγαίνεις στο δωμάτιό σου, κλείνεις την πόρτα και βγάζεις το σημείωμα του θανάτου σου που έγραψες, έσβησες και ξαναέγραψες και ξαναέσβησες και ξαναέγραψες από την αρχή. Μην το κάνεις», έγραφε.

Μετανιωμένος, πάντως, εμφανίστηκε ο πρώην φίλος της 16χρονης που έδωσε αρχικά τις φωτογραφίες σε συμμαθητή του, ο οποίος δήλωσε:

 «Έμαθε πως η κοπέλα μου είχε στείλει φωτογραφίες της γυμνές και με παρακαλούσε ένα μήνα να του τη στείλω, εγώ αρνιόμουν. Μια μέρα, όμως, τελικά τις έστειλα. Δυο βδομάδες μετά το θέμα πήρε έκταση, μάλωσα μαζί του, του έλεγα να σταματήσει, αλλά εκείνος συνέχισε να τις στέλνει και σε άλλους και μάλιστα παίρνοντας χρήματα».

Τα περιστατικά είναι πάρα πολλά, ωστόσο, τα θύματα φοβούνται ή ντρέπονται να μιλήσουν.

Ο δικηγόρος της 16χρονης που «βίωσε τον εφιάλτη» από διακίνηση γυμνών φωτογραφιών της, ζητά από παιδιά και γονείς να καταγγέλλουν τα περιστατικά.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged